28/1/10

Cròniques de Mesoamèrica

Bea Cabrero, periodista de Barcelona, treballa com a cooperant de Setem en el projecte d’enfortiment dels petits grups de productors de cafè d’El Salvador i és l'autora del bloc Cròniques de Mesoamèrica, on ens relata la seva experiència personal en El Salvador i els principals esdeveniments que copsen la seva atenció. En aquest sentit, podeu llegir la seva crònica sobre el terrible pas de l'huracà Ida:

"Ahir a la nit, diumenge 8 de novembre, el president Funes va declarar l'estat d'emergència nacional arran de la devastació provocada per una "simple" tempesta tropical anomenada Ida.

Dissabte, San Salvador va aparèixer plujós i no hi va deixar de ploure en tot el dia, fins i tot va arribar al punt que, entre les nou del vespre i la una de la matinada, ¡es va recollir la meitat d'aigua que durant els 3-4 dies de l'huracà Mitch! Protecció Civil amb prou feines va declarar l'alerta verda, no semblava que l'Ida hagués de causar grans problemes, ni tan sols havia arribat a la categoria d'"huracà"... Però s'ha de tenir en compte que, teòricament, l'hivern (temporada de pluges) està finalitzant i que els terrenys salvadorencs ja estan ben amarats de l'aigua suportada al llarg dels últims vuit mesos..."


I recordeu que aquest vespre, dijous 28, a les 20.30h al Bar Soho (c. Vallespir, 18) comença BARCELISTAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...