30/9/10

9a Fira del Llibre de Muntanya a Tavertet

I aquest cap de setmana, els dies 2 i 3 d'octubre, torna a Tavertet la IX Fira del Llibre de Muntanya, una mostra del millor de la literatura de muntanya amb la presència de més de 30 editorials d'arreu del país i que està acompanyada de taules rodones, excursions, cursets, música, recitals, audiovisulas i un munt més d'activitats...

L’Associació Amics dels Cingles de Collsacabra organitza des de fa nou anys la Fira del Llibre de Muntanya, amb l’objectiu de crear un fòrum de professionals, estudiosos i amants de la muntanya i la natura. Essent el tema central dels debats per aquesta edició "Pagesia i Muntanya" i el president d'honor el Sr. Joan Cervera membre del Club Excursionista de Gràcia...

Us convido a llegir el seu programa i a gaudir d'un cap de setmana ple d'activitats i literatura...

29/9/10

29-S, VAGA GENERAL !!!


Avui El Bloc dels Viatges va a la vaga general. Gran part dels motius que m'ha fet pendre aquesta decisió els ha definit de meravella l'Ignacio Escolar en la seva columna "Por qué iré a la huelga general" del 16 de setembre al diari Público. Us convido a la seva lectura:

"Han pasado sólo dos años, qué deprisa se olvida. Tal día como ayer, 15 de septiembre de 2008, la mayor bancarrota que vieron los tiempos dio la señal de salida a la peor recesión en décadas. Todo en esta historia es así, titánico, y aquel gigante naufragado se llamaba Lehman Brothers. Conviene recordar su nombre y la fecha que marcará pasa siempre nuestras vidas: 15-S. Aunque no lo parezca, no fue culpa ni de los liberados sindicales ni de los gitanos ni tampoco del precio del despido libre. Es la parte más obscena de la crisis: la desconexión entre sus causas y sus consecuencias.

Yo ya me he decidido. El 29 de septiembre iré a la huelga general por el 15-S y cuatro motivos más. El primero, por la reforma laboral; porque no creo en las recetas de esos economistas pirómanos que proponen apagar incendios con gasolina o combatir el paro abaratando el despido. El segundo, porque tengo un hijo de un año y, aunque sólo sea por él, me niego a rendirme ante la mayor estafa de la historia: que el fracaso estrepitoso de la ideología neoliberal se solucione con otras dos tazas de la misma sopa. El tercero, porque yo también conozco a sindicalistas egoístas y liberados perezosos, y creo que los sindicatos tienen mucho que mejorar. Pero me preocupa aún más que su derrota deje desarbolada la principal defensa de los trabajadores ante esos empresarios sin escrúpulos, que tampoco son todos como la caricatura de su representante, Díaz Ferrán, pero que también existen. El cuarto, porque me temo que la huelga no va a funcionar, y tengo debilidad por las causas perdidas.

Pase lo que pase, el 29 de septiembre la derecha podrá celebrar un éxito. Si la huelga triunfa, será una derrota del Gobierno. Si la huelga fracasa, será una derrota aún peor, la del sindicalismo. No será con mi ayuda".

28/9/10

Afers Exteriors a Grècia

Com en altres ocasions us volia presentar Afers Exteriors, el programa de Miquel Calçada dedicat al món dels viatges i a trobar catalans arreu... Avui us volia convidar a visitar el programa de la quarta temporada dedicat a Grècia:

"Què en queda, de la Grècia clàssica, bressol de la cultura occidental? Per respondre a aquesta gran pregunta, Miquel Calçada se'n va a Grècia. Amb un hel·lenista de Figueres pujarà a l'acròpolis d'Atenes per contemplar de prop el Partenó i també les vistes de la ciutat."



I molta més informació de GRÈCIA a Narinant.cat

27/9/10

Memòria històrica a El Salvador

"Més al nord, podem visitar el municipi de Jocoatique, conegut com la ciutat dels vestíbuls pels amplis corredors exteriors de columnes que tenen els principals edificis de la població i, a nou quilometres trobem el poble de El Rosario. Aquest municipi, anomenat fa uns anys Villa El Rosario, destaca tant per la seva bellesa, amb una plaça principal on es troba l’església d’estil colonial de blanques parets construïda l’any 1830, com per la seva història recent:

L’octubre de 1980, abans de l’inici de la guerra civil, en el marc d’un operatiu militar dut a terme per les forces de l’exèrcit salvadorenc (el mateix abans esmentat en parlar de la Comunidad Segundo Montes), milers de persones es van veure obligades a refugiar-se en aquesta població fugint de l’estratègia de tierra arrasada. Allà, el capità Francisco Mena Sandoval que ostentava el comandament va rebre l’ordre d’assassinar a totes les persones refugiades i fer una terrible matança. Afortunadament aquest militar va desobeir l’ordre i va evitar les seves morts.

