29/6/14

Sense ruta marcada per Luxemburg

Al juliol de l'any 2013 l'Anna i en Joel inicien la seva aventura "Sense ruta marcada" i que els porta per mil i un indrets d'Europa, què tal fer una ullada a Luxemburg:

"Quan la gana apreta decidim anar en busca d’un centre comercial per veure a quin preu va tot plegat (Luxemburg és molt més barat que Alemanya i ho volem aprofitar, igual que amb la benzina, que és el país més barats que la té). Dinem davant del centre comercial, dos entrepans de fuet. I quan acabem, entrem. Ens estem una bona horeta dins del supermercat, just davant del prestatge de les birres guai.

I, de repent, ens trobem creuant la frontera de Bèlgica amb molta gula de xocolata... Una hora més tard tornem a estar a Alemanya havent creuat tot un país: Luxemburg..." 

I us recomano fer una ullada a la secció d'OFERTES per viatjar aquest estiu 2014, especialment la part de vols, hotels i escapades de RUMBO ja que hi ha algunes molt i molt interessants...

24/6/14

Una màquina màgica ?


La Fundació Carreras organitza una nova setmana contra la leucèmia i en aquesta ocasió vol recollir fons per crear una "màquina màgica"... durant aquesta setmana i especialment el dia 28 de juny es realitzen arreu de l'estat un munt d'activitats per generar conciència i més de 300 pacients de leucèmia surtim aquest dia 28 al carrer a col·laborar per fer realitat aquesta màquina... Si algú vol donar-me un cop de mà, em podeu trobar a partir de les 11h. pel Mercat de Sant Antoni i cap allà dos quarts d'una estaré per la Plaça dels Angels de Barcelona...

Amb els donatius mitjançant SMS solidaris (NOLEUCEMIA 28027) que es recaptin volem adquirir un separador cel·lular d'última generació per a l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, valorat en 38.500€, un primer pas per crear algun dia una "màquina màgica". 

Es tracta d'un equip d'alt rendiment basat en la separació immunomagnètica. Per investigar en el camp de la leucèmia i les altres hemopaties malignes és necessari treballar amb mostres de sang perifèrica, medul·la òssia i altres fluids composats per una gran varietat de cèl·lules. Segons el tipus de malaltia, estarà afectat un subtipus cel·lular concret. A vegades, les cèl·lules cancerígenes es troben en un percentatge tan mínim que moltes tècniques de recerca no les poden detectar. Per això, els científics han de poder aïllar totes les cèl·lules per grups i dividir les afectades de les que no ho estan. Aquí resideix la importància d'aquest equip que necessitem.

Evidentment, aquest separador cel·lular és només una peça de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras per acabar creant, algun dia, la “màquina màgica” (www.lamaquinamagica.org) que curi la leucèmia, la solució definitiva a aquesta malaltia.

A la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia es persegueix un objectiu des de fa 25 anys: que la leucèmia i les altres malalties malignes de la sang siguin algun dia al 100% curables. L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, centre CERCA de la Generalitat de Catalunya, es va constituir l'any 2010, amb l'objectiu d'impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes i, especialment, de la leucèmia. El centre és l'únic institut de recerca biomèdic europeu centrat exclusivament en aquest tipus de malalties malignes.

Si voleu difondre la campanya a les xarxes socials, podeu usar l'etiqueta #noleucemia. Per saber-ne més, podeu visitar els perfils a Facebook i a Twitter, @fcarreras.


19/6/14

Mostra de Turisme Juvenil 2014

Ja ha arribat una nova edició de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona. Més de 30 propostes d'activitats que ens ajuden a planificar un viatge a la nostra mida, estalviant el màxim possible alhora que ens descobreixen les destinacions que més s'adeqüen als nostres interessos:

"Enguany, del 16 de juny al 31 de juliol la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona celebra la seva 30a edició amb el turisme de contrastos com a eix temàtic. Amplia els teus horitzons, surt de la teva zona de confort i gaudeix del fet d'estar de viatge, ja sigui lluny o a prop de casa, en solitari o en companyia, durant un cap de setmana o fins a un any, movent-te en avió o en bicicleta, a l'hivern o a l'estiu, amb més o menys diners..."

I si voleu trobar un bon allotjament  arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

12/6/14

Equipatge de mà a Cracòvia

De nou Equipatge de mà ens acosta a una interessant destinació, en concret, avui podem acompanyar-los en una de les seves guies, la de Cracòvia:
"Després de molt de temps sense publicar cap entrada de localitzacions de pel·lícules hem decidit tornar amb la Llista de Schindler. Segur que tots, tot i que no l’hagueu vist, heu sentit parlar d’aquesta pel·lícula de Steven Spielberg guardonada amb 7 Oscars. Pels qui no l’hagueu vist, aquesta pel·lícula explica part de la història de la terrible època que va viure la societat polaca durant la Segona Guerra Mundial.

