Molts de vosaltres ja coneixeu la meva passió pel país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, per la qual cosa quan descobreixo algun bloc dedicat a descobrir les seves belleses naturals, l'hospitalitat de la seva gent o els seus indrets culturals no puc estar-me de llegir-ho de cap a peus... Avui, a més de presentar-vos el bloc d'una amiga, la Montse, i de la seva companya de viatge, la Marta, tinc el plaer de convidar-vos a tastar petites perles d'un viatge de tres setmanes per El Salvador (amb una petita escapada a Nicaragua) que ha tingut lloc els mesos de gener i febrer del 2012. Us deixo amb Tamales de chipilín, un bloc que m'han encantat... de ben segur que us agradarà:
"La dieta salvadorenca es basa en el blat de moro i els frijoles
(mongetes vermelles). I això significa que estan presents a tots els
menjars. El pa és una tortita de blat de moro sense la qual els
salvadorencs no poden menjar. Els frijoles poden estar
triturats, amb arròs (“casamiento”) o en sopa. Normalment es menja un
plat únic en el que es combina l’arròs i l’amanida amb carn de pollastre
o vedella. De pollastre, se’n menja molt… de fet la cadena de menjar
ràpid més famosa del país és el “Pollo campero”. També hi ha, però, una
gran varietat de peixos i mariscos que, a peu de platja, són
baratíssims. L’àpat més fort del dia és l’esmorzar que sol dur plàtan
fregit, formatge en crema, ou remenat i frijoles. Durant el dia
es menja molta fruita, n’hi ha de tot tipus, la venen al carrer ja
pelada i tallada, a punt de menjar: mango papaya, síndria, meló, pinya,
taronges, coco, etc...."
I molta més
informació de EL
SALVADOR a NARINANT.CAT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada