28/2/09

Cròniques des d'Hondures

En Jordi Menéndez treballa per Veterinaris Sense Fronteres com a responsable d'organització a Hondures des de l'estiu del 2007 i gràcies al seu bloc Poder Catracho podem descobrir el dia a dia de la seva feina i conèixer una visió diferent de la realitat política, econòmica i social d'aquest país d'Amèrica Central:

"Yesenia aterrava a l'aeroport de Tocontín (Tegucigalpa) procedent de Madrid, després d'una llarga aventura que va començar tres anys enrere. Asseguts en una cafeteria, mentre esperàvem que ens vinguessin a buscar, em va explicar la seva història.

El 2005, les terres de la seva família es van veure afectades per unes inundacions que van provocar la pèrdua total de la milpa (plantació de blat de moro), i es van quedar sense aliments ni ingressos per poder subsistir. No va tenir més remei que hipotecar casa seva..."

27/2/09

De viatge a Xina

En Jaume i la Txaro, dos amics que han decidit començar un gran viatge són els autors del bloc De Viatge a Xina.

Com ells mateixos comenten: "La idea d'aquest bloc és que, durant aquest mes de viatge, aneu fent camí i descobrint amb nosaltres aquesta cultura i aquest país tan diferent i tan sorprenent...". Un espai que ens acostarà en directe durant aquests mesos de febrer i març de l'any 2009 a la seva experiència.

I avui divendres 27 de febrer , gaudeix de la pel.lícula "La historia del camello que llora" i de les imatges i relats d'en Lluís i la Núria de "Més Enllà" en el cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda".

26/2/09

Viatge per l'Àfrica Occidental

"Avui fa un any que marxàvem cap al sud, una furgoneta, dues motos, tres sonats i 15.000 km de carretera per endavant, molts dels quals vaig recórrer en solitari. Ara mateix apagaria l’ordinador, i me n’hi tornava pitant, però com que no podrà ser, com a mínim recordar tots els moments que vam passar en aquell viatge. Portava un portàtil mooolt vell que em permetia anar escrivint cada dia i després entrar a qualsevol Ciber a penjar-ho al blog, i hi ha molta informació escrita de tot el viatge..."

Aquesta reflexió ens permet gaudir d'un interessant viatge per l'Àfrica Occidental: Marroc, Mauritània i Senegal gràcies al relat dels seus protagonistes que trobem al bloc El rentaplats. Molt recomenable...

I aquest divendres 27 de febrer , gaudeix de la pel.lícula "La historia del camello que llora" en el cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda"

25/2/09

El Bert s'en va per Àsia

"Doncs ja hi som. Sense més contratemps ni preàmbuls estem satisfactòriament embarcats en un altre llarg viatge d'aquests que semblen habituals en els últims temps. De fet, aquest durarà uns 3 mesos i mig, fent-lo el viatge més llarg que mai he fet. Mira que bé.El recorregut ja us l'he explicat en d'altres ocasions, però li farem un ràpid repàs: d'Austràlia volem a Kuala Lumpur, capital de Malàisia, i d'allà, al cap d'una setmaneta, a la illa de Sumatra a Indonèsia. Tres setmanes fins que tornem a Malàisia i posteriorment a Tailàndia. Tot resseguint un recorregut indecidit, acabarem arribant a Phnom Penh, capital de Cambodja, des d'on agafarem un avió de nou a Kuala Lumpur. Des d'allà, finalment, volarem cap a Londres i Barcelona, arribant el 24 d'abril del 2009 a terres catalanes per quedar-nos-hi..."

Així comença el relat d'en Bert i el seu nou viatge per Àsia, un bloc interessant, divertit i ple de comentaris que ens descobriran nosu aspectes d'aquests països...

I aquest divendres 27 de febrer , gaudeix de la pel.lícula "La historia del camello que llora" en el cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda"

24/2/09

Descobrint l'Egipte

En Xepe71 és l'autor del bloc Viatge a Egipte que relata la seva experiència viatgera durant el setembre de l'any 2007 per aquest país:

"Hatseput, la primera faraona d'Egipte. Filla de Tutmosis I que, al morir deixa al seu fill Tutmosis II. Aquest mor al poc temps, i Tutmosis III és massa jove per regnar, i ... taxàn, apareix ella per fer de regenta i quedantse en el poder 70 i pico d'anys. Evidentment, al seu temple no hi han indicis dels Tutmosis II i III, i es parla de lo fantàstica que va ser ella en el seu regnat..."

