24/11/14

Exposició "Els colors de l'Índia, diversitat seductora"

Des de temps immemorables, l’Índia ha estat una font d’inspiració per a poetes, músics i místics d’arreu del món, així com per a viatgers que es deixen seduir per aquest país enigmàtic sempre sorprenent i des del passa 20 de novembre i fins el proper 30 de gener del 2015 podem gaudir a la Llibreria Horitzons de l'exposició de fotografia de viatges "Els colors de l'Índia, diversitat seductora" de Mireia Puntí, biòloga, fotògrafa i autora del llibre “El viatge dels Rodamons”.

En aquesta mostra de 12 fotografies, l'autora transmet la fascinació per les petites coses, com una àvia rentant el seu nét, uns monjos resant al temple o un pelegrí en busca de la salvació. Escenes quotidianes, impregnades dels potents colors de l'Índia.

I si voleu trobar un bon allotjament arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

10/11/14

Cinc visites imprescindibles a Samarcanda

Molts i moltes ja coneixeu la meva passió per la ruta de la seda i Àsia central i aquest fou un dels motius per fer la Guia de Samarcanda i avui us volia acostar a cinc visites imprescindibles a fer en aquesta milenària ciutat de les mil i una nits:

"Primera visita: El mausoleu de Tamerlà és un dels edificis que conformen el complex funerari conegut com Gur e Amir ("Tomba de l'Emir"), dins de la pròpia ciutat de Samarcanda. L'expansió dels mongols cap a Àsia occidental va estar protagonitzada per Amir Timur, conegut a Occident per Tamerlà, fundador del Imperi timúrida. Cap d'una tribu turc-mongòlica que va conquistar el Iran, Mesopotàmia, Síria i l'Àsia Menor i va baixar fins a l'Índia fent de la seva organització tribal un imperi mundial.

Amir Timur volia completar el somni de restaurar l'imperi del seu predecessor Gengis Khan. Malgrat la seva temible fama, va ser un gran promotor de les arts i el responsable d'originar un renaixement cultural i artístic promogut des de la seva capital, Samarcanda, reconstruïda per ell mateix. Va portar als millors artistes del moment en Orient i Occident per aixecar-la i convertir-la en la seva època en la ciutat més bella de tota Àsia.

Podeu saber molt més de Gur e Amir amb la lectura de la Maledicció de Tamerlà..." (llegir més)

I si voleu trobar un bon allotjament  a Samarcanda o l'Uzbekistan us recomano visitar aquesta pàgina de la Guia de Samarcanda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...