26/2/12

Pels camins del Món: Tezpur

"Sóc el que viatjo. Perquè viatjant aprenc més geografia i història que la que em van ensenyar a batxillerat. Perquè viatjant conec cultures, religions i formes de viure tan riques, que cada dia creixo una miqueta més. Perquè hi ha més pau en un mantra que en un tractat internacional. Perquè per allà on vaig, els mapes prenen forma i les cotes d’alçada es transformen en espectaculars muntanyes. Perquè la hospitalitat és una tassa de te i una conversa. I la fruita té gust a fruita. I perquè hi ha tants homes, dones i nens que m'acompanyen i em fan riure, persones que només volen viure en pau en un món hostil. A ells va dedicat aquest bloc, a la seva cultura i a la seva terra. I ara que ja em coneixeu, només em queda presentar-me: em dic Núria Borràs i us convido a passejar una estoneta pels camins del món..."

No cal dir gaire més... avui podeu descobrir el relat Per la Ruta dels Himàlaies. Tezpur, porta d’entrada d’Arunachal Pradesh del fantàstic bloc Pels camins del Món.

23/2/12

Guia del Kurdistan iraquià

En Jordi Castellanos i la Nàdia Ayasreh, impulsors del projecte Coneguem el Món (que aviat farà tres anys d'activitats viatgeres mensuals amb gran èxit a Barcelona) son també els autors de Mini Guies Coneguem, un nou bloc que sorgeix com una iniciativa paral·lela al projecte Coneguem el Món per tal de compartir informació pràctica d'indrets del món especials per als seus autors i dels quals no hi ha excessiva informació, i res millor que començar per visitar la Mini Guia dedicada al Kurdistan Iraquià:

"Dins del territori d’Iraq però com si es tractés d’un país a part, el Kurdistan iraquià es presenta com a un país semi autònom, segur i amb l’índex de riquesa més alt de tot el país. Té el seu propi parlament, el seu primer ministre, control absolut de les seves fronteres amb un visat a part de l’iraquià i un exèrcit propi.

Aquest no és l’Iraq que periòdicament veiem a les notícies, víctima de la guerra i de la l’actual violència sectària. És cert que de problemes no n’hi falten, i que en un passat recent va ser un poble que va patir una campanya d’extermini que va acabar amb la vida de moltes persones, però el viatger que avui en dia s’aventuri a conèixer aquesta regió ho podrà fer amb tota tranquil·litat i podrà gaudir d’un país turísticament verge..."

20/2/12

Celebrem Un Any de Viatica !!!

El proper dissabte 25 de febrer té lloc el primer aniversari de Viatica, agència de viatges de Sant Andreu (Barcelona), uns bons amics amb els quals durant tot el dia estaré compartint activitats i sorpreses, així que us volia convidar a passar una bona estona, especialment tastant els millors tes de la Ruta de la Seda (a les 17h amb la Nàdia Ayasreh i el Jordi Castellanos) o compartint records i experiències des de Samarcanda a Xi'an (a les 19.30h amb en Germán Aguilar i jo mateix)...

US HI ESPEREM !!!!  

15/2/12

El cel i l'infern

Per tots/es aquells /es que us agraden els contes i llegendes, us volia convidar a visitar el meu bloc Viatge a l'Orient on podeu trobar un munt de relats i contes d'Àsia aixó com una sel·lecció dels meus escrits viatgers, espero que us agradi i us deixo amb el conte persa " El cel i l'infern" (segur que molts de vosaltres coneixeu la versió xinesa):

"Una antiga llegenda persa ens narra que un home just, en morir, va demanar a Al.là la gràcia de conèixer el cel i l’infern, enigmes pels quals havia estat interessat tota la vida.

Atesa la seva voluntat, fou acompanyat en primer lloc, per un servidor de l’infern fins a una porta on hi havia escrit: "Mansió dels condemnats d’Al.là".

El bon home va entrar molt interessat per conèixer per fi en que consistien els càstigs que sofrien les persones mereixedores de l’infern..." llegeix més

12/2/12

Bitllet de tornada a Alaska

"La tarda es presentava plujosa a Ketchikan (Alaska), però ja ens començàvem a acostumar a la humitat i a la boira que cobria permanentment els vessants de les muntanyes en els quals la ciutat havia crescut arrecerada. Ben a prop del port i dins del Market Fish vam poder tastar una hamburguesa de salmó, és a dir, un tall de salmó (fresc i boníssim) dins un panet amb tomàquet, ceba i enciam. Tot plegat, a més, acompanyat de patates fregides i un raig de ketchup. Anàvem una mica tard i les taules ja es començaven a buidar al Crab Cracker Seafood Bar. Abans d’explorar una mica més la zona, però, vaig entrar en una llibreria i en vaig sortir amb un parell de llibres, la novel·la Journey de James A. Michener i els Travels in Alaska de John Muir, que explica els viatges del científic i explorador en aquest sud-est d’Alaska a finals del segle XIX.

