31/8/11

Visitant el món per Mèxic

Tal com ens comenten, l'Anna i l'Albert: "Som dos catalans que s'escapen sempre que poden per conèixer algun racó d'aquest món. Hi ha tants països per visitar... Aquest 2011 estem fent "la volta al món" en 240 dies (8 mesos). Hem conegut cultures i indrets ben diferents, però tots tenen el seu encant...." i el seu bloc Visitant el Món està ple de bones imatges i les seves experiències arreu del planeta, avui us deixo amb Mèxic:

"Els "cenotes" són coves innundades que, subterraneament, es comuniquen amb d'altres o des de les quals fins i tot es podria arribar al mar (fent submarinisme). N'hi ha molts a Mèxic. Hem anat al "Dos ojos" perquè hi havia 2 coves diferents..." 

i molta més informació de MÈXIC a Narinant.cat

30/8/11

Com el vent per Bolivia

"El parc nacional Madidi és un parc protegit, i una joia. Té unes 1.900ha, 183 espècies de mamífers, 917 especies d’aus, 180 espècies de rèptils, 172 sp d’amfibis, 200 sp de peixos, 126 sp de ratpenats i 1875 sp vegetals. No ens va donar temps de veura-ho tot, i ens agradaria tornar-hi, bé, creiem que hi tornarem algun dia.

Nosaltres vam entrar a través del riu Beni i el Tuchi, per un lloc que es diu El Bala, en total unes 4 hores riu amunt. L’agencia disposava d’unes magnifiques instal·lacions dins del parc, on vàrem menjar i dormir molt i molt bé...."

Amb comentaris com aquests podem acompanyar el viatge de l'Esther i el Xevi per Bolivia que ens relaten en el seu bloc Com el vent, inquiets i lliures ple d'anècdotes i consells... 

29/8/11

Viatjant per Irlanda


En Gerard és l'autor del sempre interessant (i pràctic) bloc Viatges i rutes a descobrir pel Món que avui ens porta a gaudir d'un munt d'imatges i informacions sobre Irlanda:

"Després de dinar, visitem algun dels monuments més antics de la ciutat, i començem per la St. Patrick's Cathedral (DP), la catedral de Sant Patrici, patró d'Irlanda, i que va ser erigida al costat d'un pou on, segons diuen, Sant Patrici va batejar als conversos, a mitjans del segle V. A finals del segle XII, els normans construiren una església de pedra i a principis del segle XIII va ser reconstruïda donant lloc a l'edifici actual. En 1370, la catedral va patir un incendi i la torre occidental va haver de ser reconstruïda. En 1749, s'afegí l'agulla a la torre.

En el parc que l'envolta trobem un homenatge literari a escriptors irlandesos, amb les seves obres més destacades com Swift, Mangan, Wilde, Shaw, Yeats, Synge, O'Casey, Joyce, Behan, Beckett, Clarke i Dillon..."

I molta més informació d'IRLANDA a NARINANT.CAT

28/8/11

Rodant per Itàlia


La Jana és l'autora del bloc Roda el món i torna al Born on recull els llocs on he estat, ja sigui a molts o a pocs km de Barcelona a partir del seu costum d'escriure en una llibreta les anècdotes, les peripècies, la gent, el menjar i els sentiments que ha viscut fora de casa. Avui ens descobreix una mica més Itàlia:

"Roma és una ciutat que no te l’acabes, a cada carrer, a cada plaça i gairebé a cada racó podríem aturar-nos a recordar un tros d’història, des del gran Imperi fins als nostres dies. Hi ha molts kilòmetres per recórrer: per l’antic fòrum, les antigues viles ara convertides en parcs públics, plaça Navona, plaça Spagna, les Termes de Caracalla, el pintoresc barri de Trastevere, l’illa Tiberina, el barri de San Lorenzo, el Circ Màxim i tot un seguit de carrers comercials com Via del Corso o Via Cavour. La visita a Sant Pere del Vaticà també requereix un dia de dedicació amb els museus . I no podem deixar de banda els monuments amb més renom com el Colosseu, la Fontana di Trevi, el Castello di Sant Angelo o el Panteó, de visita obligada si és la primera vegada que viatgem a Roma..."