Avui es pot passejar pels seus carrers i parlar amb alguns dels protagonistes d’aquesta història. Molts dels homes i dones que van poder fugir i salvar la vida..."

Aquest agost Viatgeaddictes ha publicat la meva primera col·laboració amb aquesta web dedicada a un viatge pel departament salvadorenc de Morazán i a relatar la meva visió d'una iniciativa de recuperació de la memòria històrica: La ruta de Paz Lenca. Espero que us agradi...

I molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT

26/9/10

Avui és el darrer dia d'AMU DARIA a la MERCÈ 2010

I avui, diumenge 26 de setembre, acaba la 15a Mostra d’Associacions de Barcelona (Mercè 2010), on Amu Daria disposa d’un estand a la Plaça de Catalunya per tal de difondre les seves activitats i per la venda de productes artesanals i llibres...

De nou, des del Bloc dels Viatges us volia convidar a visitar aquest stand que es troba avui d’11h. a 19h. a la carpa anomenada Llotja de la Mostra... De ben segur que és una bona oportunitat per descobrir una mica més de la Ruta de la Seda, conèixer la seva gent i compartir algunes mostres de la seva cultura i artesania... Us hi esperem !!!

I molta més informació de la RUTA DE LA SEDA a NARINANT.CAT

25/9/10

En Sergi i en Pere per l'Índia del Sud...

Fa poc us vaig presentar en Sergi i en Pere, un parell d'amics autors de El blog dels Ninus i avui us volia convidar a gaudir del relat del seu viatge per l'Índia del Sud que va tenir lloc al març del 2010:

"Res a veure amb el que esperàvem trobar, que esperàvem trobar? El cas és que el sud de la Índia poc a veure amb el nord, poc a veure amb el nostres estimats Rajastan i Varanasi. Per començar a Kerala ens vam trobar una zona plena de palmeres, on feia molta calor, on els homes vesteixen amb falda (que dona molt de joc, tot el dia juguen amb ella, amunt i avall...), on hi ha moltes síndries, cocos, plàtans i pinyes (i quins sucs!!!), amb platges, un lloc on no es palpava tant la pobresa... I és que aquesta és la zona amb el nivell d'educació més elevat de la Índia, és una zona molt més prospera i desenvolupada. Un altre fet destacable és la quantitat d'esglèsies cristianes, mesquites musulmanes i temples hindús que hi han per tot el territori, i la gran devoció dels indis vers alguna d'aquestes religions. Com més cap al nord cada cop ens recordava una mica més a la Índia del nord que ja coneixíem. En aquest viatge també hem conegut la meravellosa ciutat de Hampi, recomanació absoluta i hem pogut comparar la nostra petita NGO Amics del Nepal amb la gran Fundació Vicens Ferrer ('el omnipresente')..."

I molta més informació de l'ÍNDIA a NARINANT.CAT

24/9/10

De viatge per la Ruta de la Seda amb Narinant.cat

Com en altres ocasions us torno a presentar el portal de viatges en català, NARINANT.CAT, on es poden trobar tota mena d'informacions per tal d'organitzar i gaudir d'un bon viatge... Vols, hotels, albergs, apartaments, agències de viatges, lloguer de cotxes, mapes d'itineraris, informació del temps, literatura de viatges, fòrum, informacions, recursos, actualitat, blocs de viatges, etc... i tot en català...

Avui us volia presentar una de les destinacions més desconegudes i fascinants: LA RUTA DE LA SEDA

I recordeu que avui AMU DARIA es troba a la 15a Mostra d’Associacions de Barcelona (Mercè 2010) Us hi esperem !!!

23/9/10

Amu Daria a la Mercè 2010 !!!

I recordeu que des de demà, dia de la Mercè, i fins el diumenge 26, i en el marc de les seves festes a Barcelona i de la 15a Mostra d’Associacions de Barcelona (Mercè 2010), Amu Daria i Sumalak disposen d’un estand a la Plaça de Catalunya per tal de difondre les seves activitats i per la venda de productes de la Ruta de la Seda: pantalons de seda, joieria, literatura de viatges, guies del Kazakhstan o l'Uzbekistan, etc...

De nou, des del Bloc dels Viatges us volia convidar a visitar aquest stand que es troba matí i tarda (divendres i dissabte d’11h. a 21h. i diumenge d’11h. a 19h.) a la carpa anomenada Llotja de la Mostra... De ben segur que és una bona oportunitat per descobrir una mica més les cultures de la Ruta de la Seda: el Kirguizistan, Turquia, Panjab o el nord de Pakistan... Us hi esperem !!!

I molta més informació de la RUTA DE LA SEDA a NARINANT.CAT

22/9/10

Els llibres recomanants de Narinant.cat: "EL PAÍS DEL MIG"


Un nou llibre recomanat de Narinant.cat, aquest cop la visió amb ulls catalans de la Xina del segle XXI: El País del Mig (Ed. Llibres de l'ïndex, 2008) retrata sense cap mena de censura fets que l'autor, Joan Tello, professor d'anglès a un parvulari i actor extra i secundari a sèries de la televisió xinesa CCTV, ha vist i gent amb qui ha conviscut durant l'estada de dos anys a la Xina.

