26/3/12

Viatge a Perú

"La geografia peruana, a més de presentar totes les varietats possibles de paisatges i entorns, està clarament diferenciada en zones perfectament delimitades. L’estreta línia de la costa, fora de llocs molt puntuals, és directament desèrtica, en la que la sorra del desert i de la platja no es diferencien. Hom no acaba de discernir si la platja arriba al peu de les muntanyes, o és el desert que arriba fins a la línia de mar. Cap a l’est,aquesta estretor dóna pas ràpidament als contraforts de la serralada andina i els Andes, per caure de nou amb rapidesa cap orient, a la zona de selva. La vessant occidental de la serralada andina,orientada cap a l’oceà Pacífic, es troba clivellada per profunds canons portadors de les aigües del desglaç de les geleres andines. Moltes, d’aquestes geleres, però, en franca i ininterrompuda recessió, especialment les situades per sota dels 5.500m, amenacen en esgotar-se durant el primer quart del S XXI, amb el consegüent esgotament de rius com el Rímac..."

La Bitàcola de viatges de la Maria i en Jaume ens porta a compartir el seu viatge pel Perú que van realitzar al maig i juny de l'any 2011.

I molta més informació de PERÚ a NARINANT.CAT

17/3/12

Voltant per Indonèsia

L'Encar i el Xavi són els autors del bloc Voltantxmon que ens explica la seva experiència durant els anys 2009 i 2010 donant la volta al món... Un munt d'anècdotes, consells i descobriments que us convido a llegir... avui a Indonèsia:

"Benvinguts a Tanoh Lot, temple construit sobre el segle XV que té la curiositat de trobar-se erigit en una roca enmig del mar, d'aqui el seu nom, que en balinés significa "terra enmig de la mar"; com està sobre la mar, doncs el seu accès depèn de les marees, és a dir, si les aigües estan altes, no s'hi pot accedir, però si estan baixes, si. És divertit buscar un raconet i observar com van i venen les aigües (també és divertit veure com van i venen els japonesos amb els seus barrets de palla i les seves mascaretes higièniques). Curiositat: existeixen 7 temples a tocar de mar i des d'un en veus l'altre i així fins l'últim...."

14/3/12

Sentint el món per Guatemala

L'Anna i el Cèsar van sortir de Catalunya al març de l'any 2011 per donar la volta al món i ens ho expliquen en el seu bloc Sentint el Món que ens mostra imatges i anècdotes de les experiències viscudes... Aquest març es troben a Guatemala i res millor que gaudir una estona amb els seus relats:

"La senyora Maria, ens ha acollit durant 3 dinars a casa seva, bé a la cuina, una petita cabanya de fusta i coberta d’uralita. Ens rep amb un “pase, adelante” i allí ens espera una taula i uns tamborets de plàstic, dos gots i una gerra d’aigua amb llimona, i per dinar un plat d’arròs amb frijoles, o sopa de patata i pollastre, o un arròs amb verdures. Ha estat una de les grans experiències que ens han robat el cor a la Florida. 

La Maria té 76 anys, viuda i amb tres filles ha viscut la lluita de la terra desde l’inici de la comunitat. Fa 6 anys una de les seves filles resultà ambarrassada, i degut a les dificultats del part i la falta de recursos a la comunitat, aquesta morí, deixant en vida a la Laura, una nena que avui té 6 anys, amb uns ulls grans i negres i un somriure d’orella a orella..." 

I molta més informació de GUATEMALA a NARINANT.CAT

11/3/12

Xerrada "Descobreix Geòrgia en bicicleta"

Un nou mes i una nova xerrada de Coneguem el Món. Aquest cop serà el proper divendres 16 de març a les 19:00h i com sempre al Centre Cultural Can Fabra a Sant Andreu (Barcelona) i amb el títol  "Descobreix Geòrgia en bicicleta". 

En Xavi Tarafa ens explicarà la seva experiència durant sis setmanes de viatge en bicicleta per Geòrgia, en la que era la seva tercera incursió en aquest país caucàsic. A la conferència ens mostrarà el seu pas pels fantàstics paissatges de muntanya del Caucas, les platges del Mar Negre,  els màgics monestirs ennuvolats i  els tristos records de la destrucció que queda després d’una guerra... i sobretot s’explicaran mil anècdotes que ajudaran a comprendre l’indosincràcia del país i amb una mica de sort us despertarà la curiositat per descobrir aquest petit país encaixonat entre Àsia i Europa.