I molta més informació d'ITÀLIA a Narinant.cat

27/8/11

Recomanacions sobre Equador


En Toni Vives, escriptor de guies de viatge, especialitzat en la Xina, l'Iran i l'Equador que també he publicat llibres sobre Lituània, Sardenya i una guia gastronòmica on s'explica els millors llocs de Catalunya per menjar-hi cargols, fa pocs mesos s'ha apuntat al món dels blocs amb Petit gran món dels viatges i res millor que llegir les seves informacions sobre Equador:

"Quan Sebastià de Benalcázar va fer el traçat de la futura ciutat, ja va disposar un espai per a la immensa estructura de l'església i convent franciscans, la gran plaça i el sòcol que precedeixen a la façana contribueixen a realçar el conjunt. L'obra es va començar l'any 1535 sota les ordres del missioner Jacobo Rocke, finalitzant el 1605, posteriorment ha sofert diverses reformes per pal·liar el devastador efecte dels terratrèmols. L'edifici és conegut com «El Escorial dels Andes». A l'interior tot refulgeix de pa d'or; sostre a l'estil mudèjar, columnes i altars es troben completament treballats; nombroses imatges s'atribueixen a l'artista Caspicara. L'altar major és d'estil barroc i el presideix la Verge de Quito, curiosament una Verge alada. La resta altars són de diversos estils, alguns d'ells eclèctics, on es barregen els estils renaixentista, barroc, neoclàssic, mudèjar i en força casos s'aprecien trets de tradició aborigen, com és la repetida representació del sol, el «Inti» dels inques..."

I molta més informació d'EQUADOR a NARINANT.CAT

26/8/11

Històries 3 delícies

"Viure la Xina des de la Xina és una experiència que requereix els cinc sentits i sento la necessitat de deixar-ne constància. Sóc curiós, intrèpid investigador de cultures, lingüista de professió i vocació i amb moltes ganes de descobrir..." Així se'ns presenta en Jordi Tordera autor del bloc del diari Ara: "Històries 3 delícies" dedicat a descobrir-nos l'actualitat i la cultura xinesa:

"Sichuan rima amb picant, i és una casualitat més que encertada. Terra de plats coents, pandes gegants, budes, muntanyes sagrades, valls, rius i temperatures canviants. Sichuan és coneguda per tot això i molt més. Per ser una porta d’entrada a Tibet, pels seus paisatges aclaparadors i, malauradament, pel terratrèmol devastador de 7,8 graus a l’escala de Richter que el 2008 la va sacsejar.

Del viatge a aquesta província del sud oest ja fa ben bé un any, però he decidit recuperar-ho. Bàsicament perquè és una de les províncies, per a mi, més espectaculars de la Xina i ara que venen les vacances, si a algú se li acut venir cap al país del centre és necessari saber que apart de Xangai o Pequín hi ha molt i molt més per visitar..."

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT

25/8/11

Voltant per Colòmbia

L'Encar i el Xavi són els autors del bloc Voltantxmon que ens explica la seva experiència durant els anys 2009 i 2010 donant la volta al món... Un munt d'anècdotes, consells i descobriments que us convido a compartir... avui a Colòmbia:

"Senyores i senyors: benvinguts a l'illa Providència, petit trosset de terra a uns 750 km de distància del continent, i des d'on has d'agafar un avió que et durà a San Andrés (illa molt turística i mooolt més gran), i d'allà un catamarà (3 h) cap a la petita Providència, 90 km més endinsada al mar. Un cop arribes, com podeu veure a la foto, et trobes el carib pur, sense contaminació, en toooooota la seva esplendor. Davant teu tens 7 km de llarg per 4 d'ample de terra caribenya, rodejat de l'aigua més transparent que us podeu imagiar. Turistes??, moooolt pocs. Bon rotllo local??, el que vulguis. Nosaltres hem trobat un lloc perfecte per estar els 12 dies que ens hi quedarem, hem llogat una moto petita però valenta (com en goku), i ens hem posat en contacte amb un instructor de submarinisme per fer algunes immersions, ja que l'illa compte amb la tercera barrera de corall més gran del món (la primera ja us imagineu, i la segona la té Belice). Que dir del fons marí de l'illa......espectacular, brutal..."