I aquesta nit, gaudeix de la pel.lícula "El camino a casa" en el cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda"

23/2/09

Els secrets de la Ruta de la Seda

Comença la segona setmana del Cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda" a l'Espai 210 (c/ Padilla 210, baixos, en el barri de la Sagrada Família de Barcelona) organitzat per Amu Daria (Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda) on podem visitar l’Exposició “Mirades de la Ruta de la Seda”.

A més, aquest dimarts dia 24 a les 19h. hi ha el passi de la pel·lícula “El camino a casa " de Zhang Yimou. Un cop finalitzada la sessió de cinema hi haurà una xerrada amb el Kim Herrero que durant l’any 2007 va fer la Ruta de la Seda des d’Istanbul a Xi’an i podrà mostrar-nos el rostre més humà d’aquesta mítica Ruta.

I el divendres 27 a les 19h. hi ha el passi de la pel·lícula “La historia del camello que llora” de Byambasuren Davaa i Luigi Falorni. Posteriorment, tindrà lloc una xerrada amb els viatgers i autors de la web Més Enllà i el bloc Literatura viatgera, el Lluís Bono i la Núria Borràs (també, autora de Pels camins del món) que ens relataran la seva ruta per l’hospitalitat del Kirguizistan, els basars de Xinjiang i l'ànima de la Xina.

I per tancar el cicle “Els secrets de la Ruta de la Seda” realitzarem un petit àpat (pica-pica) amb productes de la Ruta de la Seda acompanyats per l’Asyl Ryskulova que ens oferirà un bon grapat d’anècdotes i comentaris sobre la gastronomia d’aquestes terres...

Per més informació podeu consultar els blocs Pels camins del món, La Ruta de la Seda, Més enllà, Sense presses, La Llanterna màgica, Amu Daria, el web viatger Viatgeaddictes o la Revista de Viatges "Fronteras de Papel".

22/2/09

Catalans a Califòrnia

El Casal dels Països Catalans a Califòrnia és un lloc de trobada per als catalanoparlants i els simpatitzants de la cultura dels Països Catalans que viuen a San Diego, Tijuana i voltants amb l'objectiu de contribuir a la difusio i el foment de la llengua, història i cultura dels Països Catalans en aquesta zona dels Estats Units.

Podem descobrir les seves activitats i compartir iniciatives i informacions...

21/2/09

Erasmus a Finlàndia

L'Aleix i en Rodri eren dos estudiants Erasmus que van estar un any a Helsinki aprenent i gaudint de la cultura de Finlàndia. El seus relats plens d'anècdotes ens permeten descobrir amb sinceritat les visions de dos joves en una experiència única:

"Sens dubte per mi ha estat el millor any de la meva vida. Hem conegut Finlandia, un país fantàstic tot i que ha primera vista no semblava tan interessant potser. A part hem conegut altres països com Rússia que va ser increïble o Stockholm o Tallin per poques hores. Però crec que per a qualsevol persona que va d'erasmus, al final el que menys importa és el païs on vagis, el que importa de veritat és la gent que coneixes. I aquí si que hem quedo curt en paraules per descriure als amics que he fet durant aquest any. A part, hem compartit tantes coses, moment bons i moments dolents, que afegit al fet que no viuen precisament "aprop" de casa, fan de la despedida un tràngol difícil i amarg..."

20/2/09

Imatges de Nova Zelanda

L'Albert Falcó i l'Olga Ariño són els autors del bloc "D'aquí...aquí" on ens mostren i relaten els esdeveniments del seu apassionat viatge pel món durant els darrers anys que els ha dut a l'Índia, Xina, Nepal o Tailàndia.

Avui podem gaudir de les seves imatges de Nova Zelanda, un paradís natural on gaudir d'indrets com el llac Wakatipu, Milford Sound, Catlins o Farewell Spit...

19/2/09

505: de nou, Moltes Gràcies !!!

... ahir es van rebre els correus sol.licitant les darreres catorze invitacions...

Durant tots aquests dies del mes de febrer hem estat celebrant els 505 relats d'El Bloc dels Viatges on regalàvem una invitació per visitar l’Exposició Els grans viatges de Zheng He.

Així que, un cop finalitzada aquesta celebració volíem donar les gràcies a totes les persones que ja han rebut o rebran en els pròxims dies les invitacions (100 amics i amigues d'arreu de Catalunya, Andorra, País Valencià, les Illes Balears i Madrid), al Museu Marítim de Barcelona pel seu suport i col.laboració i a totes les persones que ens acompanyeu dia a dia des de fa gairebé dos anys...

