26/1/10

Muzungu: Reflexions africanes

Alberto Eisman ha estat director de país d'Intermón Oxfam per al Sudan, on s'ha encarregat de la coordinació de projectes a Nairobi i Wau i actualment és el director de Radio-Wa, una ràdio comunitària de Lira, al nord d'Uganda. A més és l'autor de l'interessant i actiu bloc Muzungu, del qual ja us havia parlat anteriorment, on relata i reflexiona amb absoluta sinceritat sobre la vida a Àfrica i les seves experiències:

"Sé que no és per riure ni per prendre-s'ho en broma, però si sóc sincer confesso que em resulten bastant divertits tots els detalls que apareixen als diaris digitals sobre la corrupció i la brutícia que estan aflorant al voltant de l'anomenada trama Gürtel a Espanya. De putes de luxe a cotxes de marca passant per vestits i altres disbauxes... és realment commovedor com l'ambició humana i l'eròtica del poder -juntament amb la poca vergonya, diguem-ho també- gairebé no coneixen límits.

Moltes vegades, quan un parla a Europa sobre el que es podria fer per ajudar l'Àfrica sigui en forma de projectes, donatius, suports de qualsevol clase... un sempre es troba amb l'enterat de torn que diu una cosa així com: "Jo he decidit no enviar diners allà. Amb els dirigents corruptes que hi ha i el tribalisme d'aquesta gent, no val la pena enviar res perquè no va a parar als pobres i s'ho menjaran ells." Un raonament que respecto profundament però que parteix d'una premisa falsa, que és la de posar-nos a sobre de la tarima de la nostra superioritat com a "nació civilitzada" lliure de taca i, d'entrada, descartar que hi pugui haver qualsevol aspecte bo en aquestes situacions -com per desgràcia ja ha estigmatitzat la llengua castellana amb una expressió tan castissa com merienda de negros-..."

I recordeu que el proper dijous 28 a les 20.30h al Bar Soho (c. Vallespir, 18) comença BARCELISTAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...