31/7/11

Premis Blocs Catalunya 2011: Els meus preferits (i 3)

I avui acabao amb les recomanacions. Com ja us he parlat en altres entrades continua obert el periode de votacions del Premis Blocs Catalunya 2011 . Ja que em presento amb El Bloc dels Viatges a la categoria de "Turisme i Viatges" agrairé qualsevol suport així com el vostre vot, moltes gràcies !!! i recordeu que tant a través del facebook com del twitter també es pot votar com a usuari social) i avui us presento uns darrers blocs que m'agraden i es presenten a diferents categories d'aquesta convocatòria:

En la categoria de Cuina, gastronomia i enologia us volia recomanar el bloc de Sara María, una bona cuinera i viatgera, que duu el nom de Delícies del rebost, un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, pròpies i dels seus amics, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars.... i con el seu nom diu ple de delícies... ja té el meu vot...

En la categoria de politica, economia i societat no em complicaré gaire ja que us convido a llegir i votar el bloc del Vicenç Navarro, Catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra i Professor de Public Policy de la The Johns Hopkins University, dedicat als seus articles, publicacions i conferències.Fa temps que sóc fidel seguidor dels seus articles a Público.

En la categoria de TIC, també ja fa temps que segueixo Betes i clicks i particularment el trobo interessant, imprescindible i dinàmic (també té el meu vot...) i el mateix em passa en la categoria d'Universitats, recerca i ciència, que ja fa anys que segueixo el bloc Centpeus d'en Daniel Closa i m'agrada tant per la seva temàtica com pel seu estil divulgatiu.

Encara queden categories com Esports, Història, Corporatiu o Educació, però no m'acabo de decidir així que no m'hi veig amb cor per fer cap recomanació, només animar-vos a fer una bona ullada de l'activa Catosfera, que fa goig... i desitjar-vos molt bon estiu !!!!

30/7/11

Destinació: Amsterdam


La Mònica és l'autora de l'interessant bloc Destinació: Món on ens relata les seves experiències i recomanacions de diferents indrets d'arreu del món i avui us convido a viatjar i descobrir Amsterdam:

"Fa aproximadament dos anys, vaig tenir la oportunitat de visitar Holanda, en concret Amsterdam. Avui em dedicaré a parlar d’aquesta ciutat ja que penso que és altament recomanable, tant per la bellesa dels carrerons i canals que inunden la ciutat, com també per els museus que acullen grans obres d’art i per l’ambient que es respira. A continuació, faré una breu explicació d’alguns llocs que vaig visitar..."

I molta més informació dels PAÏSOS BAIXOS a Narinant.cat

29/7/11

Visitant el món per Nicaragua

Tal com ells mateixos ens comenten, l'Anna i l'Albert: "Som dos catalans que s'escapen sempre que poden per conèixer algun racó d'aquest món. Hi ha tants països per visitar... Aquest 2011 estem fent "la volta al món" en 240 dies (8 mesos). Hem conegut cultures i indrets ben diferents, però tots tenen el seu encant...." i el seu bloc Visitant el Món està ple de bones imatges i les seves experiències arreu del planeta, us el recomano i avui us deixo amb les seves aventures per Nicaragua, on ara mateix es troben:

"Nicaragua és el país més gran de Centroamèrica, però només és 3 vegades més gran que Catalunya. Hi viuen gairebé 6 milions d'habitants i està banyat per l'oceà Pacífic i pel Mar del Carib. La seva capital és Managua, on només hem passat la nit, perquè no té gaire interès turístic (un terratrèmol va destruir el centre) i a més no és gaire segura..."

28/7/11

En bicicleta per les Illes Frísies

En Bernat Callbetó dedica el nou número de la Revista Capdecreus a l'estiu i tal com ens esmenta a la seva editorial: "Per a molts l’estiu és sinònim de viatjar. Les opcions però, són múltiples. Des de viatges exòtics als punts més remots del nostre planeta, incloent una prèvia bateria de vacunes, fins a escapades a les platges i muntanyes més properes de casa nostra. Des dels milers de quilòmetres recorreguts amb autocaravana per les carreteres d’Europa, fins a les maratonianes rutes cicloturistes o trekkings de muntanya... " i ens quedem amb les rutes cicloturistes ja que avui us vull presentar el seu article dedicat a les Illes Frísies:

"L’endemà pedalem pel Parc Nacional de Texel, un entramat de camins que s’endinsa a través de la única massa forestal de l’illa. Així evitem la calor més extrema i gaudim, a recer del sol, d’un paisatge completament diferent el que hem vist fins ara. Els arbres s’acaben i l’ombra també. A mà dreta, prominents dunes resseguides per camins que s’enfilen direcció al mar i a mà esquerra prats i més prats. A l’horitzó diviso l’anhelat far, aquell que he pogut veure en tantes postals i que ara comença a treure el cap. A cada pedalada més a prop, més present, més gran. Un cop a sota m’impressiona..." 

