31/5/09

El Casal Català de Vancouver

A la British Columbia canadenca existeix el Casal Català de Vancouver, una associació que té com a primer motiu d'existéncia el foment, la difusió i l'ensenyament de la cultura dels Països Catalans.

A la seva web podem saber de la seva història i de les activitats, així com assabentar-nos de petits-grans moments plens d'interès i de valor: "En reconèixement al paper jugar pels catalans com a uns dels primers europeus que varen visitar aquestes terres, el govern de la província de la British Columbia va declarar l'Onze de Setembre de 1994 com a Catalan Heritage Day, tot convidant al President de la Generalitat de Catalunya a visitar la British Columbia..."

30/5/09

Gegants a Nicaragua i Costa Rica

Des del 2 fins el 19 de desembre de l'any 2005, cinc membres de la Junta Directiva del Cercle Internacional d'Amics dels Gegants van encapçalar l’expedició que portava a tres colles geganteres de Catalunya cap a Nicaragua i Costa Rica per participar en una ampla diversitat d’activitats a desenvolupar-se per vàries localitats d’aquell país centre-americà, tant des de l’apartat de desfilades com en el de gestions d’interrelació amb Entitats, historiadors i representants governamentals.

Us convido a conèixer els detalls d'aquest viatge i les seves imatges...

29/5/09

Viatge a Tailàndia

Aquest és l'interessant bloc, amb bons comentaris i imatges, del viatge que van fer en Marc Chalamanch i na Bel Llodrà del 17 d'agost al 3 de setembre de 2008 a Tailàndia:

"Dubtàvem si quedar-nos un dia més al nord per arribar fins a Si Satchanalai. Vam fer bé d'arribar-hi. Gairebé dues hores d'un destartalat autobus ple d'estudiants a l'anar i al tornar, va fer que arribàssim amb ganes d'estirar les cames i llogar una bicicleta per visitar aquest indret declarat també patrimoni mundial per la UNESCO. En aquest indret de més de 720 hectàres ens hi vam passejar gairebé sols..."

28/5/09

Talila Nono

Talila Nono és el títol en mandinga d'un magnífic llibre i un interessant bloc que conté un extraordinari treball de cooperació entre dues escoles municipals d'Horta-Guinardó (Escola del Mar i Escola Arc Iris) i una escola senegalesa (Bakary Seck de Kedougou).

Aquest projecte ha nascut gràcies a l’Associació Amics de Diakha Madina que des de fa anys està impulsant projectes i fent arribar materials a zones rurals del Senegal, sovint oblidades pel seu govern, per tal d’afavorir i millorar les seves possibilitats escolars.

27/5/09

Catalans a Washington

La Fundació Paulí Bellet és una entitat creada el 1987 per la colònia catalana del Districte de Colúmbia en honor al pare Paulí Bellet, amb la voluntat de fomentar la cultura catalana als Estats Units.

L'Associació de Catalans de l'Àrea de Washington DC organitza diverses activitats com cursos de català per a nens i adults de diversos nivells durant els semestres de primavera i tardor, tallers literaris, festes per seguir les tradicions catalanes, entre les quals destaquem la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, la Castanyada i el Sant Jordi i trobades periòdiques entre els membres de la comunitat catalana o els seus convidats.

26/5/09

Viatge a Groenlàndia

Avui podem gaudir d'un petit tresor que de ben segur us encantarà !!! L'interessant bloc de Rita Gómez dedicat als óssos, on hi podeu trobar àmplia informació sobre la seva vida i les zones on habiten, i sobres els viatges de l'autora a la recerca d'aquests animals... Aquest cop us convido a gaudir del seu relat de Groenlàndia:

"Qui viatgi a Groenlàndia ha de fer-ho amb l'objectiu de submergir-se en uns paisatges d'una grandiositat tan esfereïdora que t'apropen al vertigen de la solitud absoluta, de l'infinit..."

25/5/09

El gat balcànic

Comencem aquesta setmana amb la presentació d'un molt interessant relat d'en Jordi Castellanos, un dels fundadors del projecte viatger "Coneguem el Món".

El seu nom és El gat Balcànic i no els ho podeu perdre ja que és un fantàstic recorregut per unes terres amb un bellíssim paisatge i una amabilitat sorprenent: més de 4500 km. en cotxe des de Barcelona a Tirana, passant per Eslovènia, Croàcia, Bòsnia, Sèrbia, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Albània:

"L’ impressionant Parc Nacional de Plitvice, amb llacs que vessen d’una natura que sembla no tenir límits, entre colors quasi de fantasia que fereixen als ulls de tanta bellesa, no tenim més paraules per descriure el que veiem. Estem saturats, és massa espectacle així de cop. No hi ha temps suficient per assimilar tot el que es veu, a més quasi no hi ha gent. Passegem tranquils per caminets, entre cascades i llacunes que desprenen una frescor agradable, l’aigua és plena de peixos. Si fos peix no voldria estar a cap altre lloc, no es podria aspirar a més..."

