17/12/12

Sardegna pel forat del pany


Na Queralt Gómez és l'autora de l'interessant bloc Pel forat del Pany del qual ja us havia parlat fa un temps. Com sempre les seves entrades barregen informacions, història i reflexions sobre els llocs visitats i ens mostren una visió personal sobre allò viscut i les meravelles del viatjar... Avui ens porta a Sardenya, una illa amb molts llocs encants:

" El dringar de les campanes desperta aquesta ciutat encarada al mar; quan el sol ja ha sortit i quan, a pesar de les poques hores de llum que acumula, la calor ja es començar a fer present. Diversos campanars i petites cúpules acolorides esquitxen la panoràmica gris i monòtona que ofereix una gran terrassa força aèria de la part baixa del barri del Castello. El blau del mar i de les salines que envolten la ciutat és l'altre toc de color d'aquesta ciutat de paisatges insípids. 

El barri en qüestió és el casc antic de la ciutat, emmurallat pels pisans i més tard aprofitat pels catalans. Èpoques d'imposicions i restriccions, de les que alguns creuen que ve el nom del veí barri de Stampace, una derivació de “stai in pace”. Aquesta era la darrera frase que sentien alguns sards quan, havent estat sorpresos després de pondre's el sol intentant entrar a la ciutat, eren llançats de dalt a baix de la muralla. Qui sap però si aquesta és la història real o només una de verídica, que queda bé i fa gràcia d'explicar en una guia de viatges..."

I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...