12/2/12

Bitllet de tornada a Alaska

"La tarda es presentava plujosa a Ketchikan (Alaska), però ja ens començàvem a acostumar a la humitat i a la boira que cobria permanentment els vessants de les muntanyes en els quals la ciutat havia crescut arrecerada. Ben a prop del port i dins del Market Fish vam poder tastar una hamburguesa de salmó, és a dir, un tall de salmó (fresc i boníssim) dins un panet amb tomàquet, ceba i enciam. Tot plegat, a més, acompanyat de patates fregides i un raig de ketchup. Anàvem una mica tard i les taules ja es començaven a buidar al Crab Cracker Seafood Bar. Abans d’explorar una mica més la zona, però, vaig entrar en una llibreria i en vaig sortir amb un parell de llibres, la novel·la Journey de James A. Michener i els Travels in Alaska de John Muir, que explica els viatges del científic i explorador en aquest sud-est d’Alaska a finals del segle XIX.

S’anava fent tard i vam decidir agafar un autobús i arribar-nos a Saxman, una petita població a uns quatre quilòmetres de Ketchikan on hi ha una de les col·leccions de tòtems més importants del món. De seguida que vam baixar del bus ens vam adonar que tot estava molt tancat. No hi havia ningú als tallers ni tampoc al centre d'informació. Vaig pensar que potser només obrien quan hi havia algun tour operador que ho demanava, però el cas és que tot es veia molt abandonat i que no hi havia ni una ànima enlloc. Només els corbs sobrevolaven els tòtems que s’arrengleraven a banda i banda del carrer fins a la Beaver Clan House, que estava tancada amb pany i forrellat..."

De nou tinc el plaer de llegir els relats de la Txell l'autora del fantàstic bloc Bitllet de tornada que aquest cop ens acosta a la fascinant Alaska...

I molta més informació d'ALASKA  a NARINANT.CAT






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...