Creiem que ha estat una bona celebració, moltes gràcies i bons viatges !!!

I també, vull aprofitar per agrair la participació i presència de totes les persones (més de vuitanta) que vau assistir el dimarts 17 de febrer a la presentació del cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda" organitzat per Amu Daria (Associació per a la promoció de la Ruta de la Seda) i de totes aquelles que amb el seu carinyo i suport ho han fet possible... i recordar-vos que demà divendres té lloc la segona activitat amb el passi de la pel.lícula "El Silenci (Sokout)" i la participació d'en Xavi Tarafa, autor dels blocs viatgers TransTadji i Els viatges del Xavi. Us hi esperem...

18/2/09

Els grans viatges de Zheng He: Les darreres invitacions

Viatgers i viatgeres, aquest passat mes de gener es va publicar l’entrada 505 d'El Bloc dels Viatges i per celebrar-ho hi ha un regal als lectors i lectores d’aquest bloc...

Gràcies al suport i l’amabilitat del Museu Marítim de Barcelona les primeres 50 persones que escriguin durant el mes de febrer a l'adreça electrònica amudaria07@yahoo.es indicant les seves dades bàsiques (nom i cognoms, adreça, població i codi postal*) rebran de franc dues invitacions per visitar l’Exposició ELS GRANS VIATGES DE ZHENG HE.

Aquesta exposició, que restarà oberta fins el 31 de maig d’aquest any, ens mostra la cultura marítima de la Xina entre els segles X i XV fent especial menció a les grans expedicions marítimes xineses per l’Oceà Índic i els Mars del Sud entre el 1405 i el 1433. Aquests viatges van ser dirigits per Zheng He, eunuc de la cort de l’emperador Yongle i un dels navegants més importants d’aquell país. La Xina es va convertir en la primera potència marítima mundial arribant a mobilitzar fins a 300 vaixells i 27.000 homes en una sola expedició.

Estic convençut que us encantarà... i si us ve de gust, penseu que només resten les darreres invitacions... Moltes gràcies a tothom que segueix i col•labora amb El Bloc dels Viatges, bona lectura, bons viatges i fins aviat !!!

(*) Un cop feta la tramesa les dades facilitades seran eliminades.

17/2/09

El caliu de Sikkim

"Els més petits ens han mostrat una vegada més, que els nens són sempre nens siguin allà on siguin! Es barallen, juguen, es peguen, s’estiren dels cabells, s’abracen, fan entremaliadures, riuen, juguen, corren...I els més grans ens han mostrat la seva passió pel budisme, i ens han acompanyat amb gran caliu, mostrant-nos casa seva i la seva religió..."

Aquests mots acompanyen els relats dedicats a Sikkim del bloc De Viatge de la Bàrbara i el David de Barcelona que ens mostren les seves aventures al nord de l'Índia a l'estiu de l'any 2008.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

16/2/09

Nadal a Egipte

"El primer que hem fet ha estat anar a veure les piràmides... tela marinera!!!! no pensavem que ens impactessin tant. Val que estan al costat mateix d'un barri pero això les fa encara mes gran en comparació als edificis!!! fins i tot hem entrat a dins de la més gran i hem fet el guiri d'allò més donant una volta amb camell pels voltants per tenir una bona vista panoràmica d'elles...."

Aquest Nadal de l'any 2008, l'Eva i l'Uri, els autors del bloc Can Chapati, ens comenten amb bon humor la seva experiència a Egipte fent una ruta per El Caire, Luxor, Karnak, el Sinaí, etc...

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

15/2/09

Mirades de la Ruta de la Seda

"Em trobava assegut en una petita placeta al costat del Basar Taqi-Sarrafon de Bukhara i tres nois joves es van acostar per a practicar l’anglès. Parlàvem de tot una mica: del temps, de futbol, del que estava llegint, del que deia la guia, de música, del meu viatge, dels seus estudis, de les nostres famílies... I en una estona, ja rèiem i ens havíem agafat confiança.

Fou llavors, quan en Firuz, d'uns quinze anys i el més xerraire dels tres, em va preguntar: «Tu creus que els agradarà als americans el meu rostre...? Em sembla que odien els musulmans... oi ? El meu somni és marxar a treballar als Estats Units tan bon punt acabi d'estudiar... com ho veus...? No sóc pas gaire blanc, els agradaré...?»