24/5/09

Escapades occitanes

"Durant aquest últims anys que ens ha estat difícil marxar massa dies de casa, hem practicat l’alternativa occitana, és a dir aprofitar tres o quatre dies de festa per endinsar-nos en aquest magnífic país de l’altre costat dels Pirineus..."

Tal com ens comenta en una de les entrades del bloc Del tomb del balcó, en Jordi Castells aprofita qualsevol oportunitat per gaudir de la bellesa i la cultura de l'Occitània i escapada a escapada ens descobreix llocs com Sarlat, Beaumont, Monpazier, Belvès, Castelnau-Magnoac o Castellnou del Papa...

23/5/09

Anotacions de Corea del Sud

En Marc Serena és periodista, acaba de fer 25 anys i ha decidit anar a donar la volta el món durant un any. L'objectiu és entrevistar 25 joves de 25 anys de diferents països amb la voluntat de finalment escriure un llibre.

Podem seguir les seves experiències en el bloc La volta dels 25 i ara us convido a gaudir de les seves anotacions sobre Corea del Sud, Xina o Hong Kong.

22/5/09

En bicicleta per la Xina

Xinuxanuinarinant és el bloc d'una parella viatgera, l'Anna i el Ruben de Campdevànol, que es troben de viatge per Àsia des de l'agost de l'any 2008 i ens comenten la seva ruta en bicicleta per Mongòlia, Xina (Sichuan i Yunnan), Laos, Cambodja... Avui us deixo amb el relat de la seva ruta per Xina:

"... Ja portem quasi bé dos mesos a Xina i cada dia sembla que estiguem en un país diferent, com aquell qui diu, paisatge i gent canvíen a cada revolt. Vam sortir de Dali per la carretera de quatre carrils i que, passats alguns quilometres, va acabar essent una carretera de pujada, amb obres i en molt mal estat; sort que al cap de poc la cosa va canviar, la carretera va millorar i vam poder disfrutar cada cop més del paisatge que ara era completament verd..."

21/5/09

En cotxe per Sicília

"La primera nit la passem a Castellamare lo Golfo. Era dissabte a la nit i hi havia molt ambient a tot el poble. El nostre càmping estava al costat del mar i a part de la música en viu, també vam poder gaudir de les onades durant tota la nit. Per cert, el primer sopar, i com no podia ser d’una altra manera, va ser una súper pizza!"

Així comença l'interessant relat del viatge a Sicília de la parella viatgera Sense Descans que ens relata el seu viatge en cotxe per aquesta illa al juliol del 2008.

20/5/09

La Brigada Julio Antonio Mella a Cuba

La Brigada Julio Antonio Mella és una entitat de Gramenet del Besòs (també anomenda Santa Coloma de Gramenet) que agrupa la voluntat de diferents joves, de conèixer de primera mà quina és la realitat del poble cubà.

A partir de l'experiència d'una brigada d'estiu que va tenir lloc l'any 2007 s'han organitzat per tal de desenvolupar activitats de sensibilització a la seva ciutat i comarca i per preparar una nova brigada per aquest estiu de l'any 2009. Us convido a conèixer la seva tasca i a reflexionar conjuntament sobre la vida d'aquest interessant país caribeny.

19/5/09

Muntanyes d'Andorra

"Un dia vaig pujar una muntanya i tota la meva vida va canviar ... "

Aquestes paraules són el primer comentari que podem llegir en el bloc d'en Lluís Canals que porta el títol de Muntanyes d'una vida, on trodem trobar relats i imatges plens de vida i d'estimació envers la natura que ens envolta. Reflexions, comentaris, experiències, paissatges... i aquest cop us convido a decobrir les muntanyes d'Andorra.

18/5/09

Estius a Broadstairs i Exeter

"He estat a Broadstairs, un poble petit de costa típicament anglès amb poca immigració i destinació de turisme britànic interior. La meva primera imatge només baixar del tren va ser una gavina picotejant amb violència una bossa de plàstic transparent d’una paperera a l’estació..."

En Ricard Masferrer ha estat els anys 2007 i 2008 a dues poblacions angleses amb una beca d’estiu del Departament d’Educació per perfeccionar el seu anglès. El primer any va descobrir Broadstairs i el segon va estar a Exeter, dues petites poblacions on va gaudir del tipus de vida i de la cultura a Anglaterra i ens ho relata de meravella en el seu bloc Fragments Nocturns.

