27/6/13

Un any al Quebec

La Maria i el Joan son els autors del bloc Un any al Quebec, el relat de la seva estada i descobriments en aquesta ciutat canadenca des de juliol del 2012 i fins ara mateix... Una interessant experiència personal, familiar, viatgera i laboral que ens comparteixen amb entrades com Dinar a una cabana de sucre o d'altres que ens permeten descobrir una altra visió de la vida en aquest país: 

"Avui hem anat a una cabana de sucre amb uns amics. A les cabanes de sucre, situades enmig dels boscos d'erables, s'elaboren els productes derivats de l'erable. Ara que és l'època de la collita, n'hi ha que tenen un restaurant en el que serveixen els plats típics en els que s'utilitza el xarop d'erable. Ja havíem comentat que, a la feina, havíem fet un dinar d'aquest tipus. Avui el menú ha estat pràcticament el mateix que vam fer aquell dia, tot i que per al nostre gust, la qualitat inferior. De tota manera, aquesta és una activitat típica dels quebequesos per aquesta època i ha estat bé veure-ho. Allà on hem anat hi havia un menjador, una part del qual es veu en la fotografia, en el que avui s'hi han entaulat unes 150 persones. El dinar estava amenitzat per un cantat que s'acompanyava amb una guitarra i una harmònica i que cantava cançons típiques quebequeses, però, com que nosaltres estavem una mica lluny, gairebé no el sentíem pel soroll que hi havia. Aquí la gent arriba, paga, menja i marxa..."

I si voleu trobar un bon allotjament a Quebec o Canadà us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

23/6/13

De viatge per Finlàndia

Na Dolors Jimeno de València és l'autora del bloc De Viatge, un interessant espai d'una dona que sap anar pel món amb els ulls ben oberts mostrant-nos aquelles situacions que la copsen i les seves reflexions i experiències viatgeres... En el seu bloc també trobarem relats curts sobre cinema o literatura que l'enriqueixen... així que feu una bona ullada que us agradarà i per fer un primer tast res millor que una entrada dedicada a Finlàndia, Brussel·les i els croissants:

"El mes de juliol es va presentar al meu despatx un home que demanava informació per fer un viatge a Brussel·les, ciutat que jo coneixia i d’on havia tornat feia no gaire temps. 

- A Brussel·les? Doncs no menge croissants. 

 L’home no va poder evitar que el seu rostre manifestara una gran sorpresa en escoltar-me, tot i que el seu posat de cavaller li endolcia els gestos. Cortesament em va preguntar per què no podia menjar croissants a Brussel·les. Aleshores, animada pel seu interés li vaig exposar la meua teoria sobre la capital d’un país nou, postís, menut i irrellevant. Li vaig explicar que els belgues formen un poble amb complex d’inferioritat, cosa que els fa imitar moltes coses —preferentment franceses— amb resultats desastrosos i, com a exemple paradigmàtic, li vaig posar els horribles croissants que venen a la capital. Vam estar enraonant una estona molt agradable i vaig saber que el cavaller, a banda de conversador magnífic, era doctor en Sociologia. 

Aquest record m’ha acompanyat durant gran part del meu recent viatge, que tot seguit contaré. Confie que la generositat i la comprensió dels lectors m’evite una nova sorpresa. He visitat Finlàndia, començant pel nord, al llarg de 26 dies..."


Ara tots els seguidors/es de El Bloc dels Viatges teniu un descompte del 20% en la compra de qualsevol Planificador de Ruta WAY AWAY indicant el codi ELBLOCDELSVIATGES en l'apartat "Si tens un cupó o bo indica aquí el teu codi ". I de destinacions hi ha un munt: Xina, Japó, Espanya, Austràlia, Andalucia, Beijing, Tokio, Amsterdam, Barcelona, Granada, Venècia, Roma, Sevilla, etc.

19/6/13

I aquesta setmana col·labora amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia


Ja fa un any d'una de les meves primeres col·laboracions amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia que fou l'experiment "Valora la Vida" (us recomano veure un moment el vídeo).  Ha passat un any, i ara puc tornar a dir-vos que com alguns de vosaltres ja sabeu fa sis anys que em van diagnosticar una leucèmia i gràcies als professionals de la medicina, als avenços en aquest camp, al sistema de la sanitat pública d'aquest país i al suport dels éssers estimats, encara estic viu i donant-vos la llauna amb el món dels viatges, he, he, he...

