29/2/08

Bulgària: Un país que reneix...

Sorrobloc és el bloc (que acaba de celebrar el seu primer aniversari, felicitats !!) d'en Salvador Sorrosal, un interessant espai ple d'informacions i reflexions on podem gaudir de la crònica d'un viatge a Bulgària a l'estiu de l'any 2007.

En el relat dels deu dies de viatge, a més d'una acurada descripció dels indrets visitats acompanyada d'uns enllaços molt interessants que complementen perfectament els seus mots, podem trobar imatges de gran bellesa que ens acosten una mica més a la riquesa històrica i cultural d'aquest desconegut país de l'est d'Europa. Molt recomenable...

28/2/08

El Morro de Sao Paulo

En Miquel Gironés, gràcies a la seva feina, pot seguir Brasil de molt a prop i el seu bloc ens presenta indrets que ha descobert en aquest país o ens reflexiona sobre aspectes socials o polítics del mateix.

Entre els seus escrits destaca un petit paradís amb encant: el Morro de Sao Paulo. Us animo a gaudir de la bellesa d'aquesta illa brasilenya.

27/2/08

Singapur: Gratacels i selves

Obert per vacances, com ja he comentat en altres ocasions, és una complerta web de viatges on trobar informacions pràctiques de diferents destinacions d'Àsia i d'Àfrica.

En aquesta ocasió podem trobar una interessant informació sobre la ciutat-estat de Singapur, un país unit per un pont d’un quilòmetre de llarg a Malàisia, i on podem trobar algunes sorpreses.

26/2/08

Experiències a Gàmbia

Un grup d'amics jove ens presenta la web del seu viatge a Gàmbia, amb l'objectiu de fer una ruta allunyada del turisme, coneixent la cultura i la seva manera de viure dels seus habitants.

Una setmana visitant diferents indrets del país com: Kartung, Gunjur, Sanyang, Banjul, Bakau, etc. acompanyats per un bon guia i ple d'experiències.

25/2/08

Un dia a Mònaco

En Gerard, aprofitant una visita a la Costa Blava francesa, va visitar el principat de Mònaco, i en el seu bloc Viatges i rutes a descobrir pel món ens fa un breu resum dels llocs més interessants a visitar.

El Principat està dividit en quatre parts ben diferenciades: Monte Carlo, ciutat moderna del joc amb refinades botigues i elegants hotels; la Roca o el "vell Monaco", que és on viu la família reial Grimaldi; La Condamine, on es troba el port comercial, apartaments i empreses de negocis i finalment Fontievieille, el districte industrial, ubicat en 8 hectàrees de terra recuperada del mar.

24/2/08

El Cerro Rico

En Josep M. Ferrer publica el bloc Fotografies i escrits on dóna sortida a les seves passions: la fotografia i l'antropologia.

Aquí, podem trobar una interessant informació sobre El Cerro Rico, una muntanya a la vora de la ciutat boliviana de Potosí, de la qual se n'extreuen minerals des del segle XVI amb l'arribada dels colonitzadors espanyols. El seu relat és una denúncia de la situació que viuen els treballadors (indigenes i infants, en moltes ocasions) d'aquestes mines i de l'experiència viscuda a la mina de Cunti.

23/2/08

Imatges de Jamaica

Viatjar és una passió, la fotografia una professió apassionant i juntes, la combinació perfecte que han fet crear a en Jordi Bosch una galeria d'imatges amb les fotografies dels seus viatges.

Aquest cop, us proposo aturar-vos a gaudir de les imatges de l'illa caribenya de Jamaica.

22/2/08

Noruega: Dels fiords del sud al Cap Nord

La Montse i en Xavi són una parella d'informàtics que viuen a l'Ametlla del Vallés i que els encanta viatjar al seu aire. Fa un temps van crear la web Esperits Viatgers per poder compartir els seus viatges amb aquells que com ells gaudeixen fent les maletes...

A més, són uns grans amants de la cultura escandinava, tots els països nòrdics els mereixen una gran admiració, pel seu tarannà, pel seu respecte per la natura i pel seu estil de vida, i això ho podem gaudir en el relat del viatge a Noruega, ple d'informacions molt útils i indrets d'extraordinària bellesa.

21/2/08

Escòcia en cotxe

En Jordi Tarré i la seva companya feia força temps que volien fer un viatge a Escòcia i l'agost de l'any 2005 varen trobar l'oportunitat de visitar en cotxe aquest país durant dotze dies.

La seva web -d'una exquisida i senzilla bellesa- ens ofereix d'una manera clara informació molt interessant sobre l'allotjament, els indrets visitats (Banchory, Black Isle, Callander, Aberdour, Kirkliston, etc.) i d'altres aspectes d'utilitat per viatjar en cotxe pel nord de l'illa.