Hi ha intents d'estafa, descripcions del sistema educatiu (la universitat i el parvulari), comentaris sobre el medi ambient i la filosofia, rodatges televisius, amors possibles i impossibles, professors, una japonesa, filipins, una periodista traumatitzada a la infantesa, un artista rebel, problemes de papers, famílies i, en fi, viatges i situacions en què es descriuen ciutats, costums i modes de conducta.

Aquest llibre, que destaca per ésser un font directa, nostrada, crítica i actual, a més d'una mirada irònica i alhora tràgica d'un país que es troba al mig d'un dilema: avançar només econòmicament i perdre's com a poble i com a cultura, o bé aturar la falsa aparença de progrés i intentar corregir els estralls que la religió del creixement il·limitat provoca en l'equilibri ecològic, la societat i les persones.

En resum, una interessant visió que ens acosta a tot allò que moltes vegades no trobem en altres llibres sobre la Xina una reflexió crítica sobre la mentalitat xinesa i la seva filosofia i sobre els continus esdeveniments que marquen el dia a dia d'aquest societat... com el mateix autor ens recorda en una entrevista: "A la Xina va tot molt de pressa, allà aturar-se és símptoma de debilitat"

Si voleu més informacions sobre el llibre podeu visitar la seva pàgina web on trobar informacions periodístiques diverses sobre l'autor, la novel·la i la Xina.

I més informació de XINA a NARINANT.CAT

21/9/10

Afers Exteriors a Turquia

Com en altres ocasions us volia presentar Afers Exteriors, el programa de Miquel Calçada dedicat al món dels viatges i a trobar catalans arreu... Avui us volia convidar a visitar el programa de la quarta temporada dedicat a Turquia:

"L'"Afers exteriors" descobrirà a Turquia que els microorganismes no fan vacances i la relació que té aquest país amb Mustafà Kemal Atatürk dalt d'un tractor. Un professor universitari de Santanyí, a Mallorca, revelarà que Santa Sofia d'Istanbul no era cap santa; un empresari de Cardedeu acompanyarà Miquel Calçada a un bany turc i entremig de les 4.000 botigues del Gran Basar hi trobarà una venedora barcelonina."




I molta més informació de TURQUIA a Narinant.cat

20/9/10

Celebrem la Mercè 2010 amb el Kirguizistan !!!

AMU DARIA, associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda participa des de gener del 2010 en el projecte ART NÒMADA de l’associació hispano-kirguís SUMALAK, projecte solidari amb el Kirguizistan, per la distribució i comercialització de productes artesanals procedents d’Àsia Central, elaborats per mestres de diversos oficis que han aconseguit mantenir unes tradicions centenàries en greu risc de desaparició avui en dia. ART NÒMADA manté un contacte preferent amb CACSA (Central Asian Crafts Support Association – federació d’artesans que ha rebut el reconeixement de la UNESCO per la seva tasca) dedicada al manteniment de tècniques tradicionals i a la inserció social de sectors en risc de marginació.

Coincidint amb aquesta iniciativa, i en el marc de les Festes a Barcelona de la Mercè d’enguany i de la 15a Mostra d’Associacions de Barcelona (Mercè 2010), que es durà a terme del 24 al 26 de setembre a la Plaça de Catalunya, Amu Daria i Sumalak disposen d’un estand per tal de difondre les seves activitats i per la venda d’aquests productes artesanals: sabatilles, shirdaks –petites catifes -, coixins, bosses de mà, llibres de viatge, guies del Kirguizistan, i algunes sorpreses...

Des del Bloc dels Viatges us volia convidar a visitar aquest stand que es troba matí i tarda (divendres i dissabte d’11h. a 21h. i diumenge d’11h. a 19h.) a la carpa anomenada Llotja de la Mostra... De ben segur que és una bona oportunitat per descobrir una mica més el Kirguizistan, així com la seva cultura i artesania... Us hi esperem !!!

I molta més informació del KIRGUZISTAN a NARINANT.CAT

19/9/10

De viatge per Egipte amb Narinant.cat

Com en altres ocasions us torno a presentar el portal de viatges en català, NARINANT.CAT, on es poden trobar tota mena d'informacions per tal d'organitzar i gaudir d'un bon viatge... Vols, hotels, albergs, apartaments, agències de viatges, lloguer de cotxes, mapes d'itineraris, informació del temps, literatura de viatges, fòrum, informacions, recursos, actualitat, blocs de viatges, etc... i tot en català...

Avui us volia presentar una de les destinacions publicada darrerament, EGIPTE...

