15/7/12

Guia per viatjar en temps de crisi (3): Vols i altres transports

Avui continuo amb la tercera entrada de la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on  comentaré més de cinquanta webs dedicades al transport, en concret, sobre autoestop, cotxe, bus, tren i avions:

Comencem per aquests darrer, els avions. De recursos per volar a la xarxa hi ha un munt, òbviament les millors ofertes ja siguin en low cost o en companyies internacionals habitualment les trobarem en el cercadors i/o agències tipus eDreamsAtrapalo, Rumbo, Bravofly, Vols Barats, Logitravel o Lasminute. Darrerament prenen molta força gràcies a les seves aplicacions altres cercadors com Momondo, Skyscanner, Kayak o Trabber.


També val la pena, consultar algunes companyies de Low cost (per ordre alfabètic) que operen a casa nostra:

- Aer Lingus: A Irlanda, Irlanda del Nord i EEUU (Nova York i Bòston).
- Air Baltic: A Europa i enllaços internacionals.
- Condor: Low cost a Alemanya i Luxemburg i des d'allà arreu del món.
- Easyjet: A Gran Bretanya i els principals aeroports europeus.
- Jet2.com: Low cost a Anglaterra i Escòcia.
- Norwegian: Low cost a Escandinavia i altres destinacions europees.
- Smartwings: Low cost a Praga, Bratislava o Budapest.
- Transavia: Als Països Baixos.
- TUIfly:  Low cost a Alemanya, Holanda, Àustria, Suïssa, Portugal i més.
- Vueling: A arreu d'Europa i de la Mediterrània.
- Wind Jet: Vola de Barcelona a Catània (Sicília).
- Wizz Air: Low cost a l'Est d'Europa com Bulgària, Hongria, Ucraïna, Romania, Polònia, Txèquia, etc.


Per Europa hi ha altres companyies de low cost sense destinació a casa nostra:

- Lauda Air que des de Viena i altres ciutats austríaques té vols a Grècia, Itàlia, Croàcia, Turquia, Xipre o les Illes Canàries (i que sense volar als Països Catalans té la web en català !!!).
- Meridiana Fly a Itàlia.
- Flybe a la Gran Bretanya.  

I si esteu viatjant per Àsia us recomano Air Asia, una companyia de low cost que us permetrà viatjar pel continent a bon preu... I si voleu pels Estats Units us recomano dues "low cost" amb les que he volat Jet Blue i Southwest.


Altra alternativa de viatge són les grans companyies aèries que operen a un munt de països i que com a mínim volen des de Barcelona: KLM, Lufthansa, British Airways, Air France, TAP Portugal, SAS Scandinavian Airlines, Swiss, Avianca, LAN, Iberia, Czech Airlines, Turkish Airlines, Aeroflot, Brussels Airlines, Virgin Atlantic, Finnair, etc...

Fa pocs dies Vilaweb va publicar una Guia per aconseguir el millor vol al millor preu, on es donen un seguit de consells per saber quan comprar, quan volar o on comprar, i com subtitulen "Trobar les ofertes més avantatjoses no només depèn de la sort sinó que s’han de conèixer algunes estratègies per aconseguir el millor preu". Tot plegat, molt recomanable ja que ens ofereix un senzills consells sobre els dies i hores de compra o els millors dies per volar...

I per tal d'estalviar dos darreres recomanacions:

- Conèixer els aeroports des d'on sortim, fem escala o arribem, per això res millor que Airport Desk, una guia informativa sobre 297 aeroports d'Àfrica, Amèrica del Nord, Àsia, Amèrica Central, Europa i Oceania on es responen a preguntes tan freqüents com a quina distància es troba l'aeroport del centre de la ciutat, a quant està el canvi de moneda, quant costa un taxi, com arribar a l'aeroport o on deixar l'equipatge.

- Compartir taxi des de (o cap a) l'aeroport permet un estalvi important de costos a més de poder facilitar el trobar aquest servei. Existeixen diferents webs (i aplicacions) que t'ho permeten com Carpling (en aeroports i estacions de tren d'arreu d'Espanya i altres països d'Europa o d'Amèrica i Oceania) o Taxi 2 (una manera fàcil de trobar company de taxi basada en identificar-nos com a tals a l'arribar a la cua - mireu el vídeo, és divertit-).

Per acabar, podeu consultar la secció dedicada a Vols i + d'aquest mateix bloc.



Per viatjar per carretera sempre tenim l'alternativa de l'autoestop. Per tal d'iniciar-se en aquest món de l'autoestop recomanaria el bloc Acróbata del camino de Juan Pablo Villarino que des de l'any 2005 és un fantàstic "rodamons" i la web European Hitchgathering, on els autoestopistes europeus es coordinen per organitzar anualment un trobada-festival (aquest any serà el 4 d'agost a Ambraziškiai Molėtai a Lituània) on compartir experiències, projectes i coneixements. Actualment una de les webs més actives a Europa és HitchHickers pensada per conductors que volen estar acompanyats en la seva ruta i per autoestopistes que d'aquesta manera ja tenen un transport de franc.

Pagant proporcionalment part de les despeses,  hi ha l'opció del cotxe compartit i entre les webs existents, moltes d'elles organitzades per zones o països (per exemple, Liftshare a la Gran Bretanya) us voldria recomanar tres: Compartir cotxe, Roadsharing i Carpling.

Altra opció que ha nascut darrerament a casa nostra és llogar cotxes de particulars per temporades i a bons preus com ofereix Movo Movo i així poder evitar males experiències amb algunes empreses que no destaquen per la seva professionalitat (com per exemple, Pepecar). També, existeixen bones empreses de lloguer de cotxes com Elloguerdecotxes o Europcar.
 

I si us agrada viatjar en tren recordeu que l'InterRail disposa de diferents passis per viatjar per Europa i que també podeu viatjar amb TGV-Europe des de casa nostra fins a París, altres poblacions de França, Londres o Brusel·les. Un web força útil per moure's en tren pel vell continent és Railfaneurope, on trobar recorreguts, horaris i preus de les principals companyies de tot Europa.

Per viatjar en bus hi ha tres companyies que ofereixen abonaments que et permeten estalviar al fer llargues rutes: Eurolines (a més de 40 ciutats europees), Busabout (més de 30 destinacions de tot Europa) i Greyhound (per a recórrer els Estats Units, Mèxic i el Canadà).

Podeu consultar la primera i la segona entrada d'aquesta Guia dedicades a l'allotjament.

 

I com en les anteriors entrades, per acabar, dues noves recomanacions:

1.- L'article 13 Consejos de viaje que no encontrarás en ninguna guía publicat al bloc Xixerone on ens fa un seguit de consells sobre transport, allotjament o destinació.

2.- Visitar la web Picartistas, la caravana... Uns bons amics enamorats del viatge i de la vida que ens mostren el seu viatge a peu acompanyats d'animals de càrrega per Àsia...




2 comentaris:

Markus ha dit...

Eduard, molt bona iniciativa ! Aprofito per presentar a tots els viatgers la web sindinero.org plena de serveis gratuïts per anar pel món.

Salut !

Eduard ha dit...

Moltes gràcies Markus !!! molt bona web de la que prenc nota i no només per viatjar perquè veig que té un munt de possibilitats d'estalviar diners en qualsevol aspecte de la vida. De nou, gràcies i bon viatges !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...