28/11/16

Presentació del llibre "Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits"

Avui torno a tenir l'alegria de donar veu a un dels grans viatgers catalans del segle XXI, en Marc Serena, que conjuntament amb l'Edu Bayer ha fet realitat un nou projecte literari, "Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits". El proper divendres 2 de desembre a les 19h presenten el llibre a l'Antiga Fàbrica Damm (c. Roselló, 515) de Barcelona:

"Quan el diari on treballàvem va tancar, vam decidir que no ens quedaríem de braços plegats. Un dia, dinant, va néixer l’idea de recórrer Catalunya a través dels municipis de menys de 500 habitants. Era l’octubre del 2012 i vam presentar el projecte a l’Associació de Micropobles de Catalunya. Com que els va agradar, vam decidir tirar-lo endavant.

Després d’hores buscant informació, reunions, correus electrònics i Excels amb pressupostos impossibles… el març de 2014 vam emprendre un viatge de set mesos amb una furgoneta vigatana dels anys vuitanta. Ens fèiem moltes preguntes que es resumeixen en dues: com són aquests micropobles? Com s’hi viu?

Hem obert una fitxa per cadascun dels 332 micropobles que hi ha a Catalunya, ho vam explicar a través d’un espai diari a El Matí de Catalunya Ràdio i el projecte ha estat distingit amb el Premi Carles Rahola de comunicació local.

Ara, 14.000 quilòmetres després, acabem de publicar el llibre que retrata aquesta realitat, amb Edicions Sidillà. Més de 300 pàgines a tot tot color, mapes, fotos i sons. Esperem que us agradi!

Benvinguda! Benvingut! Aquest és un viatge per la Catalunya menys transitada."

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...