18/9/10

31 mesos pel món, de Barcelona a la Fi del Món

En Jordi Roca li agrada viatjar i sobretot fer coses lluny de la monotonia i l'avorriment. Estava enfadat amb el món laboral, i portava temps estalviant... així que un día va decidir agafar la motxilla i anar a veure món, sense data de tornada, sense presses i amb totes les ganes del món per descobrir, aprendre i seguir somiant.

En el seu bloc podem trobar el relat de la seva Volta al Món, que va començar el 16 d’agost de 2007, amb un vol de Barcelona a Moscú i creuant tota Rússia amb el Transsiberià. Un any per Àsia, una mica d’Oceania i també va fer les Amèriques. Sempre amb l’intenció d’acabar a Ushuaia, la capital de Terra del Foc, per tal de poder realitzar el seu gran somni, arribar a l’Antàrtida.

Avui us convido a visitar el seu viatge per l'Antàrtida... No us ho perdeu !!!

I molta més informació de l'ANTÀRTIDA a NARINANT.CAT

17/9/10

I aquesta nit amb Coneguem el Món descobreix el nord de l'Afganistan

I aquesta nit.... em plau convidar-vos a una nova xerrada de Coneguem el Món que amb el suport d'Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, i amb el títol DESCOBREIX EL NORD DE L'AFGANISTAN té lloc avui divendres 17 de setembre a les 19h. al Centre Cultural Can Fabra al districte de Sant Andreu de Barcelona.

Per tal de descobrir aquest viatge estarem acompanyats per Manel Garcia Biosca-Dinkowitz i en Xavi Tarafa Mercader, tots dos grans viatgers...

Un viatge a un dels llocs més remots d’Àsia Central. El Corredor de Wakhan, situat a l’extrem nord-oriental d’Afganistan, on s’ajunten tres de les serralades més altes del món: Pamirs, Hindu Kush i Karakorum. En Manel i en Xavi ens explicaren un viatge en aquesta regió amb l’objectiu d’arribar a les fonts d’un dels principals rius d’Àsia Central, l’Amu Darya, conegut també a occident com a Oxus. Vint-i-dos dies a peu, 19 d’ells sense trepitjar cap poble (tantsols algun assentament kirguís nòmada) i 3 ports de muntanya a més de 4800m d’alçada durant la ruta. Un viatge ple de paissatges majestuosos i trobades amb persones entrenyables pel camí.

US HI ESPEREM !!!!

16/9/10

Aventures cubanes...

El Pelut i el Borja (autor amb la Sara del bloc Viatges Habibi) ens expliquen les seves experiènciesl'estiu de l'any 2009 per Cuba, un relat ple d'aventures, bon humor i personatges:

"Al vespre, dutxats i sopats, ens vam dirigir al centre del poble per prendre alguna cosa i sondejar l’ambient nocturn de Viñales. Ens va asseure en el bar de la plaça i en menys de 10 minuts la Dàmaris, cambrera que regentava el local, ens estava explicant les seves històries més intimes i personals. Estava fins allí dalt o fins allí baix, com preferiu, del seu jefe i de les penúries del seu ex, pobre. L’acompanyava el Pedro, un dels grans, però per el moment un complet desconegut per a nosaltres. Es va fer fosc i semblava que tot anava bé, de sobte però, una petita tempesta tropical va descarregar amb força sobre la vall i en pocs minuts tot es va quedar a les fosques. Sense llum no hi havia nevera ni funcionava la caixa enregistradora, per tant, la Damaris va anunciar que havien de tancar el bar.

Nosaltres, asseguts a la terrasseta, gaudint de l’espectable meteorològic i amb les cerveses encara a mitges vam demanar una prorroga fins a que ens les acabéssim. Quan ja estàvem perdent les esperances i quan ja semblava que la nit tocava a la seva fi, tot d’una les llums es van tornar a encendre. Centèsimes més tard, des de l’altra banda de la terrassa, una veu aguda i tronada va fer acta de presència per dir: “Venga, que corran esos mojitos”. Era el Pepe..."

I molta més informació de CUBA a NARINANT.CAT

15/9/10

De viatge per la Costa Oest de Canadà

"Avui sí... ja és l’últim dia a les Rockies... Val més no pensar-hi gaire perquè ens fa molta pena deixar aquest lloc tan meravellós. Segurament podríem dedicar el dia abans de la tornada a descansar, a passejar tranquil·lament per Banff... però com ja tothom pot imaginar no ho hem fet (no faríem honor al nostre etern sentiment i nom d’aquest blog!).

Decidim fer la última excursió i per això en triem una de força mítica i recomanada com és el Healty Pass. Es tracta d’un recorregut lineal de 18,5 km d’anada i tornada amb un desnivell de 700 m. El camí passa en un primer tram a través d’un bosc força tupit (com ja comença a ser típic) fins arribar a una zona més elevada plena decamps plens de flors de tot tipus de colors. L’espectacle de les flors i de les muntanyes que es veuen des d’aquest indret és excepcional..."

