4/7/12

Guia per viatjar en temps de crisi (2): Allotjament


Continuant amb la segona entrada de la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI avui comentaré una trentena de webs dedicades a l'allotjament, en concret, sobre apartaments, intercanvi de cases, els "nostrats" apartaments de sol, platja o neu, hotels, les seves ofertes o llits de darrera hora:

Si com a minin som tres o quatre persones en viatjar, una altra possibilitat que sempre surt bé de preu és llogar un apartament, per això us recomano les webs d'OnlyApartments, Budgetplaces, Infohostal, Homeaway (apartaments i cases de vacances) o Oh-Holidays. Ara, a més, és un bon moment per trobar ofertes i promocions d'apartaments d'estiu.


Una altra alternativa és intercanviar cases. Una proposta cada cop més popular que fa pocs anys que ha arribat a les nostres terres mentre que en altres països ja té més de cinquanta anys de recorregut... Acostumen a ser intercanvis d'entre 2 i 4 setmanes -tot i que se'n fan de menys dies- i cap de les dues parts ha de pagar res. És a dir, vacances amb allotjament a cost zero. Això sí, amb el compromís de cuidar-se mútuament la casa.

El sistema també és força senzill. Primer, cal trobar alguna agència digital dedicada a gestionar les peticions i fan d'enllaç entre ofertes i demandes, com per exemple, Intercambio de Casas (amb prop de 250.000 intercanvis de cases a l'any), Intervac, Homeforhome o Stay4Free. La persona que vol fer intercanvi s'hi ha de registrar prèviament i cal tenir present que cal pagar una quota anual, a partir d'aquí ja tenim la nostra casa o apartament a la vista  de la resta d'inscrits i només cal enumerar tots aquells destins on estem interessats a viatjar. Per cert, algunes d'aquestes agències també ofereixen el servei d'hospitalitat que consisteix en acollir a la família uns dies (sense que tu abandonis la teva casa) i posteriorment fer el mateix  procés...
 

Per trobar allotjament en hotels (o altres tipus com hostals, apartaments o B&B, a més de vols, ofertes i altres productes d'oci) existeixen un munt de portals o agències de viatges online com:

- eDreams
- Lastminute 

- Atrapalo
- Narinant.cat 
- Muchoviaje

I òbviament una de les millors maneres es consultar també diferents cercadors d'hotels, com per exemple: Booking (un dels meus preferits), Hotel.info (també m'agrada força),  Hoteles.com,  Budgetplaces (també m'agrada molt), Prestigia (un munt d'hotels amb molt d'encant), Agoda (especialistes en Àsia), Expedia, Tripadvisor, Hotelius, Hotelopia, Trivago (que permet fer bones comparatives), HotelClub, Hotelplease (amb escapades rurals i paradors) o...


Un altra interessant possibilitat es consultar alguns dels cercadors de les companyies hoteleres on s'acostumen a trobar bones ofertes, com per exemple:

- Accorhotels (Ibis, Novotel, Mercure, etc.)
- RIU Hotels & Resorts
- Hotelopia (Tui Travel i la seva pàgina especial d'Ofertes)
- Iberostar
- NH Hotels
- Eurostars Hotels

I si sou dels que decidiu el viatge en el darrer moment potser us pot interessar una de les opcions que estan entrant en més força en els darrers mesos, la reserva d'allotjament en el darrer moment (normalment amb un marge d'unes dues setmanes i que així permet als hotels ocupar les habitacions que possiblement quedarien desocupades i a nosaltres trobar uns preus força econòmics) que podeu trobar a webs com Hoteles última hora o Hotelplease També, cal fer un repàs d'alguns cercadors i cadenes hoteleres del llistat anterior ja que fan servir aquesta opció de reserva en temps real...

I per la tercera entrada de "Guia per viatjar en temps de crisi" deixo el tema dels transports, trens, avions, cotxe i similars...

Podeu consultar la secció dedicada a Allotjament d'aquest mateix bloc i la primera entrada dedicada a l'allotjament i la tercera entrada dedicada als transports de la "Guia per viatjar en temps de crisi".


Per acabar, dues noves recomanacions:

1.- La Settimana del Baratto és una iniciativa que té lloc la tercera setmana de novembre des de fa dos anys (i es preveu també per aquest 2012) organitzada per la Federació italiana de B&B on en molts establiments d'aquest tipus hom es pot allotjar de manera gratuïta intercanviant béns o serveis a canvi de la seva estada. Els exemples del possible intercanvi són infinits, des d'oferir alguna dels pròpies habilitats (fer una sessió fotogràfica del B&B, ensenyar alguna especialitat culinària, ajudar amb l'hort, portar una selecció de dvd's o alguns llibres, un quadre, organitzar una xerrada, etc.) Cada B&B fa la seva proposta i a canvi estareu allotjats i esmorzats de franc... Visiteu la Settimana del Baratto 2011 per fer-vos una idea.

2.- L'article d'Isidoro Merino a El País, amb el títol "Última hora para las vacaciones: 50 webs imprescindibles" on trobareu més informació per organitzar el vostre viatge. 

Pd: I recordeu que qualsevol informació complementària serà benvinguda, moltes gràcies !!!!

 




7 comentaris:

Mercè Salomó ha dit...

Bé, entre els llocs per allotjar-se a Barcelona, puc recomanar els "Apartaments Calpic" (http://apartcalpic.com/), que gestiona el meu fill amb el seu soci mexicà.

Abraçades!!

Anònim ha dit...

Coneixes el bloc dels Premis C@ts? Aquí pots proposar, en dotze categories diferents, els blocs en català que més t’agradin (excepte els teus!), tants com vulguis i en totes les categories que vulguis. Es tracta de moure cada vegada més el català a la xarxa.
Els cinc blocs més proposats a cada categoria passen a la final.

No hi ha cap premi material, tan sols conèixer nous espais i crear més activitat encara a Internet en la nostra llengua.

A l'apartat "aficions" no hi ha cap bloc que parli de viatges. Us animeu a proposar-ne algun? :)

Moltes gràcies!

Mercè Salomó ha dit...

Eduard, he proposat el teu blog a Premis C@ts, a l'apartat "aficions"

Petons i abraçades!!!

Anònim ha dit...

Hola, us presento Pasport Servo 2.0, una xarxa d'allotjament per tot aquells que parlem esperanto i una bona manera de coèixer nous països i fer nous amics. L'enllaç és: http://pasportaservo.danyuy.com/ca

Salut !

Eduard ha dit...

Hola Mercè !!

Moltes gràcies pel suggeriment dels apartaments, acabo de fer una ullada i són preciosos, espero que vagi molt bé aquest projecte !! i també gràcies per la candidatura als premis C@ts 2012 !!! Un petó !!

Eduard ha dit...

Hola Anònim C@ts, moltes gràcies per l'info !!! ara mateix he fet algunes propostes en l'apartat de Catalans al món 2012...

Hi ha un munt de blocs de viatges en català (més de 500 indexats a La Catosfera Viatgera - http://lacatosferaviatgera.blogspot.com.es-) que són fantàstics, no nomès serveixen com a gran suport per pròximes rutes sinò també són petites obres literàries que sedueixen i enamoren: imatges, sentiments, reflexions, aprenentatges...

Gràcies i bons viatges !!!

Eduard ha dit...

I anoním esperantista, moltes gràcies per l'informació i bona vojagi !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...