30/9/12

Memòria d'un viatge al Kurdistan

La Diana Hermoso ens presenta el viatge realitzat amb l’ong Sodepau de 15 dies de tipus solidari que  tenia com objectiu descobrir la situació real del la part de la nació del Kurdistan que es troba a Turquia. El seu relat  destaca tant els fets que més la van impactar relacionats amb l’objectiu del viatge, com anècdotes i visites d'aquesta ruta:

"Una nova trobada impressionant amb l’alcalde de la part sud d’Amed, on acusat de 24 causes (com publicar fulls turístics en kurd) amb una pena de més de 100 anys, essent fora de la presó per malaltia, i tenint un fill adolescent lluitant a les muntanyes, encara manté optimisme, serenitat i orgull. Té la vista posada també en l’exemple català i de la falta de pressió dels governs d’Europa. Visita d’Amed amb un municipal per seguretat. Visites d’associacions de dones i centres culturals. Es nota que a Amed si es pot dir Kurdistan (cosa que no es podia a Van), essent la capital sentimental, tot constant-ho en l’assistència a un concert tolerat independentista..."

 I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card..

27/9/12

Per un plat de pinyons al Turkmenistan

" Les carreteres turkmenes son les pitjors que hem pedalat amb molta diferencia. L’asfalt esta rebentadissim i durant molts trams es inexistent. El sol mossega molt fort des de primera hora del mati i ja pedalem totalment embadurnats en crema solar. Fa dues jornades que la llei sharia ja no obliga a la Martina a anar amb el nihab al cap, i hem hagut de rescatar el nostre turc de supervivencia per comunicar-nos amb els locals. L’alternativa es el rus, pero de moment apart de “da” i “niet” el rasquem poc. Tot i circular per una de les arteries principals del pais no hi ha ni un trist cartell indicador, i els turkmens es caracteritzen per canviar d’opinio cada deu segons o sigui que no son de molta ajuda. Hem parat a dinar a Mary, aprofitant que havia de reparar una roda punxada. Un bon tros de pao, dues samsas, dues cerveses… i aqui si que ve el gran canvi: dos tes verds servits en bols de porcellana. Benvinguts a l’Asia Central..."

Fantàstic viatge el que ens relata el bloc Per un plat de pinyons de la Martina i en Mateu.  Una ruta que els porta en bicicleta des de Barcelona a Beijing on un cop arribats preveuen agafar el Transsiberià fins a Sant Petersburg i allà de nou tornar a Catalunya a lloms de les seves bicicletes... Anècdotes, precioses imatges i un munt d'històries els acompanyen al Turkmenistan...   

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI 

I molta més informació de LA RUTA DE LA SEDA a NARINANT.CAT


OFERTES D'HOTELS: Per la tardor, el cercador d'hotels  HOTEL.INFO disposa d'una secció d'ofertes a un munt d'hotels d'arreu del món, amb el nom de "Deixa't inspirar per les ofertes".

24/9/12

Viatjant per El Salvador amb els "Tamales de chipilín"

En altres ocasions ja us he parlat de la meva estimació pel país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, per la qual cosa avui us vull tornar a convidar a descobrir un interessant bloc d'una bona amiga, la Montse, i de la seva companya de viatge, la Marta, que ens presenten les experiències viscudes  en un viatge de tres setmanes per El Salvador (amb una petita escapada a Nicaragua) que va tenir lloc els mesos de gener i febrer del 2012. Us deixo amb Tamales de chipilín, un bloc que m'han encantat... de ben segur que us agradarà: 

"El darrer autobús per tornar a Alegría, on tenim l’habitació d’hotel, sortia a les 17.30 i despistades, l’hem perdut. La gent de Berlín ens ha dit que el més habitual és fer auto-stop. Però no ho hem vist gaire clar. Així que hem demanat ajuda a un grup de l’FMLN que esperava per un acte. En un segon s’han organitzat i ens han fet pujar a un dels cotxes de la caravana electoral (amb megafonia). A més del conductor, al viatge (de 7 km) ens “han escortat” dotze nens i joves que han anat cridant “que viva el Barcelona” i preguntant “¿conoces a Messi?”. Una escena molt divertida que confirma que en aquest país mai saps què passarà durant el dia..."