El seu rostre tenia el color del coure, la pell d’un lluent color oliva, els ulls em miraven des del negre més brillant, amb penetrant bellesa, mentre les blanquíssimes dents il·luminaven les faccions anguloses que revelaven la seva ètnia tadjika.

La meva resposta fou sincera, però massa plena de frases diplomàtiques del tipus: «l’hospitalitat d’occident és molt diferent de la d’orient», «emigrar no deu ser gens fàcil» o «no hi ha tantes bones feines» i la conversa va continuar girant al voltant de les esperances i de les oportunitats. Més tard, mentre despreocupadament xerràvem tot rient, dintre meu un núvol de tristor es feia lloc... Les tasses de te continuaven acompanyant-nos i la brisa ens xiuxiuejava l'esperança d'un capvespre menys càlid.

Aquella calorosa nit d’agost a l’Uzbekistan, mentre escrivia el meu quadern de viatge, les il·lusions d’en Firuz van fer néixer aquesta exposició "Mirades de la Ruta de la Seda". Unes imatges que volen mostrar expressions, sentiments i emocions de persones d'altres cultures, identitats i religions. Persones tadjiks, uigurs, kirguises, han, uzbeks, de la vall d’Hunza o del Pamir es barregen en aquesta exposició amb la voluntat de crear un pont de coneixement i respecte envers la diferència.

Imatges de dones, homes i infants que formen part de la meva vida i que m’han fet aprendre a viure-la, a estimar-la, a estimar-los. Persones llunyanes en la distància, però pròximes en la Humanitat. Vull creure que és així... "

A partir d'aquest proper dimarts 17 de febrer podeu veure totes aquestes "mirades" a l'Espai 210 (c/ Padilla 210, baixos, en el barri de la Sagrada Família de Barcelona) en el marc del Cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda", organitzat per Amu Daria (Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda) que ens portarà a descobrir pel.licules, relats, imatges, experiències, tradicions i aliments d'aquesta mítica Ruta i d'Àsia Central...

Per més informació podeu consultar els blocs Pels camins del món, La Ruta de la Seda, Més enllà, Sense presses, La Llanterna màgica, Amu Daria, el web viatger Viatgeaddictes o la Revista de Viatges "Fronteras de Papel".

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

14/2/09

Petites petjades al Japó

L'Àlex i la Vanessa, una parella de Rubí, son els autors del bloc Petites Petjades dedicat al relat dels seus viatges per diferents indrets del món com Irlanda, Nepal, Escandinàvia o l'Índia.

Ara, us volia recomenar la lectura del seu relat de l'any 2006 al Japó, ple de comentaris i d'informacions pràctiques...

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

13/2/09

Berlín des de l'autobús

"Com ja vaig avançar, el trajecte comença junt a la famosa església en runes, un lloc força concorregut, no només pel monument, també per la zona comercial que és allò, la fi de la Ku'damm. Les primeres coses cridaneres des de l'autobús són el KaDeWe (els grans magatzems alemanys) i, més avant, edificis com el de la Filharmònica o la Biblioteca Municipal. Però és la següent destinació una de les més remarcables.Es tracta del punt neuràlgic per excel·lència, conegut com a Potsdamer Platz..."

La nau d'Emdennor, llevant l'àncora des de Burjassot, ens porta a conèixer Berlín des de les finestres d'un autobús... molts interessant relat que encara va a més tant aviat comença a caminar (pels sostres...?)

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

12/2/09

En autocaravana pels Pirineus

" Abans d'arribar al port de Larrau o Uturzeheta, al paratge de Lojibarrea (en fr. Logibar), existeix la possibilitat de realitzar una curta però interessant excursió. Es tracta de fer el sender (1 h) que et puja fins a un lloc pintoresc: el Pont d'Holtzarte, magnífic pont penjant que permet salvar el barranc del riu Olhadibia, el qual es troba a uns 180 m per sota dels nostres peus. I una vegada allà travessar-lo, acompanyat del seu inquietant balanceig..."

El Món per la finestra...o la narració del món tal com es veu des de la finestra de la nostra autocaravana, en les nostres escapades i viatges, és el bloc de Marceliano Cardoso i la seva família. Podem gaudir d'una detallat relat, ple d'informacions pràctiques, de la seva ruta pels Pirineus de l'agost de l'any 2008.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

11/2/09

Els secrets de Londres

En Jaume Puig és l'autor del bloc Nau Argos, un extraordinari espai de la Catosfera on gaudir de reflexions, emocions i descobriments.

