28/11/16

Presentació del llibre "Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits"

Avui torno a tenir l'alegria de donar veu a un dels grans viatgers catalans del segle XXI, en Marc Serena, que conjuntament amb l'Edu Bayer ha fet realitat un nou projecte literari, "Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits". El proper divendres 2 de desembre a les 19h presenten el llibre a l'Antiga Fàbrica Damm (c. Roselló, 515) de Barcelona:

"Quan el diari on treballàvem va tancar, vam decidir que no ens quedaríem de braços plegats. Un dia, dinant, va néixer l’idea de recórrer Catalunya a través dels municipis de menys de 500 habitants. Era l’octubre del 2012 i vam presentar el projecte a l’Associació de Micropobles de Catalunya. Com que els va agradar, vam decidir tirar-lo endavant.

Després d’hores buscant informació, reunions, correus electrònics i Excels amb pressupostos impossibles… el març de 2014 vam emprendre un viatge de set mesos amb una furgoneta vigatana dels anys vuitanta. Ens fèiem moltes preguntes que es resumeixen en dues: com són aquests micropobles? Com s’hi viu?

Hem obert una fitxa per cadascun dels 332 micropobles que hi ha a Catalunya, ho vam explicar a través d’un espai diari a El Matí de Catalunya Ràdio i el projecte ha estat distingit amb el Premi Carles Rahola de comunicació local.

Ara, 14.000 quilòmetres després, acabem de publicar el llibre que retrata aquesta realitat, amb Edicions Sidillà. Més de 300 pàgines a tot tot color, mapes, fotos i sons. Esperem que us agradi!

Benvinguda! Benvingut! Aquest és un viatge per la Catalunya menys transitada."

23/11/16

Vuit dies de ruta per Croàcia i Eslovènia

Històries d'una càmera, Laia Díaz, ens porta  l'estiu del 2015 durant vuit dies de ruta per Croàcia i Eslovènia:

"El quart dia de ruta del viatge per Croàcia i Eslovènia era un dels que més il·lusió ens feia ja que la idea era visitar el Parc Nacional de Krka, molt conegut per ser l’únic on et pots banyar sota una espectacular cascada... El millor de tot és, sense cap mena de dubte, l’oportunitat de banyar-te ben a prop de les cascades. Tot i la gentada amb qui comparteixes el bany durant la temporada alta, l’experiència és genial. Això sí, és imprescindible portar alguna mena de calçat de riu o que vagi ben lligat perquè l’entrada a l’aigua és una mica complicada i un cop a dins el terra i les roques rellisquen moltíssim..."

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

16/11/16

En bicicleta per la mítica Chuyskiy trakt

Aquest estiu del 2016 el gran viatger Xavi Tarafa ha estat a Mongòlia, a la República d'Altai (Rússia), a la Xina i a Kazakhstan i com sempre us vull recomanar la lectura de les seves aventures i experiències a dalt de la bici:

"La mítica
Chuyskiy trakt: la carretera que du de Sibèria a Mongòlia, una de les carreteres considerades més espectaculars del món, camí ancestral, branca siberiana de la ruta de la seda. Sommiada des d'abans del 2008 al meu primer viatge a Mongòlia. Per fi, ara , hi era. Dinem i posem rumb a Mongòlia. El trànsit és una combinació de camions que aproveeixen el nord-oest de Mongòlia, gent que es mou entre llogarets locals, kazaks que van i venen entre Kazakhstan, Mongòlia i Russia, i turistes/aventurers: Camions d'expedició, motards i l'endemà, els primers ciclistes provinents de Mongòlia. Els paissatges a l'oest de la carretera són senzillament espectaculars..."

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

8/11/16

Viatge a Oman

La Carme Garrigós, infermera d'UNICEF, ens explica en el seu bloc reflexions i viatges. Avui us convido a conèixer una mica més d'Oman de la seva mà: 

 "A les nou en punt, Zaid Baoez, el meu guia, ja era a l’hotel. Asseguda de copilot en el cotxe blanc l’hem abandonat disposats a que els meus ulls absorbiren la bellesa de Masqat, la capital dels omanites. La primera aturada l’hem feta davant la mesquita que du el nom del cap de l’estat, el sultà Qabus ibn Said, que està malalt, però encara està al timó d’aquest país. Oman té una població de més de quatre milions d’habitants, moltíssima costa i petroli i gas. El sultà va destronar son pare que estava en contra de la modernització i portava el país com una dictadura absolutista. 

El fill, Qabus ibn Said, ha sabut desenvolupar la riquesa del país i mantenir-lo unit. A més, ha aconseguit un gran enriquiment amb el comerç del gas i el petroli. La mesquita que du el seu nom és grandiosa. Immensa! Té un jardí tan gran que sembla un parc natural… Potser exagere, però m’ha paregut immensa..." 

I si voleu trobar un bon allotjament arreu us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...