30/10/12

Me'n vaig a Chișinău


Ja fa anys, el setembre del 2007, que us vaig parlar per primer cop de la Laura i el seu fantàstic bloc El Transsiberià (entre altres coses) dedicat a descobrir tot un món, allò que li diem els països de l'est i la cultura eslava... Ara, l'autora es troba a Chisinau, la capital de Moldavia, i ens ho relata de meravella des del seu bloc Me'n vaig a Chisinau:

"A les onze era a l’estàtua d’Stefan Cel Mare i al cap d’una estona i tres o quatre trucades (crec que, senzillament, li fa il·lusió parlar pel mòbil, ara que en té) ha arribat l’Andrei. T’agrada el cafè? Sí, sí. Doncs anem! I primer m’ha portat a veure l’església catòlica, hem entrat a dins i ha resat uns segons, després em portava a un bar a fer un cafè, un bar on havia treballat fa uns mesos, durant quatre anys, però abans ens hem aturat a una casa petita, una mica més a baix d’Stefan cel mare, abans d’arribar a Albisoara. M’ha dit: vine, que et donaré raïms! I m’ha fet entrar al jardí de la casa petita, s’ha enfilat per agafar uns quants raïms i després ha picat a la porta. BOBA! BOBA! 
I ha sortit el tal Boba rascant-se la panxa i m’han fet passar. Vols pelmeni? No, no, gràcies... Però m’han fet seure en un banquet petit petit i en Boba i un altre noi a qui li diuen Panda (i que ve del nord més nord de Rússia) s’han assegut al llit, i dos tamborets amb un paper damunt eren la taula, així que han repartit els pelmeni i l’amanida entre tres i m’han donat un tros de pa, però no m’han donat vodka perquè sóc una noia, i les noies no bevem. Han rigut i m’han dit que pronuncio molt bé el rus, sobretot el “da”, i que què hi faig aquí, venint de Barcelona i parlant rus..."



OFERTA: Aquests dies LASTMINUTE  ofereix a molt bon preu els vols de llarga distància, així que si teniu pensat marxar lluny ara és un bon moment...

27/10/12

La volta al Món en 200 dies de Quaderns de Bitàcola

El 16 d'agost del 2011 la Cèlia i l'Enric començaven el seu viatge donant la volta al món que van finalitzar després de 199 nits al tornar a Barcelona. Una esplèndida ruta que ens expliquen de meravella en el seu bloc "Quaderns de bitàcola". Difícil destacar alguna destinació o experiència així que res millor que llegir el seu resum per poder decidir que tastar després:

"Després d’una escala tècnica de dos dies a Londres, el nostre primer gran  trajecte ens va portar fins a terres inques. Disposàvem de poc més de dos mesos per anar des de Lima a Santiago de Xile. Durant aquest temps vam explorar el continent sud-americà passant per Perú, Bolívia, Argentina, Uruguai i Xile, i fent parada en llocs com Cusco, la Vall sagrada i el Machu Pichu, el llac Titicaca, la selva amazònica, les mines de Potosí, el salar d’Uyumi, San Pedro de Atacama, les cascades d'Iguaçú, Buenos Aires (on vam coincidir amb Messi i Maradona ;-), Terra de foc, el Perito Moreno i la Patagonia.

A mitjans d’octubre vam posar rumb cap a l’illa de Rapa Nui on passàrem una setmana abans de tornar a terres continentals. Ja al novembre vam travessar l’oceà Pacífic camí a terres maoris. Després d’una escala tècnica d’uns dies a l’illa nord de Nova Zelanda, vam recuperar forces en les platges de les illes Fiji. Després de gairebé tres mesos de ruta bé que ens mereixíem un descans! ;-)"
 
I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

24/10/12

Fuet i mate, viure a l'Argentina



Fuet i mate és un interesant bloc que ens permet conèixer la vida d'una catalana a Argentina i com ella mateix ens comenta "i a la vegada conèixer la vida a Catalunya i els catalans, les comparacions són indiscutibles i moltes vegades odioses. Quantes vegades no t’han preguntat “Qué preferís tu carne o los asados?” I que has de respondre? Si vols quedar bé, los asados. Si vols mantenir les teves arrels, les barbacoes de casa amb els caragols o els calçots o l’escalivada. Però moltes vegades ens podem quedar amb les dues coses i dir “Son distintos, me gustan los dos” Encara que, inevitablement sentis un “sha está la catalana, con su política, che elegí!”... 