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o també la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI i teniu  molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT


OFERTA ESPECIAL ESCAPADES: GROUPON ofereix una dotzena d'escapades i viatges. Alguns dels descomptes s'han de comprar en les properes hores, d'altres tenen com a data límit el dia 27 de setembre: Figueres, Saragossa, Madrid, Astúries, Màlaga, Porto, Sicília, Andorra, etc... 

21/9/12

Baralla de cartes per viatgers: Travel Cards

En Jordi Llonch és l'autor de la Baralla de cartes per viatgers: Travel Cards. Aquesta és una baralla de cartes tradicional de pòquer amb el valor afegit de ser un traductor multilingüe amb les paraules més utilitzades pels viatgers, les quals han estat seleccionades després de realitzar una enquesta a un grup significatiu de persones que viatgen de manera assídua.

En Jordi, fa un parell d'anys va anar de vacances al Japó, tal com ens explica el meu nivell d'anglès és força elevat, així que va suposar que no tindria cap problema per a comunicar-se, tot i que quan va arribar allà, va veure que l'anglès que parlaven els japonesos era bastant diferent al seu. Després de varis intents de preguntar on estava la platja al recepcionista de l'hotel i als seus companys, ens vam acabar entenent mitjançant símbols i senyes. Va ser llavors quan va néixer la idea d'un traductor multilingüe, ja que són moltes les persones que van de viatge a llocs on no es parla el nostre idioma o cap altra que coneguem.

La baralla conté icones i siluetes d'alta qualitat de les paraules més utilitzades pels viatgers. Aquestes es divideixen en 4 categories: alimentació, activitats, transport i ajuda. Travel Cards serveix per a qualsevol idioma del món, ja que no es tracta de un traductor català-a-un-altre-idioma, sinó que és un traductor multilingüe.

I ara, ha iniciat la campanya de finançament col·lectiu (crowdfunding) que ha publicat a goteo.org, una plataforma de finançament en massa i col·laboració distribuïda, per tal d'aconseguir el capital necessari per a portar a la pràctica el projecte. Totes aquelles persones que col·laborin i donin suport a les "Travel Cards" aconseguiran preus molt més reduïts del cost real. Us encoratjo a donar-li un cop de mà !!! Per més informació podeu veure aquest video:




OFERTA: Record Go (empresa de lloguer de cotxes especialitzada en aeroports) ha començat la seva CAMPANYA d'OFERTES i DESCOMPTES per la TARDOR a ciutats com Palma, Malaga, Alacant o Menorca.

19/9/12

Escapada danesa

L'Anna i la Lídia son les autores del bloc Petits grans viatges on es relaten les seves experiències per Europa... avui us convido a llegir els seus comentaris i compartir els descobriments sobre el viatge de tres dies al gener del 2011 per Copenhaguen a  Dinamarca:

"Ens despertem en el nostre primer matí a la ciutat amb moltes ganes de seguir-la visitant. Aquest matí aprofitarem per fer compres, per això anem caminant per l'Stroget, el carrer principal de la ciutat, molt concorregut i ple de botigues. També passegem per Radhusoladsen (Plaça de l'Ajuntament) i per Kongens Nytrov, la plaça més gran de la ciutat, a l'hivern hi ha una pista de gel i al voltant es pot observar l'edifici del teatre. 

Després de visitar el palau seguim caminant per la vora del riu fins arribar casi a la seva desenvocadura en el mar a les afores de la ciutat, allà és on es troba el monument més famos de la ciutat, dins del parc de Kastellet hi ha la Sireneta, una estàtua en homenatge a Hans Christian Andersen, autor d'aquesta obra i nascut a Copenhaguen..."