I molta més informació dels PAÏSOS BAIXOS a Narinant.cat

27/7/11

Premis Blocs Catalunya: Els meus preferits de Turisme i Viatges (2)

Com us comentava fa uns dies s'ha obert el periode de votacions del Premis Blocs Catalunya 2011 als quals em presento amb El Bloc dels Viatges a la categoria de "Turisme i Viatges" (qualsevol suport serà benvingut i el vostre vot encara més, moltes gràcies !!!).  La tria dels finalistes es fa per votació popular; només cal inscriure’s al web Stic.cat i accedir a la secció ‘Votació Premis Blocs’ per emetre el vot. D’entre els candidats més votats, el jurat farà la tria dels guanyadors, que es donaran a conèixer al mes de setembre. I avui continuo amb el llistat dels meus blocs preferits i em dedicaré a tirar pedres a la meva pròpia taulada ja que no puc estar-me de recomenar-vos alguns blocs que també es presenten a la categoria de "Turisme i viatges".

I entre els que seguiu habitualment el Bloc dels Viatges no es sorprendrà pas aquestes primeres dues propostes ja que en més d'una ocasió he destacat aquests blocs a la Catosfera Viatgera... el primer, Bitllet de tornada de la Txell, fantàstic !!! (no cal dir res més, m'encanta i el llegeixo sempre que puc...), i el segon, Roda el món i torna al Born de la Jana, grans imatges acompanyades d'informacions interessants (ho gaudeixo com un petit tast que m'obre la gana...).

Darrerament, he sumat als meus preferits alguns blocs que fa relativament poc que he descobert i que també us vull recomanar com Malviatge, d'en Josep Maria, on trobar experiències, enoturisme i escapades...  Aquí Austràlia, de la María, un espai ple d'informació  sobre aquest país amb apartats d’història, notícies d’actualitat, articles sobre la població aborigen, sobre Parcs nacionals i altres indrets poc coneguts, sobre art, sobre la seva societat multicultural...o Raconets,  un bloc on trobar "raconets autèntics" d'arreu del país i del món... 

I per acabar, us convido a visitar (i votar) tres més:  el bloc del web Descobrir.cat: El plaer de viatjar, escrit pel periodista Òscar Marín, que com el mateix subtitula és un espai amb "idees per descobrir indrets captivadors d'aquí i d'arreu",  Ruta Baobab, d'en Francesc Balagué, un meravellòs relat de 16 mesos de viatge al voltant del món, i Rodamons, les aventures viscudes per la Mireia i l'Ignasi durant la seva volta al món en 14 mesos...

Em deixo d'altres, però ja em perdonareu... tanmateix, si no fos per aquests blocaires (i centenars més) de ben segur que El Bloc dels Viatges en català no existiria, així que de nou, moltes gràcies !!!

26/7/11

Arrosegant la motxilla per Filipines

L'Enric i en Pau han estat 11 mesos pel sudest d'Àsia i ens ho expliquen de meravella en el seu bloc Arrossegant la motxilla... Onze mesos de viatge per Tailàndia, Laos, Malàisia, Myanmar, Filipines i Cambodja on ens mostren mil i un indrets amagats i ens dewscobreixen les seves vivències... avui us convido a llegir els seus relats de Filipines:

"Benvinguts a Olongapo, la ciutat de turisme on la gent fins hi tot els locals hi escapen per resguardar-se de la estressant Manila, la immensa capital de les illes Filipines. Olongapo, esta situada al nord-est de la capital a unes 2 hores de autobús segons del trafic del dia i de la puntualitat del bus en arribar a la estació de sortida. Amb 194.260 habitants és troba ubicada a la província de Zambales illa de Luzon, que es la mes grossa i on es troba també la capital del país..."

25/7/11

Ruta Baobab


En Francesc Balagué, autor del bloc Ruta Baobab, ja ha tornat a casa... Benvingut !!! i ara és un molt bon moment per llegir el relat dels seu fantàstic viatge donant la Volta al Món durant 16 mesos:

"Quan em pregunten com ha anat em poso a riure i dic que molt bé, i em fa gràcia per què jo mateix no m’acabo de creure que hagi anat tant bé. Tu marxes amb unes idees, unes pors, un neguit,… sense saber ni què passarà, ni quan tornaràs… i ara veig que tot ha anat molt i molt millor del què podia imaginar...."

24/7/11

Premis Blocs Catalunya 2011: Els meus preferits (1)

Com us comentava fa uns dies s'ha obert el periode de votacions del Premis Blocs Catalunya 2011 als quals em presento amb El Bloc dels Viatges a la categoria de "Turisme i Viatges" (qualsevol suport serà benvingut i el vostre vot encara més i eternament agrait !!!)

Aquests dies m'he dedicat una bona estona a visitar gran part dels blocs candidats (per cert, hem de felicitar als seus autors/es pel gran nivell que hi ha...) no puc estar-me de convidar-vos a conèixer (i votar) alguns dels que més m'han agradat i son els meus preferits... avui començaré per aquells que segueixo habitualment o ja coneixia (de ben segur, que  que hi haurà oblits imperdonables, però us demano un xic de comprensió, ja començo a tenir una edat...) :

Primer de tot, un imprescindible que es presenta a la categoria de "Miscel·lània/ Personals", "Com a gotes a l'oceà" (www.eduard.cat), és un bloc personal que funciona des del 2007 i que és un calaix de sastre on l'Eduard escriu, de meravella, pensaments, reflexions i ressenyes de temes tan diversos com la cooperació al desenvolupament, la ciència, la filosofia, la literatura, els viatges o la creativitat.

En la categoria de "Cultura i tendències", el meu preferit és obra d'un dels més reconeguts activistes de la Penedesfera, el Bloc de Daniel García Peris, dedicat a l'actualitat, el turisme i les noves tecnologies. 

I tot just canviant de categoria ja comencen els problemes, ja que a la categoria de "Literatura", hi ha  tres blocs que fa temps que segueixo per la qual cosa no puc estar-me de recomanar-vos tots tres:

Així doncs, tenim Llunàtic, el bloc personal del crític i poeta David Madueño Sentís sobre literatura en general i catalana en particular que sempre em sorpren amb les seves recomanacions i comentaris; continuo per Antaviana,  el bloc de literatura en llengua catalana de la Roser Caño que inclou textos, jocs i reflexions literàries, i per acabar Poesiaula, el recull de poemes adreçats a nens i nenes d'educació infantil i primària escrits per Isabel Barriel, l'autora del bloc.

Bé, i de moment ja he fet unes primeres recomanacions, espero que us agradin... i com es diu, continuarà...

23/7/11

I un cop fet el sorteig entre els 150 membres del CLUB NARINANT.CAT VIATGES les guanyadores i els guanyadors de les CINC GUIES "ESCÒCIA ESSENCIAL" (de Cossetània Edicions) són: 

ENRIC SILVESTRE, 
SUSANA TORNERO, 
FRANZINA BORRÀS, 
LLUÍS MORENO i
MARTA FRADERA

Properament des de Narinant.cat es posaran en contacte i us faran arribar les guies a la direcció que els indiqueu i Moltes gràcies a tothom !!! i Bon estiu !!!!

22/7/11

Enveja Sana per Tailàndia


Com ja us vaig presentar en altres ocasions, Enveja Sana és el nom del bloc de la Júdit i la Maria on ens relaten i ens mostren el seu viatge de sis mesos per Àsia a l'any 2010... avui us convido a gaudir especialment de la ruta per Tailàndia:

"La província de Krabi és una de les províncies més boniques del sud de Tailàndia, doncs es caracteritza per ser una zona d'excepcional bellesa natural per les aigües cristal·lines de les seves platges i alhora per les pedres i/o roques escarpades que sobresurten.

La província es troba a la costa del Mar Andaman, a l'oest de Tailàndia. Com que nosaltres estàvem a l'est (Ko Tao i Ko Phangan) vam haver de fer un llarg viatge per arribar fins a aquesta costa. La província conté 154 illes diferents però sens dubte la més famosa és Ko Phi Phi Leh, que mereix un apartat especial..."

I molta més informació de TAILÀNDIA a NARINANT.CAT

I si  us agraden els contes i llegendes, us agradarà aquest conte de Tailàndia: "La lluerna"

21/7/11

Viatja a El Salvador

Huacal, ong de solidaritat a El Salvador, és una iniciativa nascuda l'any 1993 com a resultat d'una estada solidària d'un grup de gent a aquest país. Després de conèixer aquella realitat, vàren decidir treballar conjuntament per a recolzar el procés de reconstrucció que s'iniciava. La situació oberta després de llargs anys de guerra ens va sensibilitzar profundament sobre la importància de donar suport als esforços, els projectes i les il·lusions de la gent i les organitzacions d'aquell país que estaven treballant per reconstruir el seu futur en pau i amb condicions de dignitat i justícia social.

Cada setmana dediquen una entrada a donar a conèixer les seves activitats tant a Catalunya com a El Salvador, però més enllà d'aquests projectes, el seu bloc també és una porta oberta a descobrir la literatura, la poesia o la història d'aquest petit país, a reflexionar sobre la seva actualitat social i politica, a compartir les experiències dels salvadorencs que han emigrat arreu del món o, com en aquesta ocasió, a presentar-nos els atractius turístics de El Salvador:

"Encara que sigui el país més petit d'Amèrica Central i d'aquí el reconegut nom del "pulgarcito" destaca per la bellesa de la seva natura, la historia i la cultura dels seus pobles i l'hospitalitat i el sentit de l'humor de la seva gent.

Primer de tot, es pot visitar el portal del Ministerio de Turismo de El Salvador que ofereix un munt d'informacions sobre els llocs i destinacions a visitar des de pobles o esglesies colonials (com la "Inmaculada Concepción" en el municipi de Concepción de Ataco a la Ruta de las Flores o el poble colonial de Panchimalco ben a prop de la capital, San Salvador), a les possibilitats de turisme rural (como el Jardín Celeste en el departament d'Ahuachapán) o d'ecoturisme i aventura ( com el Parc Nacional "El Imposible")..." 

I molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT

20/7/11

De viatge per Iran


Molts de vosaltres de ben segur que coneixeu en Toni Vives, escriptor de guies de viatge, especialitzat en la Xina, l'Iran i l'Equador que també he publicat llibres sobre Lituània, Sardenya i una guia gastronòmica on s'explica els millors llocs de Catalunya per menjar-hi cargols.... Fa pocs mesos s'ha apuntat al món dels blocs amb Petit gran món dels viatges i res millor que donar-li la benvinguda que convidar-vos a la lectura d'un relat que ens acaba d'enviar sobre l'Iran:

"El passat dia 12 d’octubre circulava per la carretera que uneix les poblacions iranianes de Tabriz amb Ardabil, entre les províncies de Azerbaiyán Est i la d’Ardabil, quan vaig veure un gran globus terraqui a l’entrada d’un poble, suposo posat allí com a monument. Vaig fer aturar el cotxe en el que viatjava i al donar la volta al curiós mapamundi, el primer que em va cridar l’atenció fou una porta que donava accés a l’interior del monument, ignoro el que amaga el globus terraqui. Quan ja anava a marxar descobreixo quelcom que no quadrava. Amèrica del Nord apareix com Amèrica Llatina i Sudamèrica com Nord Amèrica. El més probable és que la persona que va col•locar los rètols no conegués els caràcters llatins i es confongués. Imagino que els noms de cada país escrits en farsi (la llengua persa) estan situats en els llocs correctes. En qualsevol cas la cosa té una mica d’acudit, pot ser que algun cop algun polític nordamericà també passà per allà i veient l’error en el mapa s’ho prengués seriosament: -Com es pot rebaixar a Nordamèrica al nivell dels modestos països llatinoamericans-! I a partir de llavors s’explicaria el permanent enfrontament entre USA i Iran..."

I si  us agraden els contes i llegendes, us agradarà aquest conte d'Iran: "El soldà, el formatge i els ratolins"

19/7/11

I demà, togyzqumalaq !!!

Amu Daria organitza demà dimecres dia 20 de juliol a les 17h en el marc de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona un nou taller de Togyzqumalaq, un joc tradicional, que ens descobrirà els secrets amagats del Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Uzbekistan i Turkmenistan. Posteriorment, farem un campionat en què podran competir-hi tots els i les joves entre 18 i 30 anys. Els dos últims finalistes guanyaran 1 pack de 2 lloguers gratuïts d’un dia en bici i 1 pack de 2 batejos de submarinisme.

El taller anirà a càrrec de Viktor Bautista i Roca, expert en els jocs de mancala, autor de la Wikimanqala i participant en el 1er Campionat del Món de Togyzqumalaq que va tenir lloc l'any passat al Kazakhstan.

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA, del KIRGUIZISTAN o de l'UZBEKISTAN a NARINANT.CAT

18/7/11

Escòcia Essencial i Narinant.cat

Avui us volia recordar que només resten dos dies per poder participar en el sorteig de cinc guies de viatge "ESCÒCIA ESSENCIAL", per tal de participar només cal formar part abans del 20 de juliol del CLUB NARINANT.CAT VIATGES que es troba a facebook...

Cossetània Edicions ha afegit aquest mes de març de 2011 dos nous volums la seva col.lecció de guia de viatges titulada "Essencial". Es tracte dels exemplars dedicats a Escòcia i, Florència i la Toscana.

El passat mes de maig del passat 2010, l'editorial catalana, que te una àmplia experiència en la publicació de guies d'excursionisme, va posar a la venda un primer lliurament de quatre títols d'aquesta col.lecció, corresponents a les ciutat de París, Londres, Roma i Nova York. La col.lecció "Essencial" és obra de l'empresa AA Publishing, amb molt de pretigi dins del món de les guies de turisme, que depenen de The Automobile Association.

Bon viatge per Escòcia !!!