24/8/11

En moto pel centre d'Europa

Encefalitis centreeuropea és el nom del bloc del Natxo, l’Oriol i en Ferran que l'estiu del 2010 van fer una ruta en moto pels països centreeuropeus i a més és un espai on trobar aventures, anècdotes i imatges del seu viatge:

"Despres d’una no tan dolenta nit a la casa del terror (patint per si la instalacio electrica acabava cremant aquell edifici de fusta) vam mirar per la finestra i ens van agafar tots els mals, continuava plovent. Vam esmorzar una contundent truita d’una mena de xoriço, ens vam calçar la roba (encara mullada) i vam sortir a la carretera amb els anims una mica baixos.

Vam fer una tirada maratoniana sota la pluja fins a l’hora de dinar, vam parar a Satu Mare. Estavem destrosats, entumits fins el moll de l’os, no podiem ni treurens el casc perque no teniem sensibilitat als dits, pero a la vegada estavem contens perque habiem aconseguit avançar força..."

23/8/11

Com el vent per la Xina

"I com no, vam visitar el famós Mercat de la Seda, un gran edifici de 6 plantes ple de turistes buscant les millors imitacions. Aquí es pot trobar de tot, sabates, roba, dispositius electrònics, ulleres, art, joguines.... tot i més, ara bé, tot còpies i aconseguir un bon preu és una dura batalla teatral entre tu i la xinesa, on s’ha de començar en un preu de sortida 10 cops inferior al que elles et donen, i mirar de no pagar-ne gaire més. Els comentaris més comuns en el regateix són: amigo, you’re crazy, this is good quality, you’re no good, i quan fas mitja volta per marxar et diuen, ok ok ok. Temps estimat en tota la comèdia: de 20 a 40 minuts per compra!!"

Amb comentaris com aquests podem acompanyar el viatge de l'Esther i el Xevi per la Xina que ens relaten en el seu bloc Com el vent, inquiets i lliures ple d'anècdotes i consells... 

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT

I si us agraden els contes i les llegendes de Xina us agradarà "Les llavors màgiques"

22/8/11

Viatjar de valent per California

Viatjar de valent és un projecte d'en Xavi, en Jose i en Pau on periòdicament van presentant viatges, consells i fotografies... avui us convido a gaudir amb les entrades dedicades a California als Estats Units:

"Death Valley National Park es troba entre els estats de Califòrnia i Nevada, i este desert es caracteritza per ser el punt més davall de Nord Amèrica, a 86 metres davall el nivell del mar. La calor allí és aclaparadora, perquè es genera un efecte olla que fa difícil fins i tot el respirar. Nosaltres decidirem travessar-ho a última hora de la vesprada, al juliol, i encara així la calor era inhumana..."

I molta més informació dels ESTATS UNITS a NARINANT.CAT

21/8/11

Buscant camins per Nova Zelanda

Buscant Camins és el bloc d'en Jordi Quellòs que ens relata les seves aventures arreu del món... avui podem compartir les seves experiències a Nova Zelanda:

"I jo que em pensava que ja ho havia vist tot amb tema volcànic... quan vaig veure el parc de Wai-o-Tapu... vaig al·lucinar!!! Fumeroles per tot arreu, rius de residus volcànics, basses naturals de tots colors, llacs i per rematar el tanto: un Gueiser, que puntualment a les 10:15h de cada dia, entre amb erupció.

Es veritat que hi ha moltes mes zones d'aquestes característiques per al voltant però el preu de les entrades... es carissim!!! O sigui que em vaig conformar fent una passejada per un bosc de sequoies de 60 metres i donant voltes pels llacs del voltant. Al final, vaig trobar el llac on quedar-me a dormir. Vaig gaudir d'una posta de sol d'un valor incalculable..."

