4/12/10

La Ruta de l'Exili...

L'Associació Conèixer Història és una entitat creada l'any 2008 amb l'objectiu d'investigar i de difondre el passat per poder entendre millor el present i teixir un futur més just i democràtic. També vol recuperar el patrimoni que constitueixen els anomenats "espais de la memòria" on s'hi van esdevenir fets històrics transcendents, especialment durant la Segona República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició.

A més entre les seves activitats han creat les molt interessants "Rutes de la memòria" un espai on descobrir en diferents països del món aquells indrets on podem aprendre de la història i entre elles avui us volia destacar la Ruta de l'Exili:

"Aquesta ruta reprodueix el camí que van fer a peu milers de persones l’any 1939 quan es van exiliar a França, creuant els Pirineus, empesos per l’avanç de les tropes franquistes. El tram a realitzar és el mateix que van seguir el President Companys, el President de la República Manuel Azaña i el Lehendakari basc José Manuel Aguirre. S’inicia al petit municipi de La Vajol i finalitza a l’altra banda de la frontera, a Les Illes, on la gendarmeria francesa esperava els exiliats per reconduir-los als camps d’internament..."

I molta més informació de FRANÇA a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...