7/4/17

S'acosta Sant Jordi i us recomano alguns llibres de viatges (1)

Bon dia a tothom, ben aviat arriba Sant Jordi, la festa del llibre, i us volia fer alguna recomanació literària viatgera per regalar en aquesta data... espero que us agradin... avui el primer:


RODAMÓN: UNA VOLTA AL MÓN AMB BICI de Xavi Narro.

Barcelona, una nevera plena de cervesa i una feina de guionista en un popular programa de la televisió. Tot i això, no es pot treure del cap l'estúpida promesa que, de petit, es va fer a si mateix: «Quan compleixi els trenta, faré la volta al món amb bicicleta».

Inevitablement arriba el dia i es veu obligat a abandonar el que, fins en aquell moment, ha estat la seva vida per posar-se a pedalar per tot el planeta durant quinze mesos. Però aquest espectacular viatge li ofereix una oportunitat per pensar, quilòmetre a quilòmetre, sobre un munt de temes per als quals no havia tingut mai temps: la professió d'escriptor, l'amor a distància, la por a la mort, i, quan el vent bufa en contra, les conseqüències de fer-se promeses estúpides.

Res no s'escapa de la mirada satírica de l'autor des del seient de la bici, ni tan sols ell mateix, blanc predilecte de les seves crítiques. Al llarg de quaranta mil quilòmetres pels deserts, les jungles i les muntanyes d'Europa, l'Àsia, Austràlia, Amèrica i l'Àfrica es toparà amb personatges tan pintorescs com el seu propi fantasma, un pingüí en un lavabo i la duquessa d'Alba de lluna de mel. Alhora, ens farà riure molt, plorar una mica i reflexionar bastant sobre la importància de seguir el nostre propi camí, encara que desemboqui en un precipici.

Enllaç per comprar-ho



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...