18/11/15

Conferència: Alaska i Yukón, el camí de l’Or

De nou, Coneguem el Món ens convida a assitir a una conferència que tindrà lloc el divendres 20 de novembre a les 19:00 a Centre Cultural Can Fabra (Barcelona). 

Aquest mes tindrem el plaer de tenir amb nosaltres en Jordi Canal-Soler, que ens guiarà, a través d’Alaska i el Yukon, per un dels trekkings més bonics i històrics de Nord-Amèrica, rere les petjades dels milers de cercadors d’or que a finals del segle XIX van marxar cap a unes Terres del Nord inexplorades on hi acabaven de descobrir or. 

Sortirem de la capital d’Alaska, Juneau, per a iniciar el camí del Chilkoot Trail a Skagway i arribar fins a Bennett després de superar les muntanyes que la separen del Canadà. I aquí farem com aquells aventurers i seguirem les aigües del riu Yukon per a arribar finalment a Dawson City i els camps d’or del Klondike. Un viatge ple d’història i històries a través d’un dels paratges més salvatges de Nord-Amèrica. L’itinerari forma part del viatge descrit al llibre "Terres del nord", del mateix conferenciant.

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

13/11/15

Presentació del llibre "Djan" d'Andrei Platónov

Quinze anys més tard d’haver-ne hagut de marxar, en Nazar torna al seu poble en les terres ermes frontereres entre el Turkmenistan i l'Uzbekistan actuals, on gairebé no hi batega la vida. Instruït pel poder soviètic, arriba a casa seva amb l’ordre d’implantar el socialisme en un lloc on ni tan sols saben què vol dir Stalin i amb l’encàrrec d’aturar la inexorable extinció de la seva gent, el poble djan. 

"Fugitius i orfes de tot arreu i esclaus extenuats i vells, foragitats. També dones que havien enganyat el marit i que havien anat a parar allà per por; noies que arribaven per quedar-se i que no volien cap altre marit després d’haver estimat homes que s’havien mort de sobte. I encara gent que no coneixia Déu, gent que es burlava del món, criminals…" Aquests són els djans, que vaguen per la terra. I vet aquí que en Nazar Txagatàiev s’acaba confonent amb el seu poble i es condemna a descobrir la seva pròpia ànima.

"Djan"  d'Andrei Platónov, publicat per Edicions del 1984, presenta un moment molt especial del procés convuls de trànsit cap al socialisme, en un escenari remot de l'Àsia Central, amb imatges punyents i personatges simbòlics. Revolució i espiritualitat a parts iguals.

El proper dimarts 17 de novembre a les 19h a la llibreria Altaïr (Gran Via, 616) tindrà lloc la presentació d'aquest llibre a càrrec de Miquel Cabal Guarro, traductor de l'obra al català, i d'Eduard Balsebre (jo mateix) en la meva qualitat de guia de viatges per l'Àsia Central. 

US HI ESPEREM !!

7/11/15

Essauira, la bellesa mestissa del sud marroquí

Cristina palomar ens porta en eldiario.es a descobrir Essauira la perla del sud de la costa atlàntica marroquina... millor que ens ho expliqui amb més detall: 

"Eclipsada per les ciutats imperials del nord i assotada sense misericòrdia pels vents alisis, resisteix el pas del temps i els embats d’un brau oceà protegida darrere la seva muralla. Essauira, la perla del sud de la costa atlàntica marroquina, famosa ja en època romana pels seus jaciments de púrpura i lloc de refugi per a hippies, orfebres jueus i surfistes, amaga la seva bellesa mestissa i el seu terrible passat de port negrer darrere el vel de l’oblit. 

 Només els iniciats coneixen la seva màgia a pesar que la sobreexplotació turística de la veïna Agadir l'hagi convertit en visita obligada per als milers de forasters que arriben des de la llunyana Europa buscant sol i platja..."

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...