Així, gràcies al seus viatges a Londres podem trobar petites joies que de ben segur ens faran molt més interessant la visita a la capital britànica, com per exemple: "A l’altre banda del Tamesis, en el South Bank, s’hi troba The Hayward. Un centre d’art de Londres que val la pena visitar. Arquitectònicament l’edifici és molt lleig i fosc. Però en el seu interior bull la creació més actual..."

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

10/2/09

Arreu d'Amèrica del Sud...

L'Elisabet Falgueras porta des de juliol de l'any 2008 fent realitat un somni: un viatge per Amèrica... en el seu bloc Fent les Amèriques podem trobar interessants relats i informacions sobre els seus descobriments i vivències, acompanyada per dues amigues la Toya i la Sònia.

Després d'iniciar el viatge per Colòmbia ens ha portat a gaudir dels seus relats de Perú, Equador, Argentina, Bolivia, Veneçuela o Xile... Una meravella de bloc...

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

9/2/09

Aventures a Brasil

En David Acevedo i l'Anna Miracle són els autors de l'interessant i divertit bloc "Ho fan dos" que ens relata els seus viatges per Amèrica.

De totes les seves aventures i imatges avui podem gaudir del relat de l'estiu de l'any 2008 de Brasil: "Aquests dies ens hem dedicat a fer platgeta, dormir, beure caipirinhes, mirar postes de sol, comprar-nos bikinis minis per ensanyar les nostres carns i fer excursions en buggie per la zona: un dia al llac blau i al llac paraiso, d’aigua cristalina, i l’altre a tatagiba on, de camí, fins i tot vam poder veure caballets de mar i fer sandboard..."

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

8/2/09

Plou i neva a Belgrad...

"Plou plou plou i Belgrad, i diuen que demà nevarà...

És curios, aquest estat de semi-turista (perquè visc a un alberg) barrejat amb persona que viu aqui (perquè quan no quedo amb un amic, quedo amb l'altre i de fet el turista l'he fet ben poc)

Avui he anat a fer un cafè amb la Zlata a Slavija, a tocar de l'església de Sv.Sava, i m'ha convidat en el nom de la seva empresa, com si fos un client dels seus. Tambe m'ha donat tot de propaganda, una cosa per post-its, dues llibretetes, papers, i un encenedor. No se pas que vol que en faci, de tot això..."

De nou, la Laura, autora del Transsiberià, es troba a Belgrad. Us recomano calorosament gaudir dels seus relats i comentaris...

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

7/2/09

Històries de Praga

En Gerard, autor del bloc "Viatges i rutes a descobrir pel món" ens torna a delectar amb bones informacions, bons enllaços i interessants imatges d'un dels seus viatges.

Aquest cop, el podem acompanyar a Praga i compartir les seves pràctiques informacions i el plaer del viatge: "Els origens de la ciutat daten de finals del segle IX quan es construí el Castell de Praga. Aviat passà a ser la seu dels reis de Bohemia. Durant el segle XIV, amb Carles IV, la ciutat va prendre un bon impuls amb la construcció de Nové Mesto (la Nova Ciutat). Sota la dinastia dels Habsburg, va ser part de l'imperi austro-hongar, fins que el 1919, es proclama la independència de Txecoslovàquia fins l'any 1993, quan neix la República Txeca..."

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

6/2/09

Viure a Luxemburg

El Centre Català de Luxembourg / Lëtzebuegerkatalanen Zentrum (CCL) es va crear a l’octubre de l’any 1987. Des de la fundació els objectius més importants han estat, en primer lloc, afavorir el coneixement de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes al Gran Ducat de Luxembourg i a les regions veïnes, i, en segon lloc, afavorir la integració de les comunitats catalanes al país d’acollida. El CCL impulsa diferents activitats que permeten la participació de totes les persones residents a Luxemburg.

El seu bloc ens acosta a la vida de la comunitat catalana en aquest país i a descobrir aspectes desconeguts del mateix.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

5/2/09

Viatge per Amèrica del Sud

Així comença : "Som en Joan Maspons i l'Elisenda Navarro, dos joves catalans doblement afortunats, en primer lloc per estimar-nos tant i en segon per estar a punt d'emprendre un viatge que promet molt...." i així acaba: "Estem a Santa Cruz, d'aquí 4 hores hem d'estar a l'aeroport per tornar cap a casa!Tenim una barreja de sentiments, ganes de tornar i estar de nou amb la nostra gent i alhora ganes de seguir viatjant. Aquests 4 mesos han passat ràpid, però hem viscut tantes coses que és com si hagués passat molt temps... Tornem iguals però diferents..." el relat dels quatre mesos de viatge per Amèrica del Sud d'aquesta parella catalana.