Molta més informació de NOVA ZELANDA a NARINANT.CAT 

20/8/11

Canentencs viatgers per Romania

Canentencs viatgers és el bloc de la familia Tarragó Navarra que ens relata i mostra els seus viatges pel món, avui podem conèixer una mica més Romania:

"Aquesta Setmana Santa, hem pogut gaudir d'un esplèndid viatge que ha significat una aventura genial, anàvem a visitar només la ciutat, i ens va sorgir la possibilitat de fer una ruta per Transilvània, que ha sigut una sorpresa increïble!!!!!"

19/8/11

Madagascar amb la mirada d'Alex Martin Ros

El fotògraf  Alex Martin Ros ha estat prop de 20 anys director d'Art en Publicitat fet que ha influït en tenir una visió més gràfica a l'hora de compondre les seves imatges que de moment ha focalitzat en la fauna i el paisatge en general. 

Ha viatjat arreu del món: Grècia, Rep Dominicana, Canadà, Austràlia, Veneçuela, Escòcia, Turquia, Nova York / Maine, Tanzània, Namíbia, Zàmbia, Índia, Borneo, Argentina, Xile, Kenya, Sud-àfrica , Iemen, Socotra, Illa de Pasqua i avui us convido a gaudir de la seva web i amb les seves imatges de Madagascar...

18/8/11

Escapada en autocaravana al Vallespir

El Món per la finestra és el fantàstic bloc d'una família de Cornellà  de Llobregat amant dels viatges en autocaravana i un inmillorable espai per trobar rutes, viatges i experiències dels seus darrers quatre anys... Avui una escapada al Vallespir:

  "Per sobre de l’Alt Empordà i el Ripollès, a la cara nord del Pirineu, trobareu aquesta comarca, probablement una de les més antigues del nostre país si considerem que va néixer més o menys al voltant de l’any 800, quan Carlemany començava a posar límits al poder de Còrdova.

El que vingué després ho podeu trobar fàcilment en qualsevol enciclopèdia; en canvi, si hi cerqueu una escapada en autocaravana no cal que aneu molt lluny.

Aquí teniu el breu relat de la nostra escapada per aquesta comarca que s’estén a banda i banda del riu Tec. Visitar-la és molt fàcil, és com recórrer un gran passeig que va des de la fèrtil plana del Voló fins a la seva capçalera, més enllà de Prats de Molló, i on segurament l’aspecte agrest i salvatge del paisatge va donar nom a la comarca: la Vall Aspra, és a dir el Vallespir...."

I molta més informació de FRANÇA a NARINANT.CAT

17/8/11

L'Andreu per Togo

"La meva visita a Togo va ser doncs extremadament breu. Em vaig quedar un dia mes a Kara a la festa dels Ewala. Son festes d’iniciació. Els nanus que fan els 18 pues corren dansant i cantant per tota la ciutat. Per demostrar que han deixat de ser crius han de lluitar. En realitat la lluita es una especie de Judo togoles, en que guanya el que fa caure l’adversari. Bé pues de Kara m’en vaig anar cap a la frontera de Ghana, no va ser gens facil, el transport al nord del país es molt limitat i vaig haver d’agafar moltes formes de trasport en pocs quilometres..."

Mil i una històries com aquestes ens trobem en el bloc "A pas de Tortuga" obra de l'Andreu de Berga que ens relata les seves experiències viatgeres com aquestes per Togo i per l'Àfrica, on va estar 8 mesos...

16/8/11

Capdecreus a Roma

Com en altres ocasions us torno a recomanar la lectura dels articles de la Revista Capdecreus, la revista digital de viatges en català, i aquest cop en el seu núero d'estiu podem trobar un interessant article sobre Roma

"En primer lloc m’arribo a la Piazza d’Spagna fins la Scalinata di Trinitat dei Monti i d’allà fins a tocar la Villa Medici. La vista s’ho mereix. Es veu que estàs davant una ciutat mediterrània amb refinament. A més, a la meva esquena tinc el parc de Villa Borghese, immens pulmó verd, però que a la vegada et deixa aclaparat pels bustos escultòrics dels personatges més rellevants d’ Itàlia: Machiavelli, Leonado da Vinci, Leopardi, Pirandello, Tiziano entre molts altres. Tota la cultura “culta” es troba reunida en aquest espai. Quedes tan amarat de tanta saviesa, que el millor que un pot fer és tornar a baixar a la Piazza d’Spagna a menjar un pizza quatre estacions. Vull destacar el menjar de Roma en poques paraules: qualitat sense pretensions, menjar saludable i preus bastant raonables..."