Si voleu gaudir de la bellesa de la natura i d'un bon relat no us podeu perdre la lectura del bloc Sense Descans i en concret del seu viatge d'aquest estiu per la Costa Oest de Canadà... una ruta pels parcs nacionals i paissatges increibles de la mà del David, la Laura i el petit Arnau...

I molta més informació de CANADÀ a NARINANT.CAT

14/9/10

Sis mesos al Nepal

Fa poc us vaig presentar en Sergi i en Pere, un parell d'amics autors de El blog dels Ninus. Avui us volia presentar el relat de la seva estada de sis mesos al Nepal, des de novembre del 2009 i fins a maig del 2010, en el marc d'un projecte de cooperació amb l'ong Amics del Nepal:

"Emprenem el camí de pujada al Monkey Temple a peu per gaudir d'un dia radiant. Els temples i Stupa (que està en obres) queden adalt d'una muntanya a la qual s'accedeix per unes llargues i empinades escales, plenes de micos, banderoles, escultures, mini estupes i venedors.

Un cop adalt fem la volta en sentit de les agulles del rellotge, fent girar les típiques rodes (Om mani padne hum). Fem un té a una terrassa tranquilament i continuem cap a l'altra banda, passant per més temples budistes i estupes, fins arribar a una font amb una esculture daurada al mig que té un cistell on provem d'encertar unes rupies sense èxit. Seguim baixant per camins entre flanquejats per pins per arribar a l'impactant Budhapark, amb tres estàtues gegants daurades i uns jardins molt ben cuidats.

De camí a casa comprem ous, fruita i verdures, que menys mal no són gaire cares (1 kilo del que sigui són 50 rupies, mig euro), tot i que no hi ha gaire varietat. Ja a casa fem el nostre primer dinar: arròs a la cubana... (té collons...)"

I molta més informació del NEPAL a NARINANT.CAT

13/9/10

Coneguem el Món: Descobreix el nord de l'Afganistan

Comença el setembre i com en altres ocasions em plau convidar-vos a una nova xerrada de Coneguem el Món que amb el suport d'Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, i amb el títol DESCOBREIX EL NORD DE L'AFGANISTAN tindrà lloc el divendres 17 de setembre a les 19h. al Centre Cultural Can Fabra al districte de Sant Andreu de Barcelona.

Per tal de descobrir aquest viatge estarem acompanyats per Manel Garcia Biosca-Dinkowitz i en Xavi Tarafa Mercader, tots dos grans viatgers...

Un viatge a un dels llocs més remots d’Àsia Central. El Corredor de Wakhan, situat a l’extrem nord-oriental d’Afganistan, on s’ajunten tres de les serralades més altes del món: Pamirs, Hindu Kush i Karakorum. En Manel i en Xavi ens explicaren un viatge en aquesta regió amb l’objectiu d’arribar a les fonts d’un dels principals rius d’Àsia Central, l’Amu Darya, conegut també a occident com a Oxus. Vint-i-dos dies a peu, 19 d’ells sense trepitjar cap poble (tantsols algun assentament kirguís nòmada) i 3 ports de muntanya a més de 4800m d’alçada durant la ruta. Un viatge ple de paissatges majestuosos i trobades amb persones entrenyables pel camí.

US HI ESPEREM !!!!

12/9/10

Els llibres recomanants de Narinant.cat: "EL DESTÍ I ALTRES CONTES DELS BALCANS"

Ja ens ha arribat a El Bloc dels Viatges la segona col·laboració literària de Narinant.cat i aquest cop ens convida a gaudir de l'ànima dels Balcans: El destí i altres contes dels Balcans, editat l'any 2009 per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Vet aquí per primera vegada en català una antologia del bo i millor de la literatura oral del Sud-est d'Europa: Trenta-sis contes breus i palpitants que han volat a través de la paraula viva per pobles i masies de Sèrbia, valls i muntanyes de Bòsnia i Hercegovina i mercats i ports de Croàcia i Montenegro. Narradors anònims, generació rera generació, han anat arrodonint aquestes històries amb esència universal, però, sobretot, històries amb la riquesa i la màgia dels pobles dels Balcans....

Hem de reconèixer la ingent tasca del folklorista i lingüista Vuk Karadzic (1787-1864) que, a més d'estar el responsable de normativitzar el serbi a mitjan del segle XIX, va cercar i transcriure centenars de contes, cançons i anècdotes d'origen popular que han permet fer realitat aquest recull i l'excel·lent traducció de Pau Bori i Sanz que ens permet avui gaudir d'aquesta selecció.

Trobem en les primeres quinze narracions contes de fades bones i dracs malvats pels més petits - amb al·legories sobre el destí, l'enveja o la ignorància -. En els cinc contes següents gaudim de les paròdies de les relacions familiars i el món animal - amb ironia i unes gotetes de mala llet - que captivaran els més adults. I per acabar, les darreres setze narracions ens acosten a l'humor més familiar...

