12/2/10

Quadern del Kurdistan

Quadern de viatge és el bloc de la Laia i l'Oriol per terres kurdes, una suma d'informacions, experiències i reflexions sobre la situació del Kurdistan: la seva cultura, l'actualitat política i la seva gent... uns relats plens d'interessants informacions i de ferm compromís amb aquest poble... us ho recomano:

"Recordes la Sebahat Tuncel? Em vas dir que l’havies coneguda”, em pregunta en Quim. “Sí, i tant que la recordo”, li dic. “Doncs l’han empresonada també”. He trucat en Quim perquè m’informi de les darreres notícies que arriben del Kurdistan nord (la part que està ocupada per Turquia).

Ell entén i parla el turc, i també una mica de kurd; jo no hi entenc ni un borrall més enllà d’unes quantes paraules per saludar, així que no puc llegir la premsa kurda ni turca, només les traduccions en anglès que corren per internet sobre les notícies del Kurdistan. Sé que hi ha hagut més detencions: el dia de Nadal fins a 80 polítics kurds detinguts, alguns dels quals són alcaldes de ciutats importants. També hi ha diputats. Ja sumen 900 els representants polítics i socials kurds empresonats des del mes d’abril. Contra alguns d’ells encara no hi ha cap acusació formal concreta..."

I avui divendres 12 de febrer a les 19h. ens trobem a la xerrada "Descobreix Myanmar" a Can Fabra (Barcelona).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...