15/11/17

Mil Viatges a Samarcanda

Mil viatges, bloc de viatges i etnologia, és obra d'en Jordi de Mataró, i avui us convido a descobrir el seu relat de Samarcanda la ciutat mil·lenària del cor de l'Uzbekistan i de la Ruta de la Seda:

"Samarcanda. Pocs llocs hi ha al món tan mítics per a un viatger com la ciutat de Samarcanda. La simple pronunciació del seu nom provocava en mi taquicàrdies i suors freds des de fa ja algunes dècades. Diverses vegades posposat per diferents circumstàncies el viatge a Uzbekistan, conèixer Samarcanda era el veritable motiu per emprendre un viatge a l’Àsia Central. Una obsessió gairebé. 

 I per fi va arribar el dia de visitar aquesta ciutat que tants viatgers al llarg de tants segles han titllat de majestuosa. Però, ¿em defraudaria Samarcanda? No pocs viatgers de l’era d’internet, per exemple, han comentat que Khivà o Bujarà són tan o més impressionants com Samarcanda. Un cop de tornada a casa em resulta impossible fer comparacions d’aquest tipus. No obstant això, sabent que el desvari soviètic es va emportar part del llegat timúrida ja us dic ara mateix que la visita a Samarcanda no ha defraudat per a res, les enormes expectatives creades..."


http://www.novacasaeditorial.com/ca/producte/contes-de-la-ruta-de-la-seda/
Us agraden els contes, doncs ara és el moment de gaudir de "Contes de la Ruta de la Seda", una selecció ben personal d’aquelles tradicions, contes i llegendes que he conegut durant els anys de viatges per Àsia i que han fet durant segles les delícies d’adults i infants i desperten l’interès per l’espiritualitat, la transcendència, l’aventura i el desconegut, els podeu comprar en aquest enllaç a més de les principals llibreries de Catalunya... espero que us agradin !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...