21/11/11

Lectura pública de El llibre de la Selva, Us hi esperem !!!

Enguany ha estat declarat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'Any Internacional dels Boscos, amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància d'una gestió sostenible dels boscos.

Els amics i amigues de FENT HISTÒRIA amb el suport d'un munt de gent entre ells Amu Daria, associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, volen dedicar la seva lectura pública anual a l'obra més popular de Kipling, EL LLIBRE DE LA SELVA.

L'acte es desenvoluparà, un cop més, en el marc de la Setmana de la Ciència 2011. Serà dissabte vinent, 26 de novembre de 2011, de 10 a 14 hores, a la sala d'actes del centre cultural de la Casa Elizalde, al carrer València, 302, de Barcelona.

US HI ESPEREM !!!

20/11/11

2on Cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda"

Amu Daria, associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, organitza dues noves activitats en el marc del 2on Cicle "Els secrets de la Ruta de la Seda":

El dimecres 23 de novembre a les 19h. al CIAJ (c. Sant Oleguer, 6-8 de Barcelona) tindrà lloc el pasi de la pel·licula LA BODA DE TUYA dirigida pel xinès Wang Quan’an. Aquest film vol ser un testimoni de la vida i la cultura mongol, en concret a la província xinesa de la Mongòlia Interior, abans que desaparegui ja que la industrialització i les administracions locals estan obligant els pastors a abandonar aquell territori desèrtic.

I el dia següent, el dijous 24 de novembre en el mateix CIAJ també a les 19h, hi haurà la conferència VIATGE AL’ORIENT DE LA RUTA DE LA SEDA a càrrec d’en Germán Aguilar (nòmada perpetu pels camins que uneixen Europa i Àsia) i Eduard Balsebre (viatger durant nou mesos per l’orient de la Ruta de la Seda). Tots dos han estat aquest estiu per Àsia Central, i ara ens acompanyen en el descobriment de mítiques ciutats i els seus basars orientals…

US HI ESPEREM !!!

13/11/11

Viatjant en el Transsiberià


Avui us proposso que us reserveu el proper dijous 17 de novembre del 2011, a les 19h al Centre Cultural Can Fabra (Barcelona) ja que Coneguem el Món organitza una xerrada amb el títol “EL TRANSSIBERIÀ” a càrrec de l’historiador Albert Planas, que ens mostrarà les seves aventures en aquest mític tren: el seu viatge en solitari en el Transsiberià, la via fèrria que uneix la Rússia europea amb les províncies russes de l’extrem orient, Mongòlia i la Xina.

6/11/11

Rumb sud-oest

"Després de més de deu mesos recorrent cinc països (Argentina, Uruguai, Xile, Paraguai i Bolívia) al llarg de gairebé 32.000 km, ha arribat el moment de fer una pausa. Darrerament (massa sovint) i durant varios dies, em notava mentalment cansat. He passat uns deu dies a la ciutat de Mendoza, on he reposat bastant, a nivell físic i psíquic. Però no és suficient. El dimecres dia 5 d’octubre començo un voluntariat en una finca vitivinícola, a uns 12 quilòmetres de San Rafael, al sud de Mendoza. He troba aquesta oportunitat a través d’aquesta web. Serà la primera experiència fent el que en diuen wwoofing. La finca es diu La Rosendo, i es dedica a la producció de vi. A més té un hort i arbres fruiters. L’extensió és de vuit hectàrees. Estic motivat i tinc ganes d’aprendre i veure com funciona una finca d’aquestes característiques. Espero que a part de l’experiència, em serveixi per carregar piles i seguir viatjant després. No sé quant temps m’hi quedaré..."

Algunes paraules que ens mostren el viatge d'Alexis, autor del bloc "Rumb Sud-oest, fent camí per l'Amèrica del Sud", un interessant relat de les seves aventures, anècdotes i descobriments que us recomano visitar... aquest cop a Argentina...   

2/11/11

Viatges motxilerus a Iran

Avui tinc el plaer de presentar-vos un fantàstic bloc Viatges motxilerus, obra d'en Dani Farrús, i que com ell mateix ens explica: "Que és Viatges Motxilerus? doncs un blog que vaig començar l'any 2007 on vaig publicant articles/escrits i fotografies dels viatges; alguns d'aquests escrits han estat publicats en revistes o altra premsa escrita, i d'altres són inèdits pel blog. En els escrits intento transmetre coneixements interessants i curiosos, apunts sobre política, religió, societat, coses estrambòtiques, anècdotes divertides,...sempre intentant que sigui tot amè, divertit, interessant,...que engantxi sense que es faci pesat ni sigui el típic diari de viatge (avui hem anat,...) que acostuma a cansar..." 

I ara ens anem amb ell i la seva parella Anna fins a Iran on van estar a finals de l'any 2008:

"Arribem a l'Iran i ens establim varies nits a Tabriz, una gran ciutat ideal per a la primera presa de contacte amb el pais i per veure com va el famos tema dels homes i les dones,...Per una banda, les dones van molt mes de negre del que ens pensavem, tot i que en molts casos es veu que el que porten negre es una simple capa que es posen a sobre de la roba normal, simplement per l'estona que van pel carrer; pero tambe s'ha de dir que moltissimes noies van amb un bon flequillo (estrategicament posat) que els surt del mocador, maquilladissimes, amb les celles perfiladissimes i moltes amb el nas operat (esta tant de moda a l'Iran que inclus hi ha gent que no s'ha operat pero que porta el nas embenat com si ho hagues fet); s'han acabat els temps de la temible policia religiosa..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...