Més informació sobre ESCÒCIA a NARINANT.CAT

17/7/11

Transnístria, el país que no existeix

Fa prop d'un any vaig llegir un llibre que em va seduïr (malgrat - o gràcies - a la capacitat de l'autor de endinsar-me en l'ambient violent i ofegant dels urkes, una ancestral comunitat siberiana que constituïa una casta criminal caracteritzada pels seus codis d' honor i lleis que en recorden la imatge de la màfia o els "carteles" de Mèxic) que duia el títol d"Una educació siberiana" (Ed. Proa), de Nicolai Lilin. A la recerca de més informació sobre el llibre vaig arribar l'altra dia a un dels meus blocs favorits (i que afortunadament ha revifat després d'una any de vacances) Rússia al cor on vaig trobar una entrada sobre el llibre i l'entrada que us presento avui sobre una zona del món molt desconeguda, Transnístria:

"La gent que la coneix, afirma que Transnístria es com un museu de l'època Soviètica a l'aire lliure: l'escut, les escultures de Lenin, els uniformes de l'exèrcit i l'estil pseudo-autoritari del president Igor Smirnov fan que aquest país no reconegut hagi estat descrit com una "URSS en miniatura". Peró no ens enganyem, el lliure mercat es el sistema imperant i les companyies privades dominen els carrers de la capital, Tiraspol. Nomès s'ha conservat la iconografia soviètica com a senyal distintiva respecte als seus veïns moldaus, per demostrar que els transnistrians son hereus de l'URSS i d'orígen eslau..."

I molta més informació de RÚSSIA a NARINANT.CAT

16/7/11

I el proper dia 20 un nou taller de Togyzqumalaq !!!


Amu Daria organitza el proper dia 20 de juliol a les 17h en el marc de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona un nou taller de Togyzqumalaq, un joc tradicional, que ens descobrirà els secrets amagats del Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Uzbekistan i Turkmenistan. Posteriorment, farem un campionat en què podran competir-hi tots els i les joves entre 18 i 30 anys. Els dos últims finalistes guanyaran 1 pack de 2 lloguers gratuïts d’un dia en bici i 1 pack de 2 batejos de submarinisme.

El taller anirà a càrrec de Viktor Bautista i Roca, expert en els jocs de mancala, autor de la Wikimanqala i participant en el 1er Campionat del Món de Togyzqumalaq que va tenir lloc l'any passat al Kazakhstan.

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA, del KIRGUIZISTAN o de l'UZBEKISTAN a NARINANT.CAT

I si t'agradan els contes i llegendes, t'agradarà aquest conte del Kazakhstan: "El nadó camell"

15/7/11

Viatges motxillers per Irlanda

A la web Microoci podem trobar un espai dedicat al Turisme i els viatges i darrerament han publicat unes interessants cròniques amb el títol Viatges Motxillers dedicades a Irlanda (aqui teniu la part 2 i la part 3):

"En sortir de l’alberg vam agafar el cotxe i ens vam encaminar cap a les afores de la ciutat, amb algun que altre problema amb la circulació. La nostra ruta: els Cliffs of Moher, Killarney i Cork.

Bé, per anar als Cliffs Of Moher des de Sixmilebridge havíem d'anar en direcció a Limerick i després desviar-nos cap a Doolin. Cal dir que quan vam arribar als famosos penya-segats vam haver d’aparcar a un pàrking habilitat pagant 8€ i això que la visita duraria 2 hores.

Plovia una mica i vam entrar en el centre de visitants per anar al servei, i a la botiga per informar-nos on estaven exactament els penya-segats, i si s’havia de caminar molt. La dependenta es va sorprendre molt per la nostra pregunta, i era normal, teníem els penya-segats sortint a mà dreta..."

I molta més informació d'IRLANDA a NARINANT.CAT

14/7/11

Comença la votació dels Premis Blocs Catalunya 2011


Amigues i amics, ahir va començar el procés de votació dels Premis Blocs Catalunya d'enguany... Aquests premis tenen per objectiu "promoure la creació, manteniment i promoció de blocs en català" així que com en altres ocasions aprofito per donar tot el meu suport a aquesta iniciativa. 

Com en les edicions anteriors l’associació STIC.cat va presentar fa unes setmanes les bases i categories per l’edició d'aquest any 2011 on per primer cop s'ha creat una dedicada al turisme i els viatges (moltes gràcies !!!) i per la meva alegria, he vist que s'han presentat alguns dels blocs publicats en aquest espai, que segueixo habitualment i els trobo de gran qualitat... 

Per la meva part he inscrit El Bloc dels Viatges en aquesta mateixa categoria, turisme i viatges,  per la qual cosa (si us agrada aquest bloc) aprofito per convidar-vos a votar-me... Moltes gràcies !!! I per tal de fer efectiu el vot cal seguir les següents indicacions sobre el procés de votació ja que cal registrar-se previament a STIC.cat.

Des d’aquí us animo a tothom a paticipar-hi  !!! El període de votació finalitzarà el dia 10 de setembre de 2011 a les 24 hores i en els propers dies us presentaré un llistat dels meus blocs preferits ... i bona sort a tothom !!!!