La película va ser rodada a Cracòvia, però tot i que les escenes representen el gueto jueu no van ser gravades en aquest barri, ja que s’havia modernitzat. Degut a aquesta modernització, l’escenari escollit per Spielberg va ser Kazimierz, el barri jueu de Cracòvia." 

Pd. La conferència d'aquest proper divendres de Coneguem el Món s'ha ajornat al darrer trimestre de l'any,  bones vacances !! 

I si voleu trobar un bon allotjament  arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

10/6/14

Nova conferència de Coneguem el Món: Filipines, l’Àsia més llatina”

I avui tinc el plaer d'anunciar-vos una nova xerrada de Coneguem el Món, la darrera d'aquesta temporada, que tindrà lloc el proper divendres 13 de juny a les 19h, com sempre, al Centre Cultural Can Fabra, a Sant Andreu, Barcelona, amb el títol: “Filipines, l’Àsia més llatina”, amb la Cristina Tino... I així és com va començar el viatge:

"La nit del 14 d’octubre passat Filipines patia un nou terratrèmol. Aquell mateix dia, uns quants mil·lers de kms cap a l’Oest, ignorant de tot, comprava il·lusionada el meu bitllet cap a les illes. La ràdio em va despertar amb la noticia, però, encara mig adormida, ho vaig atribuir a un somni. Més tard vaig descobrir que, malhauradament, havia estat ben real. El 6 de noviembre el cicló Iolanda tornava a castigar el país. La cosa cada cop pintava pitjor.Malgrat la situació catastrófica de bona part del país vaig decidir no cancel·lar el viatge. A fer vacances, a donar un cop de mà o el que fos, però sentía que hi havia d’anar. I vaig encertar !!”

2/6/14

Descobrint Samarcanda: Recomanacions d'allotjament

En alguna altra ocasió us havia parlat de la col·lecció de guies de viatge "Amb destinació a..." i ara volia presentar-vos les darreres novetats de la Guia de Samarcanda, per tot aquells i aquelles que estigueu pensant en fer una escapada en les properes vacances d'estiu a aquesta encisadora ciutat...

I especialment, us volia convidar a fer una ullada a les recomanacions d'allotjament que us faig a la mateixa. A l'Uzbekistan és a principis d'aquest segle XXI quan comença a rebre turisme (potser millor dit viatgers o visitants) per la qual cosa es pot dir que ara és l'època ideal per visitar aquest país, ja que no trobareu pas molta gent.

Tot just comença a desenvolupar-se una infrastructura hotelera de qualitat especialment a la seva capital, Taixkent, on ja tenen hotels de cinc estrelles les grans companyies internacionals, i  a la resta de ciutats principals podem trobar allotjament amb encant i prou dignes) i per tant es pot dormir confortablement arreu del país, tanmateix no cal oblidar que aquest fet es dona en ciutats com Samarcanda, Bukharà i Khivà, més enllà abunden albergs i fondes sense gaires comoditats però que respiren l'hospitalitat de la gent d'aquesta terra.

D'entrada us recomano un cercador... A Samarcanda podeu trobar una trentena d'hotels i B&B amb el cercador de Booking que us ofereix prop de cent allotjaments arreu de l'Uzbekistan.
També podeu consultar molts més hotels a l'apartat d'allotjament de El Bloc dels Viatges, on trobareu altres companyies i cercadors com eDreams, Hotel.info, Rumbo, Hoteles.com,Atrapalo, Budgetplaces, Lastminute o Agoda.

I per acabar us recomano tres allotjaments que he tastat a Samarcanda i m'agraden:

- Bahodir B&B, un modest i agradable secret pel viatger independent. Un hostal, senzill (fins i tot, podríem dir justet)que té el seu principal atractiu en el seu agradable ambient on destaquen l'hospitalitat del personal que treballa (Bahodir, la seva dona i la resta de la família amb uns mínims coneixements d'anglès i amb un somriure sempre als llavis) i el seu pati interior on els viatgers es troben per conversar durant hores i compartir consells i experiències.

- Hotel Asia Samarkand (3*), a un pam del Registan.  Disposa de vuitanta-cinc grans, còmodes i prou netes habitacions, una petita piscina per descansar de la xafogor per si viatgeu a l'estiu, restaurant, servei de sauna i massatges, aparcament i una botiga de souvenirs on trobar artesanies, llibres, teixits i altres possibles records...  Pel meu gust, correcte, funcional i adequat per descansar un parell de dies, però sense cap encant especial.

- L'Hotel Malika Classic (3*), un xic allunyat del centre. Però, de ben segur que us agradarà pels detalls de la decoració, per la tranquilitat que es respira durant el dia i la nit i per algunes comoditats que a vegades no son fàcils de trobar com les terrasses davant de les habitacions on poder seure a llegir o prendre un te o com la mida dels llits que es prou gran.

Bona estada !!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...