17/5/09

En ruta pel sudest d'Àsia

En Cesc i l'Eli son una parella de viatgers catalans, que sempre que tornen d'un viatge pensen... on serà el proper? i ara mateix ja es troben de nou en dansa... però avui us volia parlar del seu viatge a l'estiu del 2008 a Vietnam, Laos i Cambodja:

"...Ara mateix, us escrivim des de la més gran que es diu Don Khong, on avui hem anat tot el dia en bicicleta (i ens hem cremat pel sol), fent la volta a l'illa, ens ha agradat molt molt. Demà anirem a veure dues illes més petites, les de Don Det i Don Kon, i les cascades de Kon Phapheng..."

16/5/09

Cròniques sicilianes

"... Doncs això, Catania és una ciutat Barroca no per elecció sino com a resultat del terratremol que al sXVII arrasà la ciutat i que va fer que la reconstrucció es fes en l’estil de l’època. Els edificis són fets de pedra negra volcanica provinent del volcà Etna que es troba a 30km de la ciutat...."

Aquestes són algunes línies de l'interessant relat Cròniques sicilianes d'en Joan Marc Simon que ens fa gaudir de les seves reflexions i comentaris en cadascuna de les entrades...

15/5/09

Florència en cinc dies

En David i la Marta, autors del bloc Fem una volta, ens van portar durant l'any 2007 de viatge a Tailàndia, Cambodja, Vietnam, Laos, Indonèsia, Austràlia, Nova Zelanda o els Estat Units.

Tanmateix, després de la tornada a terres catalanes no perden l'oportunitat de tornar a viatjar i com sempre compartir amb tots nosaltres un relat molt interessant acompanyat d'unes bones imatges... Aquest cop de Florència, no us ho perdeu...

14/5/09

Espeleòlegs al Marroc

Pels amants de l'espeleologia, les ciències i la fauna existeix a la xarxa un excel.lent espai l'Espeleobloc, on es poden trobar pràctiques informacions, bons relats, consells i un bany de sentiments i estimació envers la natura i la vida...

Avui us volia recomenar la visita a totes les entrades dedicades al Marroc plenes de bellesa i d'interessants relats sobre les diferents expedicions espeleològiques realitzades en els darrers anys a l'Atlas marroquí i a d'altres indrets d'aquest meravellòs país...

13/5/09

Escalada a la Patagònia

Rumba Team és el bloc d'uns amics enamorats de la muntanya i l'escalada. Els seus relats sempre plens de detalls i anècdotes ens porten a diferents indrets del món per tal de descobrir la bellesa d'aquest esport. Avui us convido a gaudir de les imatges i les paraules del seu relat del viatge al febrer de l'any 2008 a la Patagònia:

"... un cop allà no varem esperar gaire (m'imagino que els nervis o jo que sé...) que el dia següent, tot i les males condicions atmosfèriques, vàrem decidir fer un primer porteig cap el campament Rio Blanco, lloc des d'on s'inicíen les escalades (sobretot a les cares Est) del cordó del Fitz-Roy. (4-5 horetes carregats)..."

12/5/09

Una mirada a Cuba

En Gerard, autor del bloc "Viatges i rutes a descobrir pel món" ens torna a delectar amb bones informacions, bons enllaços i interessants imatges d'un dels seus viatges.

Aquest cop, el podem acompanyar a Cuba i compartir el relat del seu viatge a l'any 1999 i les seves reflexions i informacions sobre aquest país caribeny: "Començem a coneixer La Habana pel seu Capitoli. Es un edifici construït l'any 1929 per l'arquitecte Eugenio Raynieri Piedra. Destinat a allotjar i ser seu de les dues Cambres legislatives de Cuba, en l'actualitat és un Centre de Convencions que ofereix serveis a fires, congressos i exposicions diverses. La cúpula és el segon punt més alt de la ciutat, després del Monument a Martí en la Plaza de la Revolución..."

11/5/09

La gent del desert

"... Rabuni és el quarter general del Polisario; a mi em recorda el “Fort Rusty” de l’oest americà. Els campaments de refugiats són en territori d’Algèria i tenen els noms dels antics pobles que van haver d’abandonar. Només una petita part és alliberada, Tifariti..."

Amb aquestes paraules comença el relat ple de vida i emoció que podem trobar al molt interessant bloc Pelagos (Viatges, cultura, solidaritat) que ens descobreix unes pinzellades del viatge de les seves autores als campaments de refugiats del Sàhara.