13/7/11

Imatges de la inauguració de "La Ruta de la Seda"

I ja tenim unes imatges de la inauguració el passat dilluns de l'Exposició "La Ruta de la Seda" presentada pel seu autor Germán Aguilar que va ésser teletransportat (al millor estil treki) des d'una distància de més de 7.000km... aaahhh les noves tecnologies...




12/7/11

Vols participar en el sorteig de de 5 guies "Escòcia Essencial" ?

I recordar-vos que ha nascut a facebook El CLUB NARINANT.CAT VIATGES amb la voluntat d'esser un espai on:

a) compartir i suggerir ofertes, viatges d'última hora, vols i allotjaments barats, escapades, paquets turístics, turisme rural, etc...

b) compartir informacions, opinions, reflexions i experiències sobre les rutes i viatges (allotjaments, companyies i serveis turístics,etc.) i on adreçar preguntes i respostes que ajudin a la preparació del viatge...

i c) compartir novetats sobre el món dels viatges i el turisme i qualsevol proposta o informació que us semblin interessants per altres viatgers/es...

I per tal d'agrair la vostra participació, el Club Narinant.cat Narinant.cat Viatges sorteja 5 guies "ESCÒCIA ESSENCIAL", gentilesa de Cossetània Edicions, entre totes les persones que abans del 20 de juliol siguin membres d'aquest Club.

Espero que us sigui d'interès i bons viatges !!!

11/7/11

Enveja sana per Laos

Com ja us vaig comentar fa unes setmanes, Enveja Sana és l'original nom del bloc de la Júdit i la Maria on ens relaten i ens mostren el seu viatge de sis mesos per Àsia a l'any 2010... avui us convido a gaudir especialment de la ruta per Laos i que m'ha portat tants bons records d'un llogaret, anomenat Muang Ngoi, en el que "vaig perdre un dia" (però, com es diu, això és una altra història...):

"Muang Sing és un poble que es troba a escassa distància amb Xina, i per aquesta raó alberga a gran multitud de grups ètnics que són de procedència xinesa i/o birmana: els hmong, akha, thai lu, lolo, thai deu,...

Per entendre una mica més d'aquesta diversitat multiètnica vam visitar el museu tribal de la ciutat i el que ens va agradar més és la descripció de cada grup ètnic i alhora l'exemplificació de la seva vestimenta. Els hmongs o lantens ja els havíem vist durant el trekking de Luang Nam Tha i els que teníem realment ganes de veure eren els Akha. Per aquesta raó vam decidir llogar unes bicicletes i pel nostre compte anar a visitar dos poblats akhas, que es trobaven una miqueta a les afores de Muang Sing (Phabaad Noy i Poung Siew).

10/7/11

Estiu entre Mongòlia i Beijing

La Chris és l'autora del bloc Mongòlia-Beijing on ens relata, en català i anglès, les experiències viscudes durant els mesos de juny i juliol en aquestes dues destinacions... records, sensacions i descobriments es barregen en els escrits:

"M'ha encantat, Beijing és fascinant, no és maca com a ciutat però és innegable que és fascinant. Colors apagats per la pol·lució que cobreix tota la ciutat permanentment (l'últim dia vam veure el sol), lo actius físicament que són: parcs amb instruments per exercitar el cos que ara ja són a bArcelona, gent fent esport pels carrers i espais obers, taichi pels matins, menjar, els nous edificis altissims i pretensiosos, bullici, la riquesa interior d'alguns patis dels hutongs, amb l'exterior auster i gris, les bicis encarant-se atrevides als cotxes enmig d'encreuaments quatre vegades més grans que arago i passeig de gracia, molt menjar, els fanalets vermells, gent recollint les ampolles de plàstic, munts i munts d'ampolles dins enormes bosses de plastic que més endavant vendran, les grans masses i multiduds vagis on vagis, els vestits que porten les noies, les sandalies amb mitjons de mitja, els paraigues brodats per protegir-se del sol..."

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT

9/7/11

I aquest dilluns s'inaugura l'Exposició "La Ruta de la Seda"

I recordeu que el proper dilluns 11 de juliol, a les 19 h al CIAJ (Centre d’Informació i Assessorament per a Joves – c. Sant Oleguer, 6-8) tindrà lloc la inauguració de l’Exposició “La Ruta de la Seda” de la mà de Germán Aguilar (El Último Bazar) amb un recull d’imatges de la ruta més històrica de tota Àsia.

Aquesta exposició forma part de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona organitzada per l’Ajuntament de la ciutat. Durant l’acte connectarem via videoconferència amb el Germán que en aquests moments es troba perdut sembla que per l'Índia o per un punt desconegut entre Istanbul i Pequín….

Us hi esperem !!!!