20/2/08

Viatge a Hawai'i

A les pàgines web del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya hi ha una investigació molt interessant. Una aventura científica d'un equip de biòlegs catalans que desenvolupen un seguit d'experiments científics en els esculls de corall de Hawai'i, un dels ecosistemes marins més impressionants del món.

Trobem informació sobre l'investigació, el diari del viatge, dossiers didàctics, els esculls de corall o els membres de l'equip. Una web ideal pels amants de la biologia i els viatges.

19/2/08

L'APPS a Nicaragua

La Federació catalana de persones amb discapacitat intelectual APPS desenvolupa un projecte de cooperació internacional a Nicaragua, en concret al Centre Juvenil Los Pipilitos de la ciutat d'Estelí.

Durant l'estiu de l'any 2007 van participar diferents voluntàries en aquest projecte i podem llegir el relat de l'experiència de l'Elisabet Sánchez i de la Ruth Ruiz, així com el bloc que informa de les seves activitats.

18/2/08

Nadal a l'Alsàcia

L'Associació catalana d'autocaravanistes és un grup d’autocaravanistes catalans, que junt amb les seves famílies, els agrada gaudir del seu temps de lleure viatjant amb els seus vehicles. En aquest marc, disposen d'una web on trobar informació sobre les seves activitats i viatges.

Així, podem trobar el relat Nadal a l'Alsàcia. Un viatge en auto-caravana de nou dies, gairebé dos mil sis-cents quilòmetres, varies ciutats i uns quants pobles, castells, vinyes, muntanyes, i amb una varietat d’olors i de sabors...

17/2/08

Cap Bon a Tunísia

"...Fora dels circuits habituals. Anem al mercat a Korba. Ni un turista. Pantalons, faldilles, abrics, roba interior, xandalls, sabates, quincalleria, plats i olles… i també verdures, fruites, espècies, pans de xapata… A l’edifici del mercat hi ha parades de peix i carn, i de fruites i verdures altre cop. Els venedors no criden..."

Aquest és l'inici del relat El Cap Bon, un recorregut gens conegut, que podem trobar al bloc Pelagos, un racó de solidaritat, literatura, viatges i bellesa... Ara podem descobrir un retall de l'altre Tunisia...

16/2/08

Visions d'Angola

En Jordi Espel nascut a Terrassa es dedica des de l'any 1996 a l'ajut humanitari en diferents Ongs internacionals. Ara mateix, viu a Paris i degut a la seva feina ha viatjat per infinitat d'indrets del món realitzant uns interessants àlbums de fotografies.

Entre aquests podem destacar la galeria d'imatges d'Angola, plenes de vida.

15/2/08

Vivint a Melbourne

Una parella de Picassent, Jaume i Sisca, per diverses circumstàncies es trobem vivint a Melbourne i des d'allà ens expliquen totes les coses estranyes que els passen per aquelles terres...

Un interessant relat amb interessants informacions i enllaços...

14/2/08

La via verda del Danubi

En David Ferrer i uns amics van estar l'any 2006 de viatge pel Danubi travessant una de les més interessants rutes verdes del cor d'Europa, gaudint d'indrets d'extraòrdinaria bellesa i història.

El seu relat ens perment conèixer els llocs visitats: Viena, Melk i la seva abadia, Passau, Langestein o Krems i descobrir diferents informacións pràctiques sobre la Via verda del Danubi.

13/2/08

A bord del transsiberià

A Vilanova Digital, el diari electrònic del Garraf, es va publicar l'octubre passat un article de Joan Ubide, un fotograf català que està viatjant pel món i que llavors es trobava a Rússia visquent l'experiència del trajecte en un tren mític: el transsiberià.

Podem gaudir amb les seves informacions i visions en aquesta publicació.

12/2/08

Set mesos donant la Volta al Món

A finals del desembre de l'any 2007 la Taïs i en Ramon van acabar la seva Volta al món durant set mesos. Ara, ens presenten el resum dels seu viatge, els seus videos i les seves imatges.

Tal com ells mateixos ens comenten han estat mesos on: "Hem visitat 15 països, hem agafat 40 avions, hem fet 70 immersions on hem vist taurons i balenes, hem sopat a la vora del riu infestat d’hipopòtams, hem esquiat per Sant Joan, hem dormit al ras al costat dels cocodrils, hem acampat rodejats de lleons i elefants, hem fet bivac sota un miler d’estrelles al desert australià i una infinitat de fantàstiques coses més..."

11/2/08

Bicis marroquines

El Bicicleta Club de Catalunya - BACC edita una publicació virtual anomenada "Ciclo Times" on a més d'articles d'opinió, informacions o literatura disposa d'una secció dedicada a viatges en bicicleta.

Així, podem llegir el relat del Marc i la Laura dedicat al seu viatge al Marroc on ens fan gaudir de les seves experiències i descobriments.

10/2/08

El metro de Moscou

Una visita a la capital russa no és completa si no es passen unes hores recorrent les fastuoses i belles parades del metro moscovita, 165 en total, més de 9.300 trens que en ocasions arriben fins als 90 km per hora, per 265 kms de vies.