10/5/09

Donant voltes pels Balcans

"En general, viatjar, és una de les coses que em més em motiva, i em dóna més alegries i satisfaccions.

Però de vegades, viatjar sol no és gens fàcil: pagar el doble per dormir en una habitació privada, trobar el cul de la motxilla xop perquè me l'he hagut d'endur al lavabo, perdre'm i desorientar-me per no tenir ningú al costat que em corregeixi... i molts altres cops, simplement el fet de no poder parlar ni expressar els meus sentiments durant dies... és en aquests moments, que com a via d'escapament, utilitzo el bloc (el de paper, el de tota la vida) i el bolígraf, i començo a escriure..."

Amb aquestes paraules l'Ivan Ortiz Marimon ens obra els seus personals i interessants relats de viatges per tot el món. El bloc Donant Voltes ens permet descobrir una meravellosa mirada de la realitat i gaudir dels seus descobriments, com va fer durant l'any 2007 pels Balcans i en concret per Eslovènia, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia i Croàcia.

9/5/09

Dos per Veneçuela


En David Acevedo (il.lustrador i dissenyador gràfic) i l'Anna Miracle (periodista) son els autors de l'interessant i divertit bloc "Ho fan dos" que ens relata els seus viatges per Amèrica.

De totes les seves aventures i imatges avui podem gaudir dels relats de l'estiu de l'any 2008 sobre Veneçuela: "Finalment, ens hem quedat uns tres dies més a Caracas. Els dies extra ens han permès acabar de contactar amb més gent. Després de perseguir-lo durant una setmana, finalment, hem pogut entrevistar a Jose Antonio Abreu, fundador del Sistema d’orquestres infantils i juvenils de Veneçuela i que ha rebut el Príncep d’Astúries de les Arts 2008..."

8/5/09

Trekking als Annapurnes

En Jordi Quellos de Planoles autor del bloc Buscant camins es troba des de finals de novembre del 2008 de viatge per tota Àsia: Cambodja, Laos, Nepal, Índia, Tailàndia... i ens ho relata amb simpatia i un munt d'anècdotes. Avui us volia convidar a la lectura del seu relat pel circ dels Annapurnes:

"... Al final arribem al Camp Base del Machhapuchhare a 3700m. Parada i fonda! Ens fotem un dinar d'aquells que fan historia. Al cap d'una hora i amb les piles carregades ens decidim a pujar fins al Camp Base de l'Annapurna. Des d'aqui esplendides vistes al Machhapuchhare! Si algú s'anima el seu cim encara és verge 7000m..."

Des de Coneguem el món ens plau convidar-vos a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" que té lloc avui divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

7/5/09

Els goril.les de Rwanda

Nelisa (Nel + Isa) és el nom de la web de viatges creada pel fotògraf Nelson Souto (www.nelsonsouto.es) i la viatgera Isabel Barbot que han donat mil i una voltes per tot el món com a periodistes especialitzats en viatges. En aquesta web podem trobar alguns relats del seus viatges així com d'altres com el breu relat de Naria del Mar Codina sobre els goril.les de Rwanda:

"...Un dels principals objectius del viatge era poder gaudir de l’observació dels goril·les de muntanya. Pertanyen a la família dels grans simis i estan en seriós perill d’extinció: els últims 700 membres d’aquesta espècie viuen en estat salvatge als volcans Virungas, a la frontera entre Rwanda, Uganda i Congo, migrant lliurement entre els 3 països. És l’únic lloc del planeta on podem trobar-los..."

Des de Coneguem el món ens plau convidar-vos a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

6/5/09

Viatge 365: Vietnam

Tal com ens diuen a l'inici del seu bloc Viatge 365: "Som la Mireia i el Marc, i aquest és el blog on expliquem el nostre viatge d'un any per Àsia, Oceanía i Amèrica del sud. El blog ens serveix per estar en contacte amb família i amics i per compartir amb els que ho volgueu, experiències i vivències. Si us encanta viatjar, o senzillament gaudir de la vida, segur que aquest blog us agradarà! ;-)" i avui podem gaudir dels relats de la seva ruta per Vietnam:

"...Al llarg d'aquests dies hem vist totes les poblacions del Delta plenes de flors i on les flors formàven part d'un important ninxol de mercat. No ens en sabíem avenir. A My Tho aquest tema se'ns va mostrar en el seu màxim exponent i vam poder gaudir d'una ciutat completament inundada de flors..."