El bloc consta de diferents apartats que de ben segur ens agradan i ens animaran a viatjar a aquest país, entre ells m'encanten el de "Coses que no t'esperes..." i  el de “Com sobreviure a Argentina…” que parla, precisament,  de les diferencies culturals i lingüístiques que ens podem trobar a Argentina. Els apartats de “Buenos Aires” i “Argentina” fan referència directa al turisme, on anar el dia que plou, que fer un diumenge, que veure dels barris més turístics i dels menys, que hi ha a Argentina, més enllà del Perito Moreno i d’Iguazú (nova meravella del món), etc. I l’apartat “Història” intenta ensenyar com en 200 anys s’ha format un país...

I per organitzar el vostre viatge a Argentina podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions o lectures viatgeres de El Bloc dels Viatges o podeu visitar  la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on teniu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu. 

Durant el mes d'octubre RUMBO està oferint CREUERS  de 4 o 8 dies per la Mediterrània a uns preus força interessants (recordeu que les taxes d'embarcament acostumen a anar a part): França, Itàlia, Tunisia, Malta, Grècia, Turquia... 


21/10/12

Viatjant per Europa amb Equipatge de mà

Equipatge de mà és un espai de consells, experiències i curiositats pels viatgers que de ben segur us agradarà. El seus autors que han viatjat per un munt d'indrets com Amsterdam, Londres, València, San Francisco, Liverpool, Tòquio, Barcelona o Paris ens expliquen interessants històries que ens fan estimar cursoament aquestes ciutats... Avui us convido a llegir l'entrada  "Viatjant amb el paladar per Europa":

"De tots els viatges que hem fet, que no són tants com voldríem, una de les coses que se’m quedarà sempre a la memòria són les coses que he menjat. Al tornar i rememorar un viatge, associo el menjar al lloc en el que l’estava menjant o a l’inrevés. No he pogut resistir-me a compartir amb tots vosaltres aquesta experiència. Cafè i mercat de Borough a Londres. 

Londres ha sigut la ciutat en la que he provat els cafès mes dolents del món i un dels més bons que provaré mai. No cal dir que cadenes com l’Starbucks la trobaves a qualsevol lloc de la ciutat, però com a cafè no es pot dir que sigui gaire cosa. Investigant una miqueta vaig veure que molta gent recomanava una cafeteria que es trobava al costat del mercat de Borough, anomenada Monmouth. Els records d’estar visitant aquest mercat l’associo al sabor d’un cafè digne d’un premi. Si aneu a Londres i us agrada el cafè us ho recomano!"

OFERTA EXCLUSIVA: Durant aquest mes la revista NATIONAL GEOGRAPHIC ofereix una oferta per fer-se subscriptor per un any amb un descompte del 50 % (21 €) i si formes part dels subscriptors del seu butlletí de notícies aquesta oferta incorpora també el regal de 8 DVD's. 

18/10/12

Obert per vacances al Nepal

"Nepal és un país ple d'encants amb una àmplia oferta cultural i d'oci, on conviuen dues religions mil·lenàries de gran atractiu místic i espiritual per als occidentals: el budisme, minoritari a Nepal malgrat la gran afluència de refugiats tibetans, i l'hinduisme, que professa el 90% de la població. A més els nepalesos són extremadament respectuosos i amables, somriuen amb freqüència i sempre tenen un namaste amb el qual saludar-te. Els preus són ridículament barats per a un occidental: 40€ per una habitació deluxe, 5€ per menjar a la carta en un restaurant local, 4€ per 6h d'autobús o 15€ al dia per un guia per a dues persones. I encara que els vols des d'Espanya ronden els 800€ amb almenys dos canvis d'avió, des de Delhi hi ha vols directes per 100€ anada i tornada que ho converteixen en el final ideal per culminar una estada pel nord de l'Índia..." 