I molta més informació d'ITÀLIA a Narinant.cat

15/8/11

Visitant el món pels Emirats Àrabs Units

Tal com ens comenten, l'Anna i l'Albert: "Som dos catalans que s'escapen sempre que poden per conèixer algun racó d'aquest món. Hi ha tants països per visitar... Aquest 2011 estem fent "la volta al món" en 240 dies (8 mesos). Hem conegut cultures i indrets ben diferents, però tots tenen el seu encant...." i el seu bloc Visitant el Món està ple de bones imatges i interessants comentaris de les seves experiències arreu del planeta, avui us deixo amb els Emirats Àrabs Units:

"Aqui tambe tenen el centre comercial més gran del món (Dubai Mall, amb més de 1.000 botigues, cascades d’aigua, una pista de gel i un aquàrium a dins bestial)... al costat fan l’espectacle d’aigua més gran del món. Sembla que a Dubai, si no estan al Guinness no val!"

14/8/11

Enveja Sana de ruta per Indonèsia


Com ja us vaig comentar fa unes setmanes, Enveja Sana és l'original nom del bloc de la Júdit i la Maria on ens relaten i ens mostren el seu viatge de sis mesos per Àsia a l'any 2010... avui us convido a gaudir especialment de la ruta per Indonèsia:

"Gili Meno és una petita illeta situada entre Gili Air i Gili Trawangan. Està envoltada per fantàstiques platges de sorra blanca, palmeres i aigua cristal·lina. No hi ha cotxes ni motos i l'únic transport de la illa són carros amb cavalls (CIDOMO). Això fa que la illa sigui extremadament silenciosa i tranquil·la. Molta gent critica Gili Meno per la gran quantitat de mosquits que hi ha a la illa, però nosaltres volem dir que en el nostre cas no vam trobar mosquits i que ha sigut una de les millors platges on hem estat. Per tant, 100 % recomenable!..."

13/8/11

En Ruta pel Nepal


En Ruta és l'interessant quadern de viatges de la Caterina, un espai on compartir experiències, opinios i anècdotes amb tots aquells a qui els apassioni viatjar i descobrir nous indrets una mica a l'aventura... i avui podem acompanyar-la pel Nepal:

"Quan vaig arribar a Nepal, la principal diferència que vaig trobar amb la India, va ser, en primer, lloc la pau i la tranquilitat que es respirava, en segón lloc, l'amabilitat dels nepalís (la majoria) i, finalment, la dignitat en general. És a dir, tot i ser un país més pobre, sense els recursos de que disposen els seus gegants veïns, és un país net, en el que la població viu en millors condicions de salubritat i seguretat, però, això sí, amb menys avenços..."

I molta més informació de NEPAL a NARINANT.CAT

12/8/11

Viatgers motxilleros a Corea del Sud

A la web Microoci podem trobar un espai dedicat al Turisme i els viatges i darrerament han publicat unes  cròniques amb el títol Viatges Motxillers dedicades a Corea del Sud (part 2 i part 3):

"Vam parar a l’estació que ens havien recomanat per entrar en una immensa superfície de venda d’aparells electrònics. Ens vam quedar bocabadats i fins i tot l’Abraham em va comentar que després d’aquella visió ja es podia morir en pau. Muntanyes d’aparells electrònics i informàtics repartits en més de 10 plantes! Tot i la bogeria, vam acabar centrant la nostra atenció i recursos en regatejar per aconseguir una consola portàtil que ens va acabar sortint per la meitat de preu que aquí. Després de passejar per aquell paradís diverses hores la gana va fer acte de presència i vam buscar un lloc per dinar en el mateix edifici..."