Des de Coneguem el món ens plau convidar-vos a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

5/5/09

Tres mesos per Austràlia i Nova Zelanda

En Francesc Estanyol té un interessant bloc anomenat Diari des de les antípodes ja que és en aquest part del món on ha passat els darrers mesos... Totes les seves entrades ens permeten descobrir una meravella d'històries i anècdotes, però avui us volia convidar a gaudir del relat del seu viatge per Nova Zelanda i Austràlia que va tenir lloc en el darrer trimestre de l'any 2008:

"... Bon Nadal a tothom!!! estic actualitzant el bloc, aquí és de nit. Vosaltres però encara heu de començar el vermouth... jeje. Jo he passat el dia a la Great Ocean Road. De nou a Austràlia!!! Un nadal força diferent. Lluny de tothom, sol, amb calor, platja i amb un dinar força diferent..."

Des de Coneguem el món ens plau convidar-vos a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

4/5/09

Xerrada "Descobreix el Kirguizistan"

Un grup d’enamorats del món que ens agrada viatjar, conèixer i compartir ens hem unit en el projecte "Coneguem el món" per organitzar cada primer divendres de mes una xerrada al Centre Cultural Can Fabra (c/ Segre, 24-32) en el districte de Sant Andreu de Barcelona.

Comencem el proper divendres 8 de maig a les 19h. amb la xerrada “Descobreix el Kirguizistan”, una aproximació a la cultura, la història, les tradicions i els indrets més destacats d’aquest país de l’Àsia Central, a càrrec d’Asyl Ryskulova, de nacionalitat kirguís i una enamorada de la seva cultura i tradicions, i jo mateix, l’Eduard Balsebre, de l’associació Amu Daria dedicada a la promoció cultural de la Ruta de la Seda

Aquesta xerrada estarà acompanyada els dies 6, 7 i 8 de maig de l'exposició "Mirades de la Ruta de la Seda" i el mateix dia de l'acte hi haurà un petit refrigeri amb productes del Kirguizistan. Us esperem a totes i a tots...

De moment, i per obrir boca, us convidem a gaudir de les imatges de diferents viatgers que han descobert l'hospitalitat kirguís i la bellesa dels seus paisatges: Lluís Bono, co-autor de la web "Més Enllà", Yann Arthus-Bertrand i el Kirguizistan vist des del cel, Miguel Ordoñez i les imatges de mercats, Jean Rousset i les muntanyes o Aki Hito.

3/5/09

Cròniques de Veneçuela

"... Prop de la platja és ple de "restaurants" fets amb 4 canyes on viu i treballa gent humil però de gran dignitat. Una dona ens explicava que l'alcalde i els volia fer fora a tots, privatitzar la platja i fer-hi un resort exclusiu. Molt orgullosa ens va explicar que gracies a en Hugo Rafael Chavez Frias han aprés a llegir i s'estan organitzant per contractar advocats i fer valer els drets que la nova constitució bolivariana els garanteix..."

Diari de Viatge, cròniques de les aventures per Sudamèrica és el bloc de la ruta de quatre mesos a finals de l'any 2008 d'en Joan i l'Eli pel continent americà, on van descobrir llocs d'indescriptible bellesa i van gaudir de la dignitat i la cultura de la seva gent.... Avui us convido a llegir el seu interessant, i aclaridor, relat de Veneçuela.

Des de Coneguem el món us volem convidar a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra.

2/5/09

A l'Argentina...

Sense bitllet de tornada vol ser un espai dedicat als que van marxar per no tornar; als que van sortir de casa buscant una vida millor, o simplente diferent. És un punt de trobada de gallecs, mallorquins, canaris, valencians, catalans... que viuen fora d'Espanya. Recorrem món per explicar les seves històries.

Avui us deixo amb alguns relats de persones que ara viuen a Argentina com el de l'Emilio Tamburini que té 30 anys, va néixer a Buenos Aires però va créixer a Barcelona. Va sortir del país amb només un any amb la seva àvia. A Espanya l'esperaven ansiosos els seus pares. Ells havien arribat al país uns mesos abans fugint de la persecució i de la mort, de la dictadura militar. Des de fa un any i mig, l'Emilio ha tornat a Buenos Aires a viure...

Des de Coneguem el món us volem convidar a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

1/5/09

Anem a fer una cervesa...?

"... Ahir dia 2 de juliol de 2007 vem sortir de Barcelona a les 15,30, bé, a les 16,30 tenint en compte el retràs habitual, direcció Londres per agafar un altre avió i dirigir-nos a Bangkok...."

Així comença el relat Anem a fer una cervesa ?, un diari de la Volta al món de la Mariona i el Quim que els va dur des de juliol de l'any 2007 i fins a juliol de l'any 2008 a descobrir i creuar diferents països d'Àsia, Oceanía i Amèrica...

Des de Coneguem el món us volem convidar a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...