US HI ESPEREM !!!

9/3/12

"Nit, a Kerala": Un recorregut per Àsia de la mà de contes per adults...

Demà dissabte 10 de març, a les 20:30, al Harlem Jazz Club (C / Comtessa Sobradiel, 8), la meva bona amiga Susana Tornero, fantàstica narradora oral, us proposa fer un viatge per Àsia a través dels contes. Podrem prescindir de passaports i visats, cues a l'aeroport i regatejos amb els taxistes, i també obviarem duanes i fronteres, filats i zones en conflicte, ja que no hi ha res prou fort com per impedir-nos entrar en el terreny del meravellós. Amb una mica de sort potser podrem elaborar entre tots un aquí i un ara, que passarà a ser un allà i un llavors que podrem rescatar de tant en tant de la memòria...

US HI ESPEREM !!!

6/3/12

Tamales de chipilín, diari d'un viatge per El Salvador

Molts de vosaltres ja coneixeu la meva passió pel país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, per la qual cosa quan descobreixo algun bloc dedicat a descobrir les seves belleses naturals, l'hospitalitat de la seva gent o els seus indrets culturals no puc estar-me de llegir-ho  de cap a peus... Avui, a més de presentar-vos el bloc d'una amiga, la Montse, i de la seva companya de viatge, la Marta, tinc el plaer de convidar-vos a tastar petites perles d'un viatge de tres setmanes per El Salvador (amb una petita escapada a Nicaragua) que ha tingut lloc els mesos de gener i febrer del 2012. Us deixo amb Tamales de chipilín, un bloc que m'han encantat... de ben segur que us agradarà: 

"La dieta salvadorenca es basa en el blat de moro i els frijoles (mongetes vermelles). I això significa que estan presents a tots els menjars. El pa és una tortita de blat de moro sense la qual els salvadorencs no poden menjar. Els frijoles poden estar triturats, amb arròs (“casamiento”) o en sopa. Normalment es menja un plat únic en el que es combina l’arròs i l’amanida amb carn de pollastre o vedella. De pollastre, se’n menja molt… de fet la cadena de menjar ràpid més famosa del país és el “Pollo campero”. També hi ha, però, una gran varietat de peixos i mariscos que, a peu de platja, són baratíssims.  L’àpat més fort del dia és l’esmorzar que sol dur plàtan fregit, formatge en crema, ou remenat i frijoles. Durant el dia es menja molta fruita, n’hi ha de tot tipus, la venen al carrer ja pelada i tallada, a punt de menjar: mango papaya, síndria, meló, pinya, taronges,  coco, etc...."   

I molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT

2/3/12

La perla d'Indoxina

L'Enric i la Celia estant viatjant des del mes d'agost del 2011 (i durant 200 dies) amb un bitllet volta al món que els ha portat a llocs fantàstics i fascinants com podem comprovar gràcies al seu bloc Quaderns de bitàcola d'una volta al món, ple d'interessants comentaris i imatges... avui us convido a veure la seva estada d'aquest passat gener a Laos:

"Luang Prabang ens ha encantat! El que havien de ser tres dies d'estada s'han convertit en sis, i més que haurien estat si no fos que el final del nostre viatge comença a acostar-se i que encara tenim molts llocs per descobrir. Després de les ciutats de Vietnam, Luang Prabang ha tingut en nosaltres efectes balsàmics i de fet no sembla pas una ciutat asiàtica: és tranquil·la, neta, passejable... Li diuen la perla d'Indoxina i creiem que és un sobrenom del tot merescut.

D'acord, és tremendament turística i el seu nucli històric només té guesthouses, restaurants i agències de viatges, però tot està fet amb bon gust. El seu encant radica en la combinació dels edificis colonials francesos amb els temples budistes, una harmonia estètica que els laosians han sabut conservar amb gràcia. Si considerem que aquesta ciutat és la capital religiosa i espiritual de Laos, i als edificis els hi afegim el toc exòtic dels monjos rapats amb les seves túniques taronges caminant amunt i avall, estem davant el lloc perfecte per a passar-hi una temporadeta..."



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...