Per la nostra part, enamorats de la narrativa oral, només podem dir que aquest llibre és una bona mostra de com mantenir el ritme i l'esperit de la paraula, que ens durà a les narracions al voltant de la llar de foc o en el racó més amagat d'un vell cafè... Quin plaer sentir històries llunyanes, i al mateix temps tant nostrades, i compartir en silenci els sentiments dels seus personatges...

Cal dir que els primers contes estan adreçats als infants, mentre que la resta son una interessant mostra de l'humor balcànic i de les relacions entre els països germans, molt recomanables pel públic adult, i que s'han de llegir abans (o després) d'haver gaudir d'un viatge per aquesta zona... Per acabar, res millor que dedicar uns instants a llegir un d'aquests relats:

"Per què els serbis són els més pobres"

Temps era temps, les nacions es van repartir la sort d'aquest món. Els governants es van reunir en una esplanada molt vasta i van començar a discutir què volien. El Tsar del món d'aquella època va preguntar als grecs:

- Què voleu, vosaltres, grecs ?

- Volem una terra fèrtil i mansa.

- Què voleu, vosaltres, llatins ?


- Volem intel·ligència i esglésies.


- Què voleu, vosaltres, anglesos ?

- Volem mar.

- Què voleu, vosaltres, francesos ?

- Volem que la nostra gent sigui rica.

- Què voleu, turcs ?


- Volem prats, aigua i cavalls.

- I vosaltres, serbis, què voleu ?

- Un moment, no ens podem decidir així com així. Hem de discutir-nos entre tots i posar-nos d'acord.

I així continuen avui dia.


Si voleu altres opinions sobre el llibre podeu visitar els blocs Al·lots El Petit princep o Vida Lectora.

I molta més informació de CROÀCIA o SÈRBIA a NARINANT.CAT

11/9/10

Donem un tomb a Mèxic

El Ramon i la Laura son una parella de lleidatans, autors del bloc Donem un tomb que des del mes d'abril fins al mes de desembre de 2009 vam estar de viatge a les regions de centreamèrica i sud-Amèrica (Mèxic, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Bolívia i Brasil). El seu bloc ple d'anècdotes pot ésser una bona eina per enamorar-se d'aquests pobles... avui us animo a llegir el seu relat de Mèxic:

" En la majoria de les creences d’aquestes comunitats indígenes s’hi barregen tradicions pre-hispàniques (abans de la colonització espanyola) i la religió catòlica, d’aquesta barreja se’n diu sincretisme. Només posar els peus a l’església ja ens vam quedar petrificats. L’atmòsfera estava plena de fum, tant dels milions d’espelemes com d’un incens que unes senyores portaven en un recipient amb el qual anaven perfumant l’església i la plaça. Tot el terra estava ple de fulles de pi, fulles i fulles de pi perquè totes les persones que s’asseien a terra estessin més còmodes. En un costat hi havia una banda que tocava una música molt monòtona amb instruments tradicionals; els músics eren molt vellets i anaven vestits amb la roba típica. L’església no tenia bancs, i totes les parets estaven plenes, plenes de sants i tots ells portaven un mirall a l’altura del pit (suposem que és perquè et puguis veure reflexat al cor del sant…)"

i molta més informació de MÈXIC a Narinant.cat

10/9/10

Entre dos mons per la Ruta de la Seda

En Pep i na Xisca es troben fent realitat un somni creuar durant un mes la part occidental de la mítica Ruta de la Seda (Uzbekistan, Turkmenistan, Iran i Turquia), un viatge ple de descobriments i aprenentatges... El seu bloc Entre dos mons ens acosta a les seves experiències:

"Desprès d’agafar dos vols (Mashhad-Teheran, Teheran-Yazd) i cinc hores d’escala arribarem a aquesta darrera ciutat. El centre històric es troba tot concentrat i sembla més un poblet on pareix que els segles no han passat, bazaars coberts, cupules de fang, chadors, etc. Estiguerem en aquesta ciutat nomès un dia i mig on el dedicarem a visitar les Torres del Silenci, mesquites i diferents llocs rellevants pel Zoroastrisme. Les Torres del Silenci son restes de torres on els zoroastres “enterraven” als seus morts..."

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA, TURQUIA o UZBEKISTAN a NARINANT.CAT

9/9/10

Afers Exteriors a Suïssa

Molts de vosaltres coneixeu Afers Exteriors, el programa de Miquel Calçada (el nostre entranyable Mikimoto) dedicat al món dels viatges i a trobar catalans arreu... Avui us volia convidar a visitar el programa de la quarta temporada dedicat a Suïssa:

"Miquel Calçada va fins a Suïssa per esporgar un jardí i per posar una rentadora. Una periodista suïssa, filla de catalans, mostrarà a l'"Afers exteriors" la millor manera de menjar "fondue" i farà un recorregut per la història de la banca en aquest país."