11/8/11

De viatge per Amèrica del Sud

En Pepe i la Marta, autors del bloc El nostre viatge 2011, son des de principis de l'any 2011 de viatge pel món, lentament, gaudint de cada instant ens porten per Amèrica del Sud i avui podem acompanyar-los passant uns dies a Brasil, en concret a Olinda:

"Daisy, la cambrera seixentona, geu en dues cadires enfrontades . Una per la posició del 4 i l´altre per arrepenjar els peus. Darrera d´ella el cartell “Licor de Janipapo, sitio independencia”, sembla un acudit sobre el seu estat de somnolència o poder embriaguesa. Els clients paguen la ronda que amaga a la pitrera. Estic segur que d´aquí una estona podran deixar els billets sobre seu sense que s´en adoni.Tot i que pel respecte que tenen per la seva cantina els obligarà a una acció mes respectacle.

De tant en tant s´aixeca i revisa les taules per comprovar que no hi hagi ningú amb la gola seca. En marxa pausada arrossega les sabatilles d´estar per casa i deixa anar un somriure cada vegada que entrega sobre la taula una nova ronda de cervesa gelada. Torna al seu racó i amb alegria tarareja la lletra de la següent cançó..."

Molta més informació de BRASIL a NARINANT.CAT

10/8/11

Les Males Herbes a Laos

Les Males Herbes és un bloc dedicat al món del terror i el fantàstic, però en les seves pàgines també té lloc el relat de les Cròniques des de l'Extrem Orient, dedicades a descobrir l'altra cara d'aquest continent... i avui de Laos:

"A Laos tothom fa alguna cosa. A primera vista hom diria que ningú fot brot, però no és així, l’activitat és constant. Al camí, mentre passegem la suor que ens xopa, anem veient els pagesos ajupits, recollint o sembrant, amb els seus barrets de palla. Homes, dones, vells o nens, omplen els cistells amb ritme pausat. Quan ens veuen passar s’alcen lentament i, amb la mateixa parsimònia ens saluden amb un somriure d’orella a orella..."

9/8/11

En Xavi Tarafa per Georgia

L'amic Xavi Tarafa aquest juliol de l'any 2011 ha agafat la bici per pedalejar per Geòrgia i com sempre ens ho explica en el seu bloc ple de comentaris, anècdotes, sorpreses i aventures... res millor que fer una bona lectura:

"Era 14 de Juliol i tocava comensar a pedalar. M'havia reservat pel primer dia algo que fos una mica light. Anar fins a l'antiga capital, Mtskheta a menys de 30km de Tbilisi. Alla m'havia de trobar amb el Robeerto, un CS espanyol que hi viu. Vaig arribar a Mstkheta cap a les 14:00 i vaig cercar on dinar. Un bar turistic amb vistes a Svetiskhoveli, la catedral construida durant el s XI. Quan nosaltres tiravem de romanic aquesta gent ja feia unes construccions impresionants.

Mentre dino, arriba el Roberto que s'ha avansat amb els assumptes que tenia a Tbilisi. Em diu que te presa perque ha de tornar a treballar, que no podra estar amb mi, pero em mostrara el pis i me'n donara les claus. Mentre acabo de dinar, expremo els moments amb ell per saber que se li ha perdut per Georgia...."

8/8/11

Amics de Fes

En Quim Fornés és l'autor de l'interessant bloc Amics de Fes, un espai que com ell mateix defineix és "una visió personal, més enllà de l'enumeració de llocs, rutes i viatges; cultura àrab, persones, medina, riads,..." i que us recomano llegir:

"Ningú no sembla tenir pressa i si fa més de dos dies que vam arribar a Fes, se’ns farà difícil recordar en quin dia vivim. Aquí el temps l’intuïm realment com a cíclic en sentit estricte; un cicle que dura vint-i-quatre hores i que retorna inexorablement un dia i un altre, sense esperar res, més enllà d’un nou “avui”. Com si el futur no existís. Els cicles més llargs -o la concepció linial del temps- que el nostre imaginari representa en els nostres països d’origen, aquí perden sentit. Potser perquè allà esperem el divendres tan bon punt encetem el dilluns, potser perquè necessitem dibuixar horitzons finits que ens concedeixin assolir fites a mig termini, potser perquè necessitem creure que cada etapa ens autoritza a recomençar de nou... Però ara i aquí –el fet d’estar de vacances també hi ajuda- el temps pren una altra dimensió. Una dimensió que ens permet, fins i tot, anar enrere; just en el moment en què, després d’ensumar un bri de menta i arribar al terrat de la fabrica de pell, ens aboquem a la balconada que dóna a les piscines multicolors de tintats..."

