12/11/09

Descobreix els Balcans

Com us he parlat en altres ocasions, un grup d’enamorats del món que ens agrada viatjar, conèixer i compartir ens hem unit en el projecte "Coneguem el món" per organitzar cada segon divendres de mes una xerrada al Centre Cultural Can Fabra (c/ Segre, 24-32) en el districte de Sant Andreu de Barcelona.


La cinquena xerrada arriba el proper divendres 13 de novembre amb el títol
Descobreix els Balcans, 5000 km. en cotxe"
amb Jordi Castellanos i Nàdia Ayasreh, autors del bloc El Gat Balcànic
, dos apassionats de la regió,
i Vlado Arapovich, tenista natural de Sarajevo, resident a Barcelona i membre de l’ONG Mestres per Bòsnia.

La jornada anirà acompanyada d’una exposició de fotografies sobre el treball de Mestres per Bòsnia, i d’un pica pica bosnià.

Us esperem a totes i a tots...

Pd. Durant uns dies aquest bloc està en aturada "tècnico- familiar", però en pocs dies tornarà amb més novetats i viatges. I també, ben aviat començaré la tramesa del llibre "El Soroll de la Milpa" a tothom que ha participat amb els seus suggeriments a la millora d'aquest bloc... Moltes gràcies !!!

2/11/09

Imatges d'Oman

L'Alfons Espinosa té un bloc força interessant, Taxidia, on relata amb tot sentiment els seus viatges i experiències. Avui ens podem delectar amb les imatges del sultanat d'Oman d'un viatge que va fer a finals de l'any 2008 i principis del 2009 a la punta sud-est de la península d'Aràbia.
Una primera aproximació a la bellesa i la fascinació d'aquest desconegut país ocupat per deserts de sorra i grava, incloent una part de l'anomenat Districte Buit, la major superfície coberta de sorra en tot el planeta...

1/11/09

La Ruta de la Seda

Per començar el nou mes us volia parlar d'una iniciativa que estem fent realitat un grup d'amigues i amics:

AMU DARIA, associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, va néixer a Barcelona l’any 2007 per fomentar l’intercanvi cultural entre Catalunya i els països d’aquesta Ruta i especialment amb Àsia Central.

Som un grup de persones viatgeres o de persones nascudes a l’Àsia Central o als països de la Ruta de la Seda, interessades per la història i l’art, apassionades per la fotografia, enamorades dels relats de viatges, de les llegendes i de les tradicions… i sobre tot, persones amb ganes de descobrir, compartir i aprendre dels pobles i cultures de la Ruta de la Seda: Turquia, Pròxim Orient, Caucas, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirguizistan, Kazakhstan, Tadjikistan, Pakistan, Xinjiang, Tibet, Mongòlia i Xina.

Ens dediquem a donar a conèixer aquesta realitat a travès de xerrades, exposicions, activitats d’oci, documentals, cinema, etc… i a promoure projectes de cooperació internacional i cultural amb aquests països.

Actualment, estem treballant en la nostra web www.larutadelaseda.cat (encara ens queda força feina, però ja comença a tenir forma: podeu visitar les pàgines de l'Uzbekistan, el Kirguizistan, el Tadjikistan o el Pamir, o les seccions de Proverbis i contes, Amistats, Activitats o LLibres) i us voliem convidar a fer-li una primera ullada i a compartir les vostres opinions i suggeriments sobre la mateixa (ens podeu escriure a: amu.daria@yahoo.es -moltes gràcies!- o la mateixa web en la secció d'Actualitat - on cada setmana publiquem una novetat: conferències, articles d'opinió, exposicions, blocs de viatges per la Ruta, entrevistes, etc.. i on es poden fer comentaris-). Espero que us sigui d'interès...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...