I molta més informació de SUÏSSA a NARINANT.CAT

8/9/10

En bicicleta per Bulgària

"L'endema m'acomiado del Peter que s'en va a treballar tot regalant-li una postal del Camp Nou. Es un autentic forofo del futbol i li fa una il.lusio tremenda. Deixo les alforges mig preparades i me'n vaig a visitar el museu. Impressionant. Entre les peces, una replica, de la mascara que Kitov va trobar al tumul de Svetitsata. 673 gr d'or, casi na. Nomes es una replica, pero impressiona. Apreciaria la diferencia si veies la original? Pero no es l'unica pesa que impressiona. No impresiona menys el cap de bronze de Seutes III enterrat ritualment davant de la seva tomba.

Visitat el museu, agafo la bicicleta i faig cap a la tomba tracia de Kazanlak. Visito la seva replica. L'original costa 20lv, 10e, pero l'eleccio no es tant economica com practica. Llegeixo a la guia que la reproduccio es molt fidedigna i que la original havia estat un temps tancada per garantir-ne la preservacio dels seus frescos...."

De nou en Xavi Tarafa i la seva bicicleta ens descobreixen els secrets d'un país, aquest cop Bulgària a l'agost del 2010, i les sensacions d'un viatge en solitari a la recerca dels somnis...

I molta més informació de BULGÀRIA a NARINANT.CAT

7/9/10

De viatge per Bèlgica amb Narinant.cat

Com en altres ocasions us torno a presentar el portal de viatges en català, NARINANT.CAT, on es poden trobar tota mena d'informacions per tal d'organitzar i gaudir d'un bon viatge... Vols, hotels, albergs, apartaments, agències de viatges, lloguer de cotxes, mapes d'itineraris, informació del temps, literatura de viatges, fòrum, informacions, recursos, actualitat, blocs de viatges, etc... i tot en català...

Avui us volia presentar una de les destinacions publicada darrerament, BÈLGICA...

6/9/10

Esperits viatgers a Perú

"El mar trenca amb força, no és d’estranyar que aquest poble sigui conegut per la seva gran onada, famosa entre els surfers d’arreu del món. Huanchaco, s’ha vist convertit de la nit al dia en un potent centre turístic de la Ruta Gringa, tot i això a vetllat per mantenir el seu encant. A més, conserva alguns costums ancestrals com ara els “caballitos de totora” . Els seus habitants són dels pocs que queden que coneixen la tècnica de construcció d’aquestes fràgils balses de joncs. Per la platja, davant del passeig marítim trobem una fila d’aquestes balses, els pescadors s’ofereixen a explicar comes construeixen i fins i tot a fer una demostració d’aquesta tècnica de surf de més de 2.000 anys d’antiguitat..."

Fa pocs dies els nostres estimats Esperits Viatgers, la Montse i en Xavi, una parella que viu a l'Ametlla del Vallés, han publicat el seu relat de Perú, un viatge d'un mes a l'estiu de l'any 2009 que de ben segur us agradarà per les seves informacions i consells...

I molts més informació de PERÚ a NARINANT.CAT

5/9/10

Transmongolià, en tren per l'Àsia Central

La Laia, l'Alba i el Jordi es troben en aquest moment de viatge des de Beijing i fins a Moscou i ens ho relaten en el seu bloc Transmongolià, en tren per l'Àsia Central, un espai ple d'informacions pràctiques i consells per l'organització d'un viatge d'aquestes característiques... no us ho perdeu:

"Els primers 4 o 5 dies a l'estepa els vam passar amb una familia de pastors nomades que ens van allotjar al seu ger. Per ser poc mes que una tenda de campanya el ger es molt comfortable i molt maco!
El campament d'estiu d'aquesta familia constava de 4 gers i un tancat pel bestiar, que en tenien una pila: 200 cabres i ovelles, 50 cavalls i no se quantes vaques. Be, 199 cabres i ovelles pq despres d'arribar nosaltres, un cop fetes les presentacions i els tragus d'airag (la cervesa mongola, de llet fermentada d'euga), i un cop van poder treure el fill petit de la nostra familia adoptiva de darrera de la cortina del ger on s'amagava de nosatres, el primer que van fer va ser matar una cabra en honor nostre. Deu ni do!"

I molta més informació de RÚSSIA
o XINA a NARINANT.CAT

4/9/10

Viatge a Islàndia

En Cinto Amat acaba de tornar d'un interessant viatge aquest mesos de juliol i agost del 2010 per Islàndia i avui tenim el plaer de compartir el seu relat, les seves imatges i els seus vídeos que ens mostra en quatre apartats: Naturalesa i història, L'art el proposa la naturalesa, La certesa del foc sota les pedres que cremen i Els camins de l'aigua:

"Després de Gullfoss i Geysir completem el conegut com “cercle daurat” amb la visita al Parc Nacional de Pingvellir (“planes del Parlament), un dels pocs llocs on la història modesta de l’illa busca i troba ressò en el marc solemne de la naturalesa. Parets de pedres i columnes de basalt, formant un corredor que recorda el format pels carreus de les muralles romanes de les nostres ciutats, ens encaminen al punt on es veu perfectament la separació de les plaques tectòniques americana i euroasiàtica que travessen les profunditats de l’Atlàntic de Nord a Sud..."

