15/6/15

“A tocar del cel”, descobreix el nord de la India de la mà de la Marta Ramírez

Com cada mes, continuen les conferències de   Coneguem el Món, i aquest cop serà el proper divendres 19 de juny, com sempre a les 19h a l’Auditori del Centre Cultural Can Fabra (Sant Andreu, Barcelona) amb el títol “A tocar del cel”, descobreix el nord de la India de la mà de la Marta Ramírez:

Quan em vaig plantejar quin títol posar a aquesta xerrada, se’m van acudir diverses opcions fins que, finalment, el més evident va destacar amb naturalitat: L’India del nord, a tocar del cel !!! perquè ?? doncs perquè tot i que aquest pais viu l’espiritualitat d’una manera vital i a flor de pell arreu on vagis, és aquí, al nord on van néixer algunes de les religions més antigues del món. I és aquí on podem experimentar nosaltres mateixos sensacions i sentiments que, potser, per la vida que portem la majoria, amb presses i envoltada de materialitat, no podem apreciar i gaudir. 

Tanmateix farem una ullada a la història més recent d’aquest pais, a les lluites per la convivència,la identitat i la indepèndencia. De l’Islam de Caixmir, al sijisme del Punjab, el budisme de Ladakh i l’hinduisme de la majoria de la població. 

Uns mantres a la vora de la mare Ganga, el so del gong d’un monestir budista, la crida a l’oració de la mesquitao l’amanyac dels kirtan al temple Daurat dels sijs són els nostres companys d’aquest viatge, que ens eleven per damunt de les muntanyes més altes de la terra, A TOCAR DEL CEL !!!”.

1 comentari:

Carla ha dit...

Em sembla un títol, un país i un bloc d'allò més interessants.
M'autodonc la benvinguda i em quedo per aquí, a tocar del cel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...