8/7/11

Destinació: Cuba

La Mònica és l'autora de l'interessant bloc Destinació: Món on ens relata les seves experiències i recomanacions de diferents indrets d'arreu del món i avui us convido a viatjar i descobrir les seves vuit raons per viatjar a Cuba:

"La República de Cuba és un país que reuneix una infinitat de coses a veure, conèixer, provar i sentir. És un lloc ple de cultura, art, llocs que visitar i també on poder relaxar-se i descansar.... 8 raons per visitar Cuba: 1.Per la combinació de cultures europees i africanes que han donat lloc a una barreja de bona música, art i religió. La religió cristiana conviu amb els déus africans..."

I molta més informació de CUBA a NARINANT.CAT

7/7/11

Globetour: Moltes gràcies Alex i Jan !!!!


"El dissabte a la nit vaig estirar-me al llit, al costat de l´Alexandra, i em vaig començar a regirar sense poder dormir. Feia un dia que havíem arribat a Costa Rica i que havíem estat allotjats per dos nois i una noia molt hospitalaris i simpàtics. Malgrat tot, havien tornat a aparèixer dubtes a la meva ment. No podia deixar de preguntar-me si no era ja hora d´abandonar el viatge i tornar a casa. No era la primera vegada que tenia aquests pensaments, però amb anterioritat sempre m´havia convençut que només faltava un altre any d´aventures. Només ens faltava recórrer el continent sud-americà abans de finalitzar el projecte inicial de conèixer les diverses cultures del món durant sis anys. Ja havíem recorregut bona part d´Europa, Àfrica, Orient Mitjà, Asia i Amèrica del Nord i Central; vivint intensos moments, fent amics inoblidables, descobrint tradicions fascinants, visitant paratges captivadors... I només ens faltava un altre any..."

Amb aquestes paraules comença la darrera entrada de Globetour, el fascinant viatge en furgoneta durant cinc anys de l'Alexandra i el Jan, ple d'increïbles relats, un munt d'aprenentatges i mil i una experiències pels cinc continents...

De tot cor, moltes gràcies pels vostres escrits i imatges !!! i molt bona sort en els propers somnis i viatges !!!!!

6/7/11

Aquí Austràlia

Aquí Austràlia, l'interessant bloc de la María, pretén posar a l'abast de tothom en català (o castellà) informació de primera mà sobre la gran illa-continent de les antípodes. Austràlia queda molt lluny de Catalunya i sovint la informació que se’n té és estereotipada, molt limitada, i fins i tot errònia. En aquest espai podreu consultar apartats d’història, notícies d’actualitat, articles sobre paratges meravellosos, sobre art, sobre la societat multicultural del país, etc.

La necessitat d’entendre aquest país tant ric i complexe va portar a la María a viatjar a l’interior del continent i compartir la rutina amb la població local, els whitefellas i els blackfellas. Ara, per ella, Austràlia ja no significa una terra llunyana i inaccessible sinó que és sinònim de racons familiars i de persones que viuen el dia-dia i gràcies a aquest bloc podem descobrir...:

"La pols vermella i les mosques es respiren des del saló de casa. El vent xiula i fa parlar als personatges. La història d’aquests dos joves aborígens és colpidora, realista, i alhora està explicada amb senzillesa i embolcallada per la poesia més fina.

Se m’acut que la millor manera d’introduir-vos a la realitat del desert australià i de gran part de la seva població aborigen és amb “Samson & Delilah”, una pel·lícula meravellosa escrita i dirigida per Warwick Thornton al 2009.

La vida a les comunitats del desert australià passen entre insectes i calor en la rutina més angoixant, i és aquí que en Samson i la Delilah lluiten a diari per sobreviure a la monotonia del desert, com ho fan tantes altres persones del grup Warlpiri..."

I molta més informació d'AUSTRÀLIA a NARINANT.CAT

5/7/11

Dos catalans perduts per El Salvador

L'Anna de Barcelona i en Lluís de Castelló d'Empúries són dos cul-inquiets que fa uns mesos van decidir fer un parèntesi a les seves vides a Barcelona, fer la motxilla, i marxar a viure i treballar a un altre indret del món: a l'Amèrica Central. A través del seu fantàstic bloc Salvadorados ens relaten tot allò que van descobrint, les seves reflexions i les seves experiències en aquest petit gran pais que és El Salvador (us recomano la seva lectura !!!!):

"Utilizant com excusa el quart de segle acabat d'inaugurar d'un dels membres de Salvadorados, el cap de setmana passat vam decidir fer una escapada poc habitual. En comptes d'anar a pujar volcans, de passejar per la ciutat o per pobles, o d'optar per fer el ronso a alguna de les platges properes de la Libertad, vam decidir llogar un cotxe, creuar el país i anar a conèixer les illes del Golfo de Fonseca, al Departament fronterer de la Unión.

El Golfo de Fonseca, situat a l'orient del país, és un gran accident geogràfic (a més d'un ric espai natural) que comparteix El Salvador amb els seus veins, Hondures i Nicaragua. Al Golf s'hi troba un grapat d'illots esparcits, alguns prou grans com perquè hi pugui viure gent, com Meanguera, Conchagüita, Zacate Grande o El Tigre, i altres força més xics (estil illa de Perejil) i per això, deshabitats. Això sí, igual que el d'Espanya, la seva miniatura no ha impedit que sigui objecte de disputes i fins i tot de baralles entre països veins.