Gràcies al seu bloc Diari de Viatge podem gaudir de Bolívia, Equador, Colòmbia, Perú, Veneçuela i d'altres fantàstics indrets d'aquest continent.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He". I aprofito per agrair de tot cor els comentaris i les felicitacions d'en Gabriel al bloc Nàufragiobrer

4/2/09

Donant voltes per Colòmbia

"En general, viatjar, és una de les coses que més em motiva, i em dóna més alegries i satisfaccions.

Però de vegades, viatjar sol no és gens fàcil: pagar el doble per dormir en una habitació privada, trobar el cul de la motxilla xop perquè me l'he hagut d'endur al lavabo, perdre'm i desorientar-me per no tenir ningú al costat que em corregeixi... i molts altres cops, simplement el fet de no poder parlar ni expressar els meus sentiments durant dies... és en aquests moments, que com a via d'escapament, utilitzo el bloc (el de paper, el de tota la vida) i el bolígraf, i començo a escriure..."

Amb aquestes paraules l'Ivan Ortiz Marimon ens obra els seus personals i interessants relats de viatges per tot el món. El bloc Donant Voltes ens permet descobrir una meravellosa mirada de la realitat i gaudir dels seus descobriments, com ara mateix de la seva ruta per Colòmbia.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

3/2/09

Una ciutat ben bonica, Sarlat la Cadena

Sortides familiars és la pàgina personal de viatges d’en Joan Molar, en ella podem trobar viatges i sortides possibles en família, on sempre ens indica allò més destacat a visitar, així com hotels i restaurants especialment interessants.

Així, des de Badalona ens acosta a interessants pinzellades d'indrets plens d'historia i bellesa... i aquest cop voldria destacar la visita a Sarlat La Cadena, com ens explica: "Una de les ciutats franceses més boniques que podeu visitar, i que no està massa lluny de Barcelona és Sarlat. Situada a la Dordogne, Sarlat està a uns 400 kms de casa, i el millor de tot és que no està sola. La Dordogne és una de les regions més boniques de França..."

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

2/2/09

Records de Tanzània

En Miquel - professor universitari , interessat per la ciència, la filosofia, les arts, la música i i un gran amant de la muntanya- l'agost de l'any 2007 va viatjar amb la seva família per Tanzània i ens ho comenta en el bloc El Weblog d'en Miquel.

I tal com ja ho va fer en altres ocasions, ens ho relata de meravella, amb informacions interessants, amb acurades reflexions i amb imatges de qualitat.

Celebra amb nosaltres els 505 relats d'El Bloc dels Viatges: rep de franc dues entrades per l'exposició "Els grans viatges de Zheng He".

1/2/09

Més de 500 relats de viatges !!!

Aquest passat mes de gener es va publicar l’entrada 505 d'El Bloc dels Viatges i volia celebrar-ho d’una manera ben especial: fent un regal als lectors i lectores d’aquest bloc i als amants dels viatges.

Gràcies al suport i l’amabilitat del Museu Marítim de Barcelona les primeres 50 persones que escriguin durant el mes de febrer a l'adreça electrònica amudaria07@yahoo.es indicant les seves dades bàsiques (nom i cognoms, adreça, població i codi postal*) rebran de franc dues invitacions per visitar l’Exposició ELS GRANS VIATGES DE ZHENG HE.

Aquesta exposició, que restarà oberta fins el 31 de maig d’aquest any, ens mostra la cultura marítima de la Xina entre els segles X i XV fent especial menció a les grans expedicions marítimes xineses per l’Oceà Índic i els Mars del Sud entre el 1405 i el 1433. Aquests viatges van ser dirigits per Zheng He, eunuc de la cort de l’emperador Yongle i un dels navegants més importants d’aquell país. La Xina es va convertir en la primera potència marítima mundial arribant a mobilitzar fins a 300 vaixells i 27.000 homes en una sola expedició. Estic convençut que us encantarà...

Moltes gràcies a tothom que segueix i col•labora amb El Bloc dels Viatges, bona lectura, bons viatges i fins aviat !!!

(*) Un cop feta la tramesa les dades facilitades seran eliminades.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...