Al desembre del 2011, Obert per vacances, una de les webs més interessants de la Catosfera Viatgera, va estar en ruta pel Nepal i com sempre us recomano llegir detingudament totes les seves indicacions i experiències...

I si voleu un hotel al Nepal podeu consultar Booking.com i també teniu molta més informació del Nepal a Narinant.cat

Avui us recomano fer una ullada a un dels meus cercadors preferits EDREAMS on trobareu descomptes i OFERTES de fins a un 40 % d'estalvi en les seves combinacions de vols i hotels

15/10/12

Coneix Món: més enllà del viatge



Com ja coneixeu, el turisme és un dels principals generadors d’activitat econòmica a nivell mundial i la realitat  és que moltes de les ofertes fomenten un turisme de masses que transforma la cultura en una mercaderia, no respecta els ecosistemes i no ofereix unes condicions laborals dignes a les persones que hi treballen.

Per respondre al model de turisme de masses, diferents entitats i moviments socials denuncien els impactes negatius del turisme sobre les societats d’acollida i es dediquen a donar suport solidari als col·lectius afectats. En alguns casos fan recerca i estableixen models de desenvolupament turístic sostenibles i específics per a cada destinació i fan crides a la responsabilitat de les turistes, operadores turístiques, empreses i institucions... I en concret i davant d’aquesta situació, els últims anys han sorgit propostes com el portal Coneix Món que ofereix recursos per viatjar arreu del món de manera responsable.

 Aquest projecte, creat per l’associació COMSOC-Comunicació Social, una entitat plural i jove que té la seu a la Xarxa Comunitària de Sant Antoni, ofereix també una agenda d’actes, notícies i un directori d’entitats del sector del turisme responsable. El projecte combina emissions radiofòniques i àlbums de viatges particulars perquè a ningú li falti informació per fer una estada responsable a algun indret del món. Argentina, Brasil, Cuba, Japó, Marroc, Senegal són algunes destinacions que centren el contingut d’aquesta web-ràdio, que ofereix les usuàries l’oportunitat de viatjar virtualment, abans de fer-ho físicament.

Us encoratjo a conèixer aquest portal i a participar en les seves iniciatives... 

OFERTA:  L'Agència de viatge online LOGITRAVEL  acaba de publicar les seves ofertes pels ponts de novembre i desembre, així que si esteu pensant de fer aquesta escapada aquí teniu un bon ventall d'ofertes per arreu... 

12/10/12

Equador megadivers, de l’Amazònia a la costa

El fotògraf Valentí Zaplana és l'autor del bloc Fotografia i viatges des del cor i arran del seu audiovisual Equador megadivers, de l’Amazònia a la costa,  es va plantejar fer una sèrie de posts resumint el que va explicar en una conferència realitzada a l'any 2011... i realment val la pena llegir i veure aquestes entrades dedicades a l'Equador:

"Equador és un dels 17 països megadiversos del món i el que compta amb més espècies per km2. El concepte de megadiversitat està basat en el nombre total d’espècies d’un país i el seu grau d’endemisme. La majoria d’aquest països són tropicals i tenen una gran extensió, fets que afavoreixen un gran nombre d’espècies: contra més gran és un país més probabilitat hi ha que tingui ambients diferents i més espècies. Però Equador, amb una extensió que és la meitat de la de la península Ibèrica, està en aquest grup de països megadiversos junt amb d’altres molt més grans com Brasil, Xina i Austràlia...." 

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI. 

I molta més informació d'Equador a Narinant.cat i 114 hotels a Quito, 54 a Guayaquil, 37 a Cuenca...

Durant tot el mes d'octubre HOSTELBOOKERS, web especialitzada en B&B, albergs i hostals a més de 3.500 destinacions, ofereix la possibilitat de gaudir de l'estada de franc, un cop feta la reserva podeu entrar en un sorteig diari i el guanyador s'estalvia el seu cost... Bona sort !!! 

