15/3/09

Estada a Haití

"Després de cinc hores de bus, vam arribar l’estació de Dajabón, ciutat fronterera amb Wanamèt. Carregats amb els 51 kilos d’equipatge i material pel projecte, vam emprendre l’heroïcitat d’arribar a la porta esquivant carros plens fins dalt, comerciants, bicicletes, transportistes... molta gent ens mirava i devia pensar que on anaven dos blancs amb tanta motxilla!Diners, motos, comerç, el pont fronterer... Dajabón-Wanamèt en plena activitat.

Ha donat la casualitat que sempre que hem creuat la frontera (tres vegades l’any passat i ahir), ho hem fet en dia de mercat. Dilluns i divendres, la frontera està oberta pels haitians i dominicans. Així que sempre hem trobat el mateix caos, un increïble estol de motos-taxi, un pont a rebentar de gent, senyores amb (sense exagerar) 2m3 de paper de WC sobre el cap... en definitiva, una activitat comercial..."

El Sac del Roux, creat pel Roger i l'Alícia, és el relat d'un viatge a l'estiu del 2008 a Haití que té com a objectiu principal donar un suport tècnic als projectes que han sortit del pla participatiu de l'SKDK (Centre per la Cultura i el Desenvolupament de Karis) i la mateixa comunitat de Karis. Molt i molt interessant...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...