6/7/11

Aquí Austràlia

Aquí Austràlia, l'interessant bloc de la María, pretén posar a l'abast de tothom en català (o castellà) informació de primera mà sobre la gran illa-continent de les antípodes. Austràlia queda molt lluny de Catalunya i sovint la informació que se’n té és estereotipada, molt limitada, i fins i tot errònia. En aquest espai podreu consultar apartats d’història, notícies d’actualitat, articles sobre paratges meravellosos, sobre art, sobre la societat multicultural del país, etc.

La necessitat d’entendre aquest país tant ric i complexe va portar a la María a viatjar a l’interior del continent i compartir la rutina amb la població local, els whitefellas i els blackfellas. Ara, per ella, Austràlia ja no significa una terra llunyana i inaccessible sinó que és sinònim de racons familiars i de persones que viuen el dia-dia i gràcies a aquest bloc podem descobrir...:

"La pols vermella i les mosques es respiren des del saló de casa. El vent xiula i fa parlar als personatges. La història d’aquests dos joves aborígens és colpidora, realista, i alhora està explicada amb senzillesa i embolcallada per la poesia més fina.

Se m’acut que la millor manera d’introduir-vos a la realitat del desert australià i de gran part de la seva població aborigen és amb “Samson & Delilah”, una pel·lícula meravellosa escrita i dirigida per Warwick Thornton al 2009.

La vida a les comunitats del desert australià passen entre insectes i calor en la rutina més angoixant, i és aquí que en Samson i la Delilah lluiten a diari per sobreviure a la monotonia del desert, com ho fan tantes altres persones del grup Warlpiri..."

I molta més informació d'AUSTRÀLIA a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...