Per tot això,  us convido a donar-nos un senzill cop de mà...

Amb motiu de la Setmana contra la Leucèmia (21-28 de juny), des de la Fundació Josep Carreras hem plantejat un repte importantíssim per gent com jo, els pacients malalts de leucèmia, limfomes, mieloma múltiple o altres malalties de la sang, però necessitem la vostra col·laboració.

Es tracta d'aconseguir 10.000€ mitjançant missatges SMS per engegar una línia de recerca científica. Les causes de mortalitat i complicacions més freqüents en els pacients amb malalties hematològiques malignes com la leucèmia són les infeccions seguides de les hemorràgies. Per oferir-nos més oportunitats una de les línies de recerca de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras està íntegrament dedicada a les complicacions o efectes secundaris associats al tractament, com la quimioteràpia o els trasplantaments de medul·la òssia.


Ajuda'ns perquè els pacients puguem seguir valorant la vida. Envia un SMS amb la paraula VALORALAVIDA al 28027 (Cost de l'SMS: 1,2 euros. Donatiu íntegre. Disponible per a mòbils Movistar, Orange i Vodafone Espanya).

I per últim us convido a visitar la web http://www.valoralavida.org/

Pd1. I per cert, de tot cor moltíssimes gràcies a tots als amics i amigues que l'any passat es van animar a fer-se donants de de medul·la òssia. Gràcies, gràcies, gràcies !!! I recordeu que sempre és un bon moment per fer-ho...

Pd2. I també aprofito per felicitar a la Fundació Josep Carreras que ha fet 25 anys... Per molts anys !!!


13/6/13

Més enllà: De Hong Kong a Bangkok per Xina i Laos

En Lluís i la Núria, els autors de Més Enllà, ens tornen a portar de viatge, aquest cop a finals de l'any 2012 pel Sud est asiàtic en una ruta que ells mateixos califiquen d'estranya i que ens mostrarà les seves aventures per Bangkok, Hong Kong i Macau; Yangshuo, Kunming i Jinghong a la Xina; Luang Namtha, Luang Prabang, Van Vieng i Vientiane a Laos acabant en un petit poble de la costa de Tailàndia, on van gaudir del sol, del mar i del peix fresc.... què tal visitar de la seva mà els temples de Yuantong i de Qiongzhu a la ciutat xinesa de Kunming...?:

"El temple de Qiongzhu  i el bosc de bambú que l’envolten tenen una meravellosa i misteriosa llegenda sobre els seus orígens: Durant la dinastia Tang (618-907), Yunnan era un país independent anomenat Dalí. Un dia, mentre dos germans de llinatge reial anaven de caça, van veure un estrany rinoceront. Amb l’esperança de capturar l’animal, van seguir-lo pels   boscos on l’animal va desaparèixer de sobte. Enl perdre’l de vista, els germans van veure un grup de monjos que eren diferents a qualsevol monjo que haguessin vist abans. Quan els monjos van veure els germans, van desaparèixer en els núvols deixant els seus bastons plantats a terra. Al dia següent, aquests bastons s’havien convertit en tot un bosc de bambú. Els germans, sorpresos, sabien que havien trobat éssers sobrenaturals i, per tal d’honorar-los, van construir aquest temple..." 


I si voleu trobar un bon allotjament la Xina, Laos,  Hong Kong o arreu del món,  us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

7/6/13

El viatger pels Estat Units


ElViatger.com, notícies, propostes i viatges low cost és el bloc de l'Isma Monfort, un interessant espai on compartir viatges i destinacions a la xarxa que ha nascut a l’abril de 2013, tot i que hi ha articles enllaçats a partir de novembre de 2011 (moment en que l'autor va iniciar un viatge als EUA seguint la campanya presidencial de 2012). Avui podem gaudir dels seus relats amb una entrada sobre el Parc Nacional més visitat dels EUA:

"Ni el Yellowstone, ni el ‘Grand Canyon’ ni el parc de Yosemite de California són els parcs més visitats dels Estats Units d’Amèrica. De fet el parc més transitat es troba en un ambient urbà i té més visites que els anteriors tres junts. És el ‘National Mall’ de Washington DC, amb uns 25 milions de visitants a l’any i d’entrada gratuïta (forma part de la ciutat). Mantenir els diferents memorials, jardins i llacs dels que disposa té un cost molt elevat i les diferents retallades en els pressupostos del govern americà han provocat que des de fa algun temps es vegin zones que no presenten el seu millor estat. Actualment es poden veure trossos sense gespa, humitats, o fins i tot algun desperfecte major en els seus memorials i entorns..."  


I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

4/6/13

Meridians Enllà a Mèxic

Fa pocs dies vaig descobrir un bloc que em va agradar molt, el seu autor és en Pau i el seu nom és Meridians Enllà on ens relata els seus viatges però especialment la seva estada des d'agost de l'any 2012 i fins a l'actualitat a Mèxic... així que res millor que començar el seu relat per la visita a Veracruz que va tenir lloc aquest gener:

"Abans de començar a visitar sa ciutat, on just posar-hi un peu ja s’hi respira aquell ambient tan especial de ses poblacions costaneres, anam a berenar al famós local de La Parroquia, situat davant es malecón i amb cert aire als antics cafès de Mallorca. I se veu que no som els únics que hem tengut aquesta idea, perquè es local és ple a vessar, amb multitud d’elegants cambrers que venen i van. No puc evitar demanar un dels coneguts lecheros i en dur-me’l, ignorant de mi, no acab d’entendre que es tassó de vidre sigui mig buit i només hi hagi cafè. Sa sorpresa creix quan es cambrer agafa sa cullereta i pega tres cops enèrgics a nes tassó, que fan que amb cara d’intriga i mirant fixament s’envàs, no sàpiga si he d’esperar a que pugi s’escuma, que aparegui sa llet per art de màgia o que tothom calli i es cambrer faci un discurs molt emotiu. Finalment, aclarint es misteri, atret per aquest so que va sonant arreu apareix un mosset amb una espècie de tetera metàl·lica i que s’encarrega, abocant-la des de certa alçada, d’omplir de llet s’espai restant des meu tassó. 

Acabat de berenar sortim a fer una volta pes malecón, al llarg des qual estan començant a preparar ses graderies per celebrar es Carnaval –que aquest any cau a principis de febrer–, i continuam caminant durant una bona estona per s’arena de sa platja, sortejant els nombrosos para-sols, guinguetes i cadires sembrats arran d’aigua..."


I si voleu trobar un bon allotjament a Mèxic i arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

1/6/13

En Badoc per Xile i el Pacífic Sud

En Badoc és el nom del bloc i del vaixell d'una parella viatgera que durant quasi tot l'any 2012 va creuar els mars de Xile i el Pacífic Sud en una ruta plena de bellesa, aventures i somnis...

"Avui diumenge, a Neiafu els carrers estant deserts, no més si passegen els porcs, que aquí corren lliures com els gossos!. El diumenge en el Regne de Tonga és un dia sagrat i no es treballa, ni està permès banyar-se a la platja, ni tan sols hi ha vols! Tot està paralitzat excepte les esglésies, que n’hi ha un munt ! Nosaltres vagaregem escoltant de lluny els cants de unes i d’altres.

Al matí hem anat a la Catedral, que és la més gran i estava a tan plena que casi ens hem quedat fora, però de seguida ens han portat unes cadires i ens hem assegut a la porta. No és que de cop ens haguem tornat religiosos, no, de fet anem a fer de “voyeurs”,però ens ho prenem amb molt de respecte. Ens agrada veure la gent endiumenjada amb els seus millor vestits i el tradicional “taovala” ( una mena de davantal, teixit amb fibres vegetals que denota respecte, veure fotos), i sobre tot escoltar-los cantar, sovint a tres veus amb tota dedicació i saviesa, amb la participació gaire bé de tothom, petits i grans. També ens envaïes cert sentiment místic i a l’hora alegre en l’ambient carregat de devoció i entrega d’aquesta gent que se’ns acosten per desitjar-nos la pau…"


I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...