I molta més informació del MARROC a NARINANT.CAT 

7/8/11

En ruta per Guinea

"Bueno total, que vaig arribar a Pita i vaig anar a fer alguna excursió a les muntanyes; per fiiiiiiiiii, muntanyes. Bosc tropical bastant dens; cascadilles i uns paisatges molt xulus. Unes formacions rocoses laberintiques i bastant espectaculars. Vaig trobar un parell de francesos que venien a fer encara no se ben bé que, pero curraven pel govern francès, que em van portar fins a Labe. Un poblet de me al nord. Guinea a diferencia de Bissau si que està plena de multinacionals estrangeres; es un pais ja explorat don s'extreu la bauxita, que va directament, cap al Canadà. Es clar..."

Mil i una històries com aquestes ens trobem en el bloc "A pas de Tortuga" obra de l'Andreu de Berga que ens relata les seves experiències viatgeres com aquestes per Guinea i per Àfrica on va estar 8 mesos...

6/8/11

La torre Eiffel de Praga

La Jana és l'autora del bloc Roda el món i torna al Born on recull els llocs on he estat, ja sigui a molts o a pocs km de Barcelona a partir del seu costum d'escriure en una llibreta les anècdotes, les peripècies, la gent, el menjar i els sentiments que ha viscut fora de casa. Avui ens descobreix un petit secret de Praga:

"Sabíeu que la torre Eiffel de París té una germana més petita a Praga? Es tracta de la torre de Petrin, situada dalt del turó del mateix nom. S’hi pot arribar fent un agradable passeig en ziga-zaga turó amunt o bé amb funicular des del carrer Újezd. Un cop als peus de la torre, 299 escales de cargol condueixen al mirador, també adaptat amb un ascensor per a minsuvàlids. A mesura que puges et pots aturar a descansar en un dels diferents bancs que hi ha i contemplar la ciutat des de diferents alçades. A dalt de tot la vista és magnífica, tant a l’hivern com a l’estiu. L'esforç té recompensa..."

I molta més informació de TXÈQUIA a Narinant.cat

5/8/11

De viatge per Uzbekistan

Molts de vosaltres ja sabeu que formo part d'Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, que aquest estiu conjuntament amb Agama, Taller de viatges, ha organitzat una ruta per l'Uzbekistan visitant les ciutats de Samarcanda, Bukharà, Khivà i Taixkent, a més de visitar deserts, llacs, iurtes, "txaikhanes" i hammans. Per això, en aquest moment em trobo de viatge (i passant un xic de calor) per aquestes fantàstiques terres d'Àsia Central i aprofito per convidar-vos a visitar el nostre bloc del viatge que duu el nom de "Darrera les petjades d'Amir Timur", espero que us agradi...

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA o UZBEKISTAN a NARINANT.CAT

4/8/11

Ruta per Jordània


En Gerard és l'autor del sempre interessant (i pràctic) bloc Viatges i rutes a descobrir pel Món que avui ens porta a gaudir d'un munt d'imatges i informacions sobre Jordània:

"Tornem direcció Amman per arribar en poc menys d'una hora i mitja al lloc a l'aire lliure més baix de la terra, a 400 metres sota el nivell del mar. En àrab, se'l coneix com Bahr el-Miyet.

La seva superfície s'exten més de 70km, i fa de frontera amb Israel i Palestina. La seva alta concentració de sal (un 30%), que supera set vegades la de qualsevol oceà, fa que l'aigua tingui un pes específic, i per això el cos humà flota literalment en les seves aigues, sense posibilitat d'esfonsar-se. També fa que cap mena de vegetació ni animal hi pogui viure en aquestes condicions..."