I molta més informació d'arreu del món a NARINANT.CAT

3/9/10

En ruta per l'Índia del Nord

En Sergi i en Pere son un parell d'amics que han viatjat arreu de l'Índia del Nord durant la tardor de l'any 2009 i ens ho relaten de meravella en el bloc que porta per nom El blog dels Ninus:

"Després d'esmorzar a la terrassa de l'hotel ens vam dirigir cap al Fort de Jaisalmer i la sensació del dia anterior es va multiplicar amb la llum del dia: verifiquem lo de la 'Ciutat Daurada'. Un laberint de carrerons enmurallats a dalt d'un turó amb cases i botigues de tot tipus, gent simpàtica i divertida (a destacar les frases: 'barcelona es bona si la bossa sona' i 'más barato que en eroski'), i edificis encantadors (a destacar els temples hainistes, obra mestra de l'escultura arquitectònica). La nostra intenció era visitar el llac de fora muralles però estava sec així que vam fer una volta pels carrerons que ja coneixiem de nit. Volíem entrar a un Haveli, però ens va semblar massa car. Abans de tornar a l'hotel on ens esperava en Mahabir, ens vam trobar amb un mercat molt autèntic que ens va encantar i vam comprar uns plàtans i cacauets pel camí..."

I molta més informació de l'ÍNDIA a NARINANT.CAT

2/9/10

Més novetats a El Bloc dels Viatges: Col.leccions i Editorials de temàtica viatgera

I seguint amb les novetats literàries de El Bloc dels Viatges, us volia convidar a visitar els canvis de l'apartat Col.leccions i Editorials de temàtica viatgera -guies i literatura- (que es troba situat a la columna dreta del bloc tot just després del llistat de destinacions).

Un espai on podeu trobar les principals col·leccions de temàtica viatgera com la Col.lecció National Geographic de RBA Editors,
la Col.lecció Ulyssus de Brau Edicions, la Col.lecció Guías Visuales d'Ed. El Pais Aguilar, la Col.lecció Rumbo a... de l'Ed. Laertes o la Col.lecció Heterodoxos de l'Ed. Altaïr.

I on trobar també les principals editorials de guies de viatges o de narrativa de viatges com les Guies de viatge de l'Ed. Geoplaneta / Lonely Planet, les Guies de viatge d'Odyssey Publications, les Guies de viatge de l'Ed. Routard, la Col.lecció Viento Simún d'Ediciones del Viento, i moltes més...

Espero que us sigui d'interès tant per preparar el vaige com per gaudir de bones lectures...

I molta més informació d'arreu del món a NARINANT.CAT

1/9/10

Els llibres recomanants de Narinant.cat: LONDRES ESSENCIAL

Amb l'inici de setembre un nou canvi té lloc en El Bloc dels Viatges.

Gràcies a un acord amb Narinant.Cat, el portal de viatges en català, cada deu dies es publicarà una entrada dedicada a presentar i comentar guies i llibres en català de temàtica viatgera creant així un nou espai amb el títol de "Els recomanats de Narinant.cat" on es poden trobar les novetats literàries o els llibres i relats viatgers més interessants i reconeguts internacionalment.

Avui comencem amb la presentació de la guia LONDRES ESSENCIAL de Cossetània Edicions. Aquesta editorial està traduïnt al català la destacada col·lecció Essencial de la qual n’és autor AA Publishing, una empresa amb molt de prestigi dins el món de les guies de turisme que depen de The Automobile Association, que ve a ser l’Automòbil Club del Regne Unit.

L’escriptor i periodista Rafael Vallbona, que va estar intervenir en la taula rodona de presentació de la col·lecció (que a més d'aquesta guia ja té publicades les de ROMA, PARÍS i NOVA YORK), va destacar el doble repte de Cossetània en “voler fer unes guies en català i de qualitat.”

Vallbona va destacar cinc elements positius de les guies Essencial: “fan venir moltes ganes de viatjar; van dirigides a un viatger adult, intel·ligent i gens estúpid; són d’una actualitat absolutament rabiosa ja que les dades que s’hi publiquen estant molt actualitzades; tenen una claredat explicativa màxima, estan ordenades i és fàcil de veure-hi el que s’hi diu, i finalment et descobreixen un país o un a ciutat, et posen la mel als llavis. Conèixer la ciutat ja és feina dels viatgers.”

Per la nostra part, volem destacar dos aspectes: el primer, la seva claredat i senzillesa que fa que sigui una guia útil i organitzada, i el segon i especialment, que malgrat ésser una destinació molt coneguda, no manca res imprescindible i a més té la capacitat de descobrir-nos indrets encara poc coneguts i amb encant...

I molta més informació d'ANGLATERRA a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...