17/8/12

Interpretant el món àrab i l'islam

Jordi Llaonart és arabista i periodista. Ha estudiat a Tunísia i Síria. És el corresponsal català destinat al Pròxim Orient més prolífic de tots els temps (més de 2.100 cròniques publicades en 2.100 dies/6 anys) i ens ho explica en el seu bloc Interpretant el món àrab i l'islam que ens obra una porta a l'actualitat i ens permet conèixer de primera mà aquesta realitat. Avui us convido allegir alguns articles dedicats a Líbia:

"De debò que l’espurna que ha fet encendre la revolta líbia és un crit en favor de la democràcia i contra la corrupció? 

Els mitjans de comunicació acostumen a limitar els motius de l’aixecament insurgent a la fam de llibertat dels libis. Els mass media àrabs perquè odien Gaddafi, i els occidentals perquè donen per fet que tot el món desitja pel seu país un règim democràtic a imatge i semblança del nostre.

En el cas de Tunísia i Egipte sí que l’han encertat. Les capitals d’aquests països han estat el centre neuràlgic de les protestes pacífiques i pel canvi. El poble ha sortit al carrer amb un crit unànime per la llibertat, i la bola s’ha fet més i més gran, fins al punt de forçar la fugida dels respectius presidents. Per contra, a Líbia el canvi ha començat a les províncies allunyades del centre de poder, que d’un dia per l’altre han passat de mirar de beneficiar-se del règim a enfrontar-s’hi violentament..."

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...