28/6/16

Viatge pels Estats Units

En Jordi, autor del bloc Jordi de viatge ens porta de nou a viatjar i aquest cop durant l'agost de l'any 2015 pels Estats Units... Chicago,Gran Canó del Colorado, Yellowstone, Nova York...:

"Per allotjar-me havia utilitzat CouchSurfing, una manera de viatjar que ja vaig servir algun cop quan vaig fer el Transmongolià, i que també he fet a Barcelona, allotjant jo a gent de fora. La idea i el concepte m'encanten: compartir a canvi de res.

La Holly m'esperava a Chicago, i vaig anar cap a casa seva seguint les indicacions que m'havia enviat feia ja uns dies al correu, va ser fàcil. Pel camí vaig agafar metro i bus, i la cosa prometia, tot era com en un film americà: gent enorme, gent xunga, rastafaris, metro antic, cotxes enormes, etc..."


I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

21/6/16

HundredRooms, el metacercador d'apartaments turístics

Com en altres ocasions avui tinc el plaer de presentar-vos una d'aquelles iniciatives que he trobat interessants i vull compartir. Us vull parlar de HundredRooms una web dedicada a oferir més de 4.000.000 d'apartaments turístics i cases de vacances. 

Arreu de Catalunya, Espanya i Europa s'està vivint un boom dels apartaments i cases de vacances. Ja fa uns anys que van aparèixer els primers metacercadors de vols que agrupaven tota l'oferta aérea i et permetia gràcies als filtres trobar la millor oferta i la més adequada als nostres propis interessos, poc després van aparèixer els cercadors d'hotels (que igualment comparen preus i condicions de desenes de webs) i ara ja tenim HundredRooms, el metacercador d'apartaments turístics. 

Fins ara, no teníem més remei que visitar les moltes webs de lloguer temporal d'apartaments amb finalitats turístiques que existeixen a la recerca i comparació de les diferents alternatives a les nostres necessitats. Amb l'aparició fa uns mesos de HundredRooms ens estalviem la feina de fer la recerca de pàgina web en pàgina web ja que només indicant les dades i condicions que busquem - lloc, preu, dates d'entrada i sortida, número de persones, etc.- aquest cercador ens ofereix d'una manera ben senzilla un ampli ventall de possibilitats que recull les propostes de les principals webs existent a la xarxa. 

Crec que no hi ha millor manera de saber si us agrada que fent la prova... feu una ullada a l'oferta de París, Amsterdam, Nova York o Londres.

En resum, ho considero una bona iniciativa que us vull recomanar ara que s’acosta l’estiu i que ja som uns quants amics que hem fet servir. I tal com està el pati, val la pena... Bons viatges !!!

13/6/16

Conferència "Iemen, la guerra silenciada"

Avui us convido a participar en una nova activitat de Solidarios sin fronteras, una ong de cooperació internacional que porta a terme els seus projectes d'ajut humanitari al Iemen. El proper dijous 16 de juny a les 19h a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30) tindrà lloc la conferència "Iemen, la guerra silenciada"a càrrec de l'Eva Erill, segurament la persona que millor coneix la situació del país a casa nostra. Amb ella aprendrem a desxifrar les claus d'aquest conflicte silenciat.

Solidarios sin fronteras és actualment la única ong espanyola que està ajudant al Iemen (les poques que hi ha son majoritàriament internacionals) i els seus projectes son d'instal.lació de tancs d'aigua potable a camps de refugiats al nord de Sana'a, abastament d'aigua, ajut alimentari a families de Sana'a, Amran, Adén, i a families que fugen de Taiz i Hodeida, i reconstrucció de cases a la illa de Socotra (també a Iemen), arrassada per dos huracans al novembre passat.

Podeu saber més de les seves activitats i col·laborar amb ella a través de la seva web: http://solidariosinfronteras.org

7/6/16

Guia de Budapest

Ja sabeu que una cosa que m'agrada molt dels blocs és quan algunes blocaries fan una guia d'alguna destinació que els ha fascinat o encantat...

Aquest és el cas del David i la Laura, una parella de Barcelona, autors del bloc Equipatge de mà que avui ens ofereixen la seva Guia de Budapest:

"Budapest és una ciutat de contrastos. Per un costat tenim Buda, la ciutat de la reialesa: el Castell de Buda, l’església de Maties, el Bastió dels pescadors. Per l’altre costat Pest és la ciutat més del poble, on trobem locals abandonats reconvertits en bars decorats amb art de carrer, la sinagoga jueva i la part més moderna de Budapest. Buda i Pest, unides pel riu Danubi, formen Budapest, una ciutat molt recomanable i assequible amb companyies low-cost. 

 Avui volem parlar-vos del què, per nosaltres, és el millor de la ciutat. Com sempre hem de retallar i quedar-nos amb 5 imprescindibles, però hi ha molts més llocs que ens van encantar..."

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

1/6/16

Racó viatger de Mariló: Ressenya literària de Contes de la Ruta de la Seda

Aquest Sant Jordi vaig tenir la sort de poder gaudir d'una estona amb la Mariló, una gran viatgera valenciana i autora del Racó viatger de Mariló. Una estona que fou un plaer i que a més es va enmarcar en un Sant Jordi molt especial com us vaig comentar en una, dues i tres entrades. Com sóc un xic despistat no ha estat fins fa pocs dies que vaig veure una entrada d'aquest bloc on la Mariló feia una ressenya literària del llibre Contes de la Ruta de la Seda... i avui a més d'aprofitar per donar-li mil i una gràcies volia compartir-la:

"M’encanta com Eduard inicia el pròleg… ho fa amb eixa típica frase de “hi havia una vegada”… i m’agrada perquè és la frase oficial de tota història-llegenda, la que alerta que hem de posar atenció perquè anem a entrar en un món màgic, real o inventat. 

Eixa simple manera d’iniciar una història és infalible i en el cas d’este llibre i en el meu cas és la que fa ganes de seguir llegint el que continua, motiva a la lectura dels contes. En són 15, els que des del cor, com bé diu l’Eduard, ha escollit entre els nombrosos que té col•leccionats. Tots tenen tres coses en comú, són curts, venen de l’Orient i inclouen un ensenyament per a pensar. 

Ah! I es lligen amb molta facilitat i creen addicció. Ho assegure, a mi m’ha passat, una vegada llegides les 15 històries, m’he quedat amb ganes de més. Per a quan la segona part Eduard? No sé si em contestarà però jo llance la pregunta a l’aire per si l’autor mateix o l’editor agafen la idea...."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...