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... I us esperen més de mil hotels a Dinamarca... 

OFERTA: VUELING ofereix durant els dies 19 i 20 (avui i demà) més d'un milió de vols  per 29,99 € per volar des de l'1 d'octubre i fins el 19 de desembre del 2012 a molts llocs d'Europa i de la Mediterrània.


16/9/12

Relat d'un viatge a Mongòlia

"A les 6 del matí agafem un taxi que ens porta a la Gran Estació per agafar el tren cap a Ulan Bator, capital de Mongòlia. Quina immensitat d'estació i quin munt de gent. Fan controls d'equipatge i hi ha molta gent i molt poc guiri. Ens esperen 30 hores de tren, que podrien ser tranquil·lament menys, però ho fan tot molt lent. És tot molt emocionant, i més, a mesura que va transcorren i va canviant el paisatge. És com estar en una pel·lícula. Parem en diferents punts, comprem menjar, puja gent, ara baixa, ara passa el revisor amb cara de pocs amics. Els controls de duanes a la frontera, revisions meticuloses del tren a cada banda de la frontera. D'alguna manera pretenen mantenir l'esperit mític i en certa manera èpic de la idea de viatjar en el tren Transmongòlic..."

La Cristina Bustos ens presenta a Viatgeaddictes el seu relat d'un viatge a Mongòlia que va tenir lloc entre juny i juliol del 2010... una aproximació a les meravelles d'aquest immens país...

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card...  

I per cert, amb aquesta entrada començo una secció dedicada a les ofertes i descomptes - que segons m'assabenti aniré publicant - i comencem per MUNIC (Alemanya): la cadena Eurostars acaba d'obrir el seu nou hotel Eurostars Book Hotel 4 * i fa un 30 % de descompte si es fa la reserva abans del 18 de setembre. 

12/9/12

Retorn a l'ïndia

"Ja feia temps que em rondava pel cap a tornar a l’ Índia, però no sé per què, que ho anava post posant. La veritat és que fa 21 anys, em va deixar un gust dolç però alhora amarg. Vaig veure coses que em van fascinar però també vaig veure coses a les quals no estava acostumada. L’any 2011 però, vaig posar la meva mirada al sud de l’Índia. Fa temps vaig llegir sobre la tècnica de l’Ayurveda i Kerala i em va despertar curiositat dues paraules tan maques de pronunciar agafades de la mà. 

La idea era fer una ruta des de Bangalore fins Cochin en cotxe, conduït per un xofer. Un pràctica molt comú entre els turistes. Ens hem endinsat pels estats de Karnataka, Tamil Nadu i Kerala. Fer un viatge per carretera et permet veure en detall un país i fer-ho a l’Índia es converteix en tota una experiència. Ha estat com veure una pel·lícula des de la finestra del cotxe, però el que més m’ha agradat és que he pogut gaudir del país, de la seva gent, del seu menjar, de les seves tradicions, del seu clima, del seu paisatge. Ens hem retroba’t i aquesta vegada ho he vist tot en color..." 

L'Elisabeth Maragall, esportista i viatgera, ens presenta a la revista Capdecreus els seus relats del viatge al sud de l'Índia...un bon viatge amb bons consells que us agradarà seguir...

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... 

I molta més informació de l'ÍNDIA a NARINANT.CAT

9/9/12

De càmping amb nens per Namíbia i Botswana

"Si aneu amb criatures (o no !!) crec que val la pena passar per una reserva de guepards. El guepard és un animal que havia estat en perill d’extinció i que, encara avui, genera molts problemes de convivència amb les granges i la població local. El centre oficial de conservació de guepards és el Cheetah Conservation Fund, entre Otjiwarongo i el Waterberg Plateau, que no ens venia gens de pas. 