9/10/12

Volta per les Antìpodes

En Rai va estar més de sis mesos durant els anys 2010 i 2011 voltant en busca d'aventures a traves d'una vida nòmada per Nova Zelanda i ens ho va explicar en el seu bloc Volta per les Antípodes, una meravellosa estada plena d'anècdotes i fantàstiques experiències:

"Potser hi hauran paísos encara més exòtics i bonics que Nova Zelanda, però sincerament crec que cap altre lloc reuneix una natura tant salvatge, contrastada i accessible, alhora i amb menys espai com Nova Zelanda . Almenys, sempre se’m será especial ja que aquesta és la terra on estic fent el viatge de la meva vida…"

 I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card...

Molta més informació de NOVA ZELANDA a NARINANT.CAT 

6/10/12

Estudiant a Finlàndia

La Laia Carbonell porta des d'octubre de l'any 2011 a Finlàndia, en concret a Tampere, on estudia un màster en Gestió de Mitjans de Comunicació. I des d'allà i gràcies al seu bloc i a través de Catalans pel Món, un espai de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ens explica en primera persona les històries de catalans que viuen a diferents parts del món i l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya, ens acosta a aquest fantàstic país:

"Des que sóc a Tampere i he entrat en contacte amb els seus habitants, he tingut l’agradable sensació d’estar envoltada dels personatges de l’anunci de Balay o bé d’àngels de la guarda i fades com els que apareixen als contes en els moments de desesperació per fer-te la vida menys aspra.

El primer àngel va aparèixer poca estona després d’arribar a la ciutat quan, com era d’esperar, ens vàrem perdre tot buscant l’hostal on havíem de passar la primera nit. Donàvem voltes per la ciutat amb un Ford Focus vermell ple de maletes i els dos gats que viatjaven amb nosaltres, i abans que ens dominés la desesperació, vam preguntar a un home amb barba blanca i vestit de negre si ens podia indicar com trobar l’hostal. Aquest va obrir la porta del cotxe, va fer-se un lloc entre gats i maletes i va començar a donar indicacions: ara a la dreta, després del semàfor gira a l’esquerra... fins que ens va deixar a la porta del lloc on havíem de passar la nit. Gairebé no vam tenir temps d’articular el nostre primer kiitos (“gràcies” en finès) que l’home de negre ja havia baixat del cotxe i se’n tornava per on havíem vingut..."

 I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o LA GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI...

I a Finlàndia podeu dormir a més de vuit-cents hotels...  

I aquests dies us recomano visitar la web de TAP, la companyia aèria portuguesa, ja que ofereix unes ofertes a molt bon preu per  volar des de BARCELONA (o altres punts) a MADEIRA, així com altres promocions a Porto o Lisboa.

3/10/12

La guia inèdita de Nova York, barri a barri

L'Albert Pueyo ha publicat a Viatgeaddictes una interessant guía pràctica de Nova York, barri a barri on ens mostra les impressions que s'ha dut i com ell mateix ens afirma "Es diu que hi ha tants Nova Yorks com visitants té i la imatge corpora- tiva de la ciutat la podem trobar entre Central Park i el Flatiron Building, a Wall Street o a l'Estàtua de la Llibertat": 

 "Una zona amb un encant especial són els arbrats carrers de Chelsea. No és tan tranquil i distingit com el seu homònim londinenc, però ha estat un dels barris de moda a la ciutat i ara, lluny d'estar en decadència, és la llar de joves artistes i professionals liberals. Quan es fa fosc aquest barri, i altres com l'East Village, s'omplen de parelles de nois que treuen a passaejar els seus petits gossets. Chelsea és un barri conegut per acollir a les seves casetes brownie una nombrosa comunitat gai, interessants restaurants, o el Chelsea Market, que malauradament no vaig poder visitar. També hi ha els Piers del Hudson i el Chelsea Hotel, mític per la presència d'alguns hostes il.lustres (com Kerouac; Arthur Miller, Robert Mapplethorpe o Frida Kahlo) i tràgic per la d'altres (com Sid Vicious i Nancy Spungen)..."

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI. 

I molta més informació dels ESTATS UNITS a NARINANT.CAT

Per cert,  podeu trobar a RUMBO diferents OFERTES com volar a Nova York (anada i tornada) per 450-500€, les seves últimes hores o les seves promocions d'hotels de 5* al preu de 3* a arreu d'Espanya.   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...