9/12/10

Voltant pels Estats Units

En Xavi i la Noe, autors del bloc El món xino xano van estar deu mesos donant la volta al món durant els anys 2009 i 2010... tot just tornats us convido a visitar els seus relats i fotos, i especialment els dedicats a Estats Units:

"New Orleans és d’aquelles ciutats que odies a primera vista o et roba el cor per sempre més. Amb la seva estudiada decadència, les seves cases de dos plantes, fusta i forja rovellada pintades de mil tons diferents, amb els misteriosos collarets de colors brillants que pengen dels arbres recordant la gran festa del Mardi Gras i els seus acords de jazz improvitzats a cada cantonada, New Orleans és un oasi de llibertat dincs les estrictes maneres nord americanes.

Amagada rera l'inmensitat del Lake Pontchartrain i custodiada pel gran riu Mississipi, ha crescut salvatge i desbocada, barrejant cultures com qui cus un cobrellit de patchwork, càlid, multicolor i un xic "demodé". Passejar-te per l'animat French Quarter, perdre’t pel Garden District o pels senyorials carrers del Uptown o resseguir les caòtiques voreres de Faubourg Marigny o Bywater és com destapar un flascó de perfum francés que s'ha fet ranci. Si a tot això li afegeixes la petjada del Katrina, segons com, a New Orleans li falta una mà de pintura..."

I molta més informació dels ESTATS UNITS a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...