27/8/14

Ruta per la Bretanya i Normandia

Avui us convido a seguir la ruta per la Bretanya i Normandia de la parella viatgera que publiquen el bloc Bona Vida:

"Avui ens apropem a un dels llocs que eren fixes al nostre llistat d’imprescindibles d’aquesta ruta. Es tracta de la ciutat de Rennes, capital de La Bretanya, i més concretament ens interessa el seu mercat, un dels més grans i amb més vida de tota França. Volem arribar aviat, i és per això que sortim d’hora de la nostra casa d’intercanvi a Saint Malo. Per cert, la casa és enorme, amb un gran jardí, i la consigna dels seus propietaris (que alhora es troben instal·lats a casa nostra) és: -“trieu qualsevol de les 4 habitacions per dormir”-. Llibertat total. 

No volem perdre temps, i esmorzem de camí. Només arribar a Rennes busquem el mercat, i quedem encantats amb el que trobem. Le Marché des Lices és molt conegut a tot el país, on trobem artesans, agricultors i paradistes que exposen les seves mercaderies cada dissabte al matí des del segle XVII. L’ambient és fantàstic, i nosaltres, que som uns enamorats dels mercats del món, voltem amb els ulls oberts com a plats..."

I si voleu trobar un bon allotjament  a la Bretanya o arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

19/8/14

Cinc visites imprescindibles a Lisboa

Des de la Guia de Lisboa del Bloc dels Viatges us recomanem 5 visites imprescindibles, tanmateix també podeu visitar la secció Altres visites imprecindibles. La meva tria de les cinc són aquestes:

1.- Un recorregut amb el  "Electrico 28" (el tramvia 28) que amb els seus casi cent anys de vida s'ha convertit en una icona de Lisboa i el mitjà de transport més emblemàtic de la ciutat del Tajo. El seu recorregut va des Martim Moniz fins Campo Ourique, on es troba el famós cementiri de Prazeres. El trajecte té gairebé 10 Km. i dura uns 40 minuts tenint algunes de les parades intermèdies a Graça, Sant Vicent, Mirador de Santa Llúcia, Sé Catedral, Plaça de Camões i Basílica da Estrela, entre altres.

Actualment es considera el tramvia turístic per excel·lència (malgrat els lisboetes també en facin ús) ja que creua els barris més emblemàtics de la ciutat com són Estrela, Barrio Alto, Chiado, Baixa, Alfama i Graça i per tant és una de les millors opcions per tenir una visió general de la ciutat de Lisboa. Les rutes, els horaris i les parades de Martim Moniz - Campo Ourique, en el recorregut que consideren ascendent, són aquestes  i la ruta inversa, en sentit descendent,  són aquestes.



2.- En ple barri de Chiado es troba el Largo do Carmo, un espai ple d'història lisboeta i un lloc ideal on sentir el pas del dia en la ciutat blanca assegut en algunes de les terrasses de la plaça. Resistint al temps trobem les ruïnes del Convent do Carmo, construït al segle XIV i parcialment enderrocat pel terratrèmol de 1755 que actualment acull el Museu Arqueològic Nacional. A l'esquerra del mateix es troba la Caserna do Carmo, pertanyent a la Guàrdia Nacional Republicana, i que potser va estar el lloc més destacat en la història moderna de Portugal. 

El 25 abril 1974, un cop el MFA (Moviment de les Forces Armades) amb el suport popular va iniciar la Revolució dels clavells, Marcelo Caetano president del Consell de Ministres i altres membres del seu govern de la dictadura salazarista es van refugiar entre els seus murs. Poques hores, i arrel de les gestions del capità Salgueiro Maia, es va rendir el govern de l'Estado novo' i en poques setmanes arribarà la llibertat i la democràcia a Portugal. A la dreta del convent es troba el passadís d'entrada i sortida al elevador de Santa Justa, que comunica la Baixa amb aquest turó de la ciutat i des del qual es pot gaudir d'una de les millors panoràmiques de la Lisboa antiga.


3.- Santa Maria de Belém és un barri  de Lisboa, que fins a l'any 1885 era un municipi autònom. Actualment Belém gaudeix de diversos espais verds amb museus, parcs i jardins, i té un entorn atractiu, amb cafès aprop del riu i un acollidor passeig marítim. A Belém hi ha quatre llocs turístics de visita obligada: la Torre de Belém, el Monestir dels Jerònims, el Monument als descobridors i la botiga dels Pastissos de Belém. (i si els voleu fer aquí teniu la recepta)


4.- Prendre un cafè a A Brasileira és una de les activitats que realitzo sempre que vaig a Lisboa... Ja sabeu que totes les ciutats tenen els seus racons especials i els seus cafès més entranyables, per mi, a Lisboa, aquest és un d0aquests llocs, potser el cafè literari més popular de la ciutat en el barri del Chiado.