Així que per a veure guepards, de pas cap a Etosha, vam anar a Otjitotongwe. Es tracta d’un ranxo privat, un latifundi típic de granges dels blancs que es troben a la part central i sud de Namíbia. En aquest cas ofereixen allotjament (lodges o càmpings al mig de la sabana) i un recorregut per a veure guepards des d’una furgoneta al descobert. Molt guapo !!!!.

A més, tenen tres guepards domesticats al jardí de casa seva (és un del felins que és pot domesticar, recordeu que els perses i àrabs els tenien per caçar a l’igual que els falcons). Podreu tocar-los !!! Les nostres filles flipaven (i nosaltres també !!). El tours els fan a partir de les 15:00 de la tarda. I el lloc és molt agradable per a passar una nit en plena natura..."

Viatgeaddictes ens porta un nou relat aquest cop d'en Manel Cristóbal que ens relata de meravella i amb un munt d'informacions pràctiques el seu viatge de 4.000 km "De càmping amb nens per Namíbia i Botswana" al juny i juliol de l'any 2010.

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... 

6/9/12

Rumb sud-oest a Bolivia

Rumb Sud-oest és l'escapada en forma de viatge llarg de l'Alexis, de durada incerta, per conèixer alguns països de l’Amèrica del Sud, com l’Argentina, Xile, Uruguai, Paraguai, Bolívia i Perú. A aquesta llista potser se n’hi afegirà algun altre. No hi ha data prevista de tornada. En aquest viatge no es limitarà només a fer trekkings, sinó també a visitar ciutats, fer algun voluntariat i tot el que pugui sorgir al llarg del trajecte.

Va iniciar el viatge a finals de novembre del 2010 i durant tres mesos va viatjar per Bolivia:

 "He vingut fins aquí per agafar un vaixell de càrrega i anar pel río Mamoré cap al nord fins a Guayaramerín, al costat de la frontera amb el Brasil. He arribat en diumenge, gairebé tot està tancat, inclosa l’oficina de turisme. Per la tarda cau un bon xàfec i a la nit més pluja. El dilluns passo per l’oficina de turisme i després vaig fins a una comunitat anomenada Los Puentes (a uns 20 quilòmetres de Trinidad), on estan atracats els vaixells. Pregunto a varios. En un d’ells, de nom Lolita, em diuen que si demà dimarts no plou, possiblement carregaran dimecres per sortir dijous. Són 5-6 dies de travessía. Rondant per la zona veig a tres guiris que han vingut amb motos llogades, preguntant pel mateix.

El dimarts torno al moll i parlo amb el capità del Lolita. Avui no carregaran perque els camions cisterna que porten el combustible no poden arribar on hi ha els vaixells, les darreres pluges han deixat la carretera (de terra) feta un fangar. Acordem un preu per la travessía (amb els àpats inclosos) i em donen un número de telèfon perque truqui demà al matí. Truco dimecres; negatiu. Truco dijous; negatiu. Em diuen que potser sortiran diumenge..."

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... 


3/9/12

I més novetats a la Guia per viatjar en temps de crisi


I per tots aquells i aquelles que encara tenen dies de vacances o tot just tornats ja estan pensant en futures escapades us volia fer saber que s'han incorporat noves webs a la Guia per viatjar en temps de crisi, així que si voleu consultar ofertes, bons de descompte, comparatives de preus, últimes hores o com viatjar gratuïtament o a bon preu podeu tornar a fer una nova ullada... 

Aprofito per donar les gràcies a un munts d'amigues i amics que m'han fet arribar els seus comentaris, suport i propostes com la Vanessa, en Lluís, la Mercè, l'Eva, l'Enric i la Cèlia, la Fina, l'Anna, la Jana, el Markus, la Silvia, el Xavier, la Carla, el Miquel, la Carme i el Ramon, l'Ena, la Maria, la Nàdia, la Trini, l'Enric, la Raquel, el Francesc, l'Àlex, i molts altres... 

I com sempre, Bons viatges !!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...