I molta més informació de JORDÀNIA a NARINANT.CAT

3/8/11

Neix Deviatge.cat


Un nou bloc ha nascut a la Catosfera, Deviatge.cat, el nou blog d’Estol.cat on tal com ells mateixos ens comenten "es parlarà de viatges i destinacions d’una forma especial. Aquí trobaràs tots els secrets d’aquell lloc que encara no coneixes però que estàs desitjant visitar. Et proposem indrets propers però alhora desconeguts de Catalunya i llocs de l’estranger, de nord a sud i d’est a oest. Viatgem per espais naturals i urbans, platges i muntanyes, fem turisme lúdic i cultural. T’expliquem com anar-hi, què s’ha de veure i per què s’ha de visitar. Tan si vols relaxar-te com viure una aventura trepidant, aquí trobaràs el teu lloc de referència sobre viatges, i a més, en català..."

Benvinguts !!! i esperem gaudir molt amb els vostres relats i viatges... i avui podem llegir un relat del gironí Xavier Bofill sobre Irlanda:

"És recomanable dedicar algun dia a visitar la petita ciutat de Galway, a l’extrem oest del país, situada al fons d’una badia que porta el mateix nom. Destaquen en aquesta les vistes de la badia, la catedral de l’Assumpció i de Sant Nicolau, el castell de Aughnanure, així com també els seus pintorescs carrers animats per la música en directe que toquen molts artistes..."

I molta més informació d'IRLANDA a NARINANT.CAT


2/8/11

De viatge per Xina


En Toni Vives, escriptor de guies de viatge, especialitzat en la Xina, l'Iran i l'Equador que també he publicat llibres sobre Lituània, Sardenya i una guia gastronòmica on s'explica els millors llocs de Catalunya per menjar-hi cargols, fa pocs mesos s'ha apuntat al món dels blocs amb Petit gran món dels viatges i res millor que llegir les seves informacions sobre Xina:

"El Palau d'Estiu tal com el veiem actualment ocupa unes 290 hectàrees, les tres quartes parts estan ocupades per les aigües del llac Kunming. Els palaus se situen en els vessants del turó de la Longevitat Mil·lenària i sobretot en l'espai pla entre el turó i el llac. Quan es va construir aquest escenari artificial, l'emperador Qianlong va voler que fos una rèplica del llac de Hangzhou, per a això va recórrer a un sistema de disseny emprat en l'antiguitat pels xinesos que s'anomena "el disseny de metàfora", consistent en imitar la naturalesa utilitzant la mateixa natura. Per visitar tot el conjunt el més recomanable és un passeig pels palaus i ascendir després fins al turó que amb els seus 58 metres ofereix una dilatada vista, com a colofó ​​creuar el llac en un dels «ferri-dracs» o millor llogar una barca de rems i gaudir de les inusitades perspectives del parc..."

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT

I si  us agraden els contes i llegendes, us agradarà aquest conte de la Xina : "Sort o desgràcia ?"

1/8/11

Dos joves catalans en ruta pels Andes

Ja us havia parlat anteriorment d'Òscar Marín, redactor de Descobrir (i que va estar redactor de diverses revistes de geografia i viatges: Altaïr, Península, Descubrir i Lonely Planet Magazine) i autor de El Plaer de viatjar, un bloc de viatges que m'encanta... Avui us convido a la lectura de l'entrada dedicada a Dos joves catalans en ruta pels Andes:

"L’Àlex Miguel i en Josep Pubill ho han deixat tot per travessar a peu la serralada dels Andes. El seu no és tan sols un viatge de plaer. S’han marcat un objectiu ambiciós: crear una nova ruta que enllaci de nord a sud les serralades andines, prenent com a referència en algunes etapes l’antic i oblidat Cápac Ñan, camí reial que vertebrava tot l’Imperi inca des de l’actual Colòmbia fins als peus de l’Aconcagua, a Xile. L’aventura va per llarg, és un projecte massa agosarat per fer-lo d’un sol cop, a peu i sense cap suport econòmic..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...