Per que m'agrada ?  primer de tot, el seu interior que manté l'ambient i la decoració antiga del 1905, i encara es respira la sensació de cafè de poetes i literats. Segon, a la seva terrassa hi ha una estàtua de Fernando Pessoa i considero que es de bona educació passar a saludar a l'escriptor quan es visita Lisboa. I tercer,  malgrat ésser un lloc turístic encara avui en dia les seves taules estan plenes d'autèntics lisboetes i el seu preu i la seva atenció son força bones...  


5.- Un dels grans secrets que encara guarda Lisboa són les seves extraordinàries botigues que barregen artesania i moda, passat i present... papereries, disseny, decoració, roba, sabates, complements, etc. i etc... us vull recomanar dues plenes d'història:

- Chapelaria Azevedo: Situada a la Plaça de Rossio, just al costat del famós Ginjinha. En els seus 120 anys d'història es va especialitzar en barrets de copa, tanmateix avui en dia intenta adequar-se a les modes i  aquesta botiga ens ofereix barrets i gorres de diversos models. Els preus varien entre 10 i 150 euros. És la darrera barreteria que queda al Rossio.


- Hospital das Bonecas: Tal com sona, en el número 7 de la Praça da Figueira podem visitar un "hospital de nines" fundat l'any 1830.  Moltes botigues de joguines estan en el negoci de la venda de nines, però en el cor de la ciutat hi ha una empresa màgica que es preocupa per la relació entre la joguina i el seu infant. L'Hospital das Bonecas  restaura i repara amb amor nines estimades, animals de peluix i altres joguines. Amb una avaluació minuciosa i acurada precisió - els braços es tornen a cosir, les peces fetes malbé són substituïdes, els ulls canviats -  cada joguina és "sanada" i així pot tornar a alegrar els jocs dels infants o dels col·leccionistes... 


I si voleu visitar altres llocs amb encant també podeu consultar la nostra secció Altres visites imprescindibles.



11/8/14

En ruta per Islàndia

"L’endemà vam anar a Pingvellir, el lloc històric més importanr d’Islàndia, ja que va ser el lloc on els vikings van crear el primer parlament democràtic del món, l’any 930 … Ens porten molts anys d’avantatge amb això de la democràcia … A part del tema històric és un lloc molt xulo, amb falles, cataractes, llacs … i fins i tot una església. 

Després, carretera i manta fins a Ólafsvik, a la península de Snaefells, aturant-nos a Borganes per menjar algo i anar al súper. Un cop allí vam anar a veure el volcà on segons Jules Verne és la porta per anar al centre de la terra: Snaefellsjökull. Impressionant, tot i que ens pensàvem que ens hi podríem acostar més. També vam passar per una platja de sorra daurada: Skaösvik, uns penyasegats: Svörtuloft, que estan al costat d’un far taronja molt lleig, la veritat..." 

Mil i una aventures i anècdotes ens porten la parella viatgera de Loop, la volta al món per parts com aquest relat de Pingvellir i la Península de Snaefells en la seva ruta per Islàndia... els hi acompanyem...?

I us recomano fer una ullada a la secció d'OFERTES per viatjar aquest estiu 2014, especialment la part de vols, hotels i escapades de RUMBO ja que hi ha algunes molt i molt interessants...

4/8/14

Viatge a Còrsega

"Com que només teníem una setmana, vam veure que si volíem donar la volta a la illa ens passaríem el dia al cotxe. Així que vam decidir dividir el viatge en dues meitat: una primera al nord, per explorar el Cap Corse i el golf de Saint Florent; i una segona al centre-oest, a la zona de la reserva d’Scandola. Els primers dies ens vam allotjar a U Castellu Piattu, una chambre d’hôtes a Patrimonio, enmig de les vinyes. Un lloc fantàstic per descansar i desconnectar que recomanem, tot i que s’havia d’agafar el cotxe per anar a qualsevol lloc. Podeu llegir la nostra crítica a Tripadvisor..."

I amb informacions com aquestes ja us podeu anar preparant pel relat dels grans rodamons i apassionats de l'arquitectura Viatges amb Cartabó sobre la seva ruta d'una setmana per Còrsega... 



I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...