6/3/12

Tamales de chipilín, diari d'un viatge per El Salvador

Molts de vosaltres ja coneixeu la meva passió pel país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, per la qual cosa quan descobreixo algun bloc dedicat a descobrir les seves belleses naturals, l'hospitalitat de la seva gent o els seus indrets culturals no puc estar-me de llegir-ho  de cap a peus... Avui, a més de presentar-vos el bloc d'una amiga, la Montse, i de la seva companya de viatge, la Marta, tinc el plaer de convidar-vos a tastar petites perles d'un viatge de tres setmanes per El Salvador (amb una petita escapada a Nicaragua) que ha tingut lloc els mesos de gener i febrer del 2012. Us deixo amb Tamales de chipilín, un bloc que m'han encantat... de ben segur que us agradarà: 

"La dieta salvadorenca es basa en el blat de moro i els frijoles (mongetes vermelles). I això significa que estan presents a tots els menjars. El pa és una tortita de blat de moro sense la qual els salvadorencs no poden menjar. Els frijoles poden estar triturats, amb arròs (“casamiento”) o en sopa. Normalment es menja un plat únic en el que es combina l’arròs i l’amanida amb carn de pollastre o vedella. De pollastre, se’n menja molt… de fet la cadena de menjar ràpid més famosa del país és el “Pollo campero”. També hi ha, però, una gran varietat de peixos i mariscos que, a peu de platja, són baratíssims.  L’àpat més fort del dia és l’esmorzar que sol dur plàtan fregit, formatge en crema, ou remenat i frijoles. Durant el dia es menja molta fruita, n’hi ha de tot tipus, la venen al carrer ja pelada i tallada, a punt de menjar: mango papaya, síndria, meló, pinya, taronges,  coco, etc...."   

I molta més informació de EL SALVADOR a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...