S’anava fent tard i vam decidir agafar un autobús i arribar-nos a Saxman, una petita població a uns quatre quilòmetres de Ketchikan on hi ha una de les col·leccions de tòtems més importants del món. De seguida que vam baixar del bus ens vam adonar que tot estava molt tancat. No hi havia ningú als tallers ni tampoc al centre d'informació. Vaig pensar que potser només obrien quan hi havia algun tour operador que ho demanava, però el cas és que tot es veia molt abandonat i que no hi havia ni una ànima enlloc. Només els corbs sobrevolaven els tòtems que s’arrengleraven a banda i banda del carrer fins a la Beaver Clan House, que estava tancada amb pany i forrellat..."

De nou tinc el plaer de llegir els relats de la Txell l'autora del fantàstic bloc Bitllet de tornada que aquest cop ens acosta a la fascinant Alaska...

I molta més informació d'ALASKA  a NARINANT.CAT






8/2/12

La volta al món en 200 dies: Vanuatu

L'Enric i la Celia estant viatjant des del mes d'agost (i durant 200 dies) amb un bitllet volta al món que els ha portat a llocs fantàstics i fascinants com podem comprovar gràcies al seu bloc Quaderns de bitàcola d'una volta al món, ple d'interessants comentaris, consells i imatges... avui us convido a veure la seva estada aquest passat desembre a Vanuatu:

"Ens allotgem en uns bungalows a la badia de Port Resolution, la mateixa per la que va arribar el capità James Cook a finals del segle XVIII. Aquests dies tindrem de guia al Jimmy, el fill del cap de la zona, i això es nota: tothom li mostra respecte i el que diu va a missa. Gràcies a ell hem pogut visitat diversos poblats on mantenen un estil de vida mil•lenari, hem aprés i compartit algunes de les seves costums, i hem conegut al Fred, un profeta d’aquestes terres. Tot un honor!

Però si hem vingut fins aquí ha estat pel Mount Yasur, un volcà que està en constant activitat des de fa centenars d’anys. Es considera el volcà més accessible del món perquè gairebé pots arribar fins al mateix cràter en cotxe, només cal caminar uns 15 minuts des d’on et deixa el 4x4. Ara bé, tot i aquesta “accessibilitat”, abans has d’arribar a Vanuatu que està a l’altra punta del món!" 

5/2/12

Escapada a Viena

"Caminant per l'Augustinerstrasse, passem per diferents edificis del Hofburg, on es troben els antic allotjaments imperials, els quals visitarem a l'endemà. Passant per les places de Josefsplatz, Michaelerplatz i Heldenplatz, arribem al Volksgarten, un jardí panoràmic que es va obrir al públic el 1820, ple de roserars, coberts a l'hivern pel fred. Dins d'aquest parc, hi ha el Theseustemple (1823), fet per Peter von Nobile que havia d'allotjar el grup escultòric de Teseu i Minotaure, que es troba actualment en el les escales del Kurshistoriches, el Museu d'Història d'Art.

Des del jardí es pot veure un gran edifici d'estil neoclàssic, el Parlament (1874-84), obra de Teophil Hansen. L'entrada s'aixeca sobre el nivell del carrer i s'arriba a ella per una rampa decorada amb figures de marbres d'historiadors grecs i romans. Davant del pòrtic, s'aixeca l'Athenebrunnen (1902), una font dominada per Atenea, deesa de la sabiduria, que va ser dissenyada per Karl Kundmann..."

En Gerard, autor del bloc "Viatges i rutes a descobrir pel món" ens torna a delectar amb les pràctiques informacions i interessants imatges d'un dels seus viatges, i aquest cop, el podem acompanyar a Viena...

I molta més informació d'ÀUSTRIA a NARINANT.CAT


2/2/12

Guia d'Azerbaidjan

En Jordi Castellanos i la Nàdia Ayasreh, impulsors del projecte Coneguem el Món (que aviat farà tres anys d'activitats viatgeres mensuals amb gran èxit a Barcelona) son també els autors de Mini Guies Coneguem, un nou bloc que sorgeix com una iniciativa paral·lela al projecte Coneguem el Món per tal de compartir informació pràctica d'indrets del món especials per als seus autors i dels quals no hi ha excessiva informació, i res millor que començar per visitar la Mini Guia dedicada a l'Azerbaidjan:

"La gent és extremadament hospitalària i molt amables. No és estrany preguntar per una adreça i acabar prenent te a casa d’algú. En algunes ocasions també podem trobar gent amb caràcters més aspres, però en general la gent és molt respectuosa i educada. Els azeris són persones força cultes que s’interessen pel nostre país i les nostres costums. A vegades si no ens hi podem comunicar pot semblar que siguin una mica freds, però això és tan sols una barrera idiomàtica..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...