Així doncs, dissabte de bon matí (i tant bon..a les 5h!!) ens vam llevar disposats a fer camí cap al nostre objectiu: l'Illa de Meanguera, on anàvem a passar un parell de dies de sol i son..."

I molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT

4/7/11

Inauguració de l'exposició "La Ruta de la Seda"

Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, té el plaer de convidar-vos a la inauguració de l’Exposició “La Ruta de la Seda” de la mà de Germán Aguilar (El Último Bazar) amb un recull d’imatges de la ruta més històrica de tota Àsia..

La inauguració tindrà lloc el proper dilluns 11 de juliol, a les 19 h al CIAJ (Centre d’Informació i Assessorament per a Joves – c. Sant Oleguer, 6-8). Aquesta exposició, que romandrà oberta fins el 27 de juliol, forma part de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona organitzada per l’Ajuntament de la ciutat.

Durant l’acte connectarem via videoconferència amb el Germán que en aquests moments es troba perdut en un punt desconegut entre Istanbul i Pequín….

Us hi esperem !!!!

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA a NARINANT.CAT

Pd. I recordeu que pocs dies després, el 20 de juliol, organitzem, també en el marc de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona, un nou taller de togyzqumalaq, el joc de mancala que s’hi juga tradicionalment al Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, parts de la Federació russa (Atlai, Khakàssia, Tuva), la Mongòlia occidental i a altres regions de Mongòlia i la Xina.

3/7/11

Continua la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona


I aquest juliol continua plena d'activitats la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona on a més es pot trobar un servei de prèstec de guies i llibres de viatges, un espai de consulta, un fons bibliogràfic, l'assessorament de professionals en el món del turisme i els viatges o la possibilitat de tramitar els carnets d’estudiant i professor internacional (ISIC, ITIC i IYTIC) i els carnets d’alberguista... Res millor per començar a viatjar...

2/7/11

Col·laborant a Varanasi

En Jordi i la Sheila són els autors de la fantàstica web Lluny.net. Al gener d’aquest any 2011 van tornar a marxar de casa per passar un temps més o menys definit a Varanasi, India. Aquesta vegada doncs, no marxàven de viatge llarg i guerrillero, sinó que ens quedaríem afincats en una única ciutat tot el temps, en principi uns sis mesos... i els va sorgir l’oportunitat d'anar a col•laborar amb una petita Ong Semilla para el cambio que un noia gallega havia engegat a la ciutat feia cosa d'un any... Tot just ens presenten aquests primers dies i restem a l'espera de saber més de la seva experiència:

"Des que hem arribat, hem acabat de consolidar el projecte d’alfabetització de nens treballadors i el projecte sanitari, i hem engegat el projecte d’escolarització pels més petits i un projecte de costura per les mares entre altres. L’experiència no cal dir-ho, està resultant tremendament enriquidora, per les dues parts.

És una Ong molt petita com dèiem, ara treballem aquí la directora, nosaltres dos i tres empleats locals. Tothom fa de tot i tractes directament amb les famílies des del primer dia, buscant solucions als seus problemes i planejant nous projectes, portant-los al doctor, donant-los les medicines, fent censos a cada casa en nous slums que descobrim, etc. És feina dura, però no se com dir-ho, des del primer dia que vam entrar als slums vam saber que teníem un compromís amb aquelles famílies per sempre, i com més passen els dies, més part de la nostra família són..."

I molta més informació de l'ÍNDIA a NARINANT.CAT

1/7/11

Fes-te membre del Club Narinant.cat Viatges i entra en el sorteig de de 5 guies "Escòcia Essencial"

Comença un nou mes i de nou us volia convidar a conèixer El CLUB NARINANT.CAT VIATGES nascut a facebook amb la voluntat d'esser un espai on:

a) compartir i suggerir ofertes, viatges d'última hora, vols i allotjaments barats, escapades, paquets turístics, turisme rural, etc...

b) compartir informacions, opinions, reflexions i experiències sobre les rutes i viatges (allotjaments, companyies i serveis turístics,etc.) i on adreçar preguntes i respostes que ajudin a la preparació del viatge...

i c) compartir novetats sobre el món dels viatges i el turisme i qualsevol proposta o informació que us semblin interessants per altres viatgers/es...

I per tal d'agrair la vostra participació, el Club Narinant.cat Narinant.cat Viatges sorteja 5 guies "ESCÒCIA ESSENCIAL", gentilesa de Cossetània Edicions, entre totes les persones que abans del 20 de juliol siguin membres d'aquest Club.

Espero que us sigui d'interès i bons viatges !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...