21/11/08

Cooperació a Baja Kunda

Motivats pel col·lectiu de gambians residents a Alpicat, l’any 2005 Alpicat Solidari va escollir la població de Baja Kunda, com a objectiu del primer projecte de l’associació. Es va creure necessari fer un primer viatge a Gàmbia per a conèixer insitu les necessitats reals de la zona de Baja Kunda. Aquest primer contacte va servir per copsar la situació en l’àmbit de l’educació, la sanitat o la potabilització d’aigua.

L’antiga escola presentava un grau de degradació terrible i no existia cap mena de material pedagògic, ni tan sols un diccionari o una llibreta. Assistien a l’escola un total de 250 alumnes d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys, que havien de organitzar-se en dos torns diferents de mati i tarda. També vam visitar l'hospital que per la seva degradació que no assolia uns mínims d’higiene i també tenia problemes en el subministrament d’aigua i d’electricitat.

Aquests son els dos projectes cabdals que va iniciar l'associació. Tant és així que el 3 de maig de 2008 es va fer la inauguració d'una nova escola, ja en funcionament des del Setembre de 2007, amb sis classes i una sala multiusos, dotant-la del mobiliari i el material pedagògic necessari. I en aquest mateixa data, també es va inaugurar el nou hospital que consta de dos edificis, un consultori i un hospital, amb tres habitacions separades per a homes, dones i infants. Ara podeu conèixer aquests i altres projectes i veure les seves imatges.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...