En Pru ha viatjat durat tot l'any per diferents països i enamorat de la fotografía ens ofereix imatges de marbres, aranyes de vidre, escultures, mosaics i altres obres d'art del metro de Moscou. El seu bloc Pru World ens permet gaudir d'aquestes imatges...

9/2/08

Imatges de Tiblisi

Miguel Ordóñez és un vinarossenc que actualment resideix a Londres i que des del setze anys viatja arreu del món havent donat ja sis cops la volta al planeta i visitat més de cent països.

La seva nova aposta per la fotografia digital ha fet que des de la publicació Fotogrames s'ofereixi la seva visió personal del món. Podem trobar una seguit de galeries d'imatges, i entre d'elles voldria destacar les de Geòrgia.

8/2/08

Viatge a la revolució bolivariana

"...Aquest viatge ha estat la millor experiència de la meva vida. Mai abans havia viatjat sol per un país desconegut sense un rumb marcat, i us asseguro que mai m'havia sentit tan lliure. Un viatge com aquest t'ensenya més que cinc anys en una universitat. Entre les coses que he après està que hem de fugir dels prejudicis i no hem de donar res per sentat..."

Aquest és el relat d'en Jaume i la seva experiència a Veneçuela iniciada a principis de l'any 2006. Un relat ple de sensacions, emocions i reflexions que de ben segur ens farà veure una altre realitat d'aquest país més enllà de les parcials visions dels negocis econòmics dels mitjans de comunicació occidentals.

7/2/08

Lisboa, plena d'història

De nou, la Montse i en Xavi,una parella d'informàtics que viuen a l'Ametlla del Vallés i que els encanta viatjar al seu aire, creadors de la web Esperits Viatgers comparteixen un viatge.

El seu relat de cinc dies per Lisboa ens permet una visió general i interessant dels indrets d'aquesta ciutat plena d'història i cultura que cap visitant es pot perdre.

6/2/08

A la recerca dels records catalans a Xipre

L’Institut de projecció exterior de la cultura catalana (IPECC) va organitzar unes jornades a Xipre a finals de l'any 2006 per a seguir els records catalans a aquesta illa.

Fou un viatge força interessant, ple de trobades en un país on sempre hi fa sol i bona temperatura i que té un tresor cultural i arqueològic incomparable...

5/2/08

Viatge al Nepal

Fer un viatge llarg es fantàstic i fer-lo per lliure encara més, així el relat Viatge al Nepal, és una complerta web amb aquesta filosofia i on s'explica tota la informació que una parella viatgera ha recollit durant l'agost del 2007 en ruta pel Nepal: els allotjaments, els tràmits, els preus, les visites interessants, els transports…

Una recomenable lectura...

4/2/08

El Lluçanès al Pic Lenin

Carmelo Dolado, Jaume Calderón, Jordi Russinyol i Francesc Besora són els quatre membres de l’expedició El Lluçanès al Pic Lenin de l'estiu del 2006. Una expedició que va marxar amb l’objectiu d’arribar al cim de la tercera muntanya més alta de l’antiga Unió Soviètica, el Pic Lenin, de 7134 metres d’altitud, situada en les fronteres entre el Kirguizistan i el Tadjikistan a l'Àsia Central.

Tot i no poder complir la fita tots quatre van tornar assegurant que acabaven de viure l’aventura més emocionant i enriquidora de la seva vida. Una aventura que podem conèixer...

3/2/08

Parc Nacional de Connemara

El Parc Nacional de Connemara, a l'est de l'illa d'Irlanda, és d'una bellesa impresionant, un indret on es barregen el fred i la pluja amb la pau i la música del mar...

L'autor de Un altre bloc amb fotos, ens mostra una desena d'imatges del seu viatge per aquest parc i d'altres d'aquest país. Un petit tast per obrir la gana...

2/2/08

Travessa pel continent africà

Esteve Casals, esta realitzant un viatge a traves del continent africa, portat per la gent que va coneixent fortuitament. El seu viatge en 4x4 per l’Àfrica va començar la primera quinzena de novembre i està previst que l’acabi al cap de sis mesos recorrent en total 40.000 quilòmetres.

Podem conèixer les experiències que va vivint gràcies a les imatges del seu bloc. No deixeu de banda els complerts enllaços on ens detallen ètnies, llengües, clima, música, literatura, tràmits, etc. país a país...

1/2/08

Viure a Dortmund

Judith Estradé viu a Dortmund des de l'any 2006 i mitjançant el seu bloc T'explico ens va delectan amb el dia a dia d'aquesta ciutat alemanya i amb les seves activitats i descobriments.

En aquest diari podem trobar receptes culinàries alemanyes, les experiències amb la burocràcia de l'administració, la visita als indrets més interessants de la ciutat o les compres setmanals per casa seva...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...