10/2/10

Contes del Marroc

Fa pocs dies vaig descobrir el bloc "Contes del Marroc" de la Montserrat Cendra, tota una joia pels amants dels contes i les rondalles ja que ens acosta a la rica tradició marroquina i amazic en aquest camp... i a més tots aquests contes els té organitzats amb títols tant suggerents com: contes de les 1001 nits, contes de riure, contes amb valors, contes d'animals o contes meravellosos. Avui us volia deixar amb el conte "Massa gent al mateix llit":

"En Joha es va tornar a casar poc després d’haver quedat vidu. Semblava que no hagués superat la mort de la seva primera esposa: no parava d’elogiar-la i recordar-la. La casualitat va voler que la seva nova esposa també fos vídua i es trobés en la mateixa situació: tothora parlava del seu marit mort.

Una nit en Joha estava estirat al llit, descansant, quan, sense voler, va donar una empenta a la seva dona i la va fer caure a terra, amb tanta mala sort que es va trencar un braç.

Al dia següent va venir el pare de la dona a visitar-la i en veure-la ferida, va voler saber què havia passat exactament. Va preguntar-ho a en Joha, que li va contestar:

- Veureu, us ho explicaré amb detall i espero que em jutgeu amb honestedat. Jo, amb la meva primera dona, en fèiem dos, si hi sumem la vostra filla, la meva dona actual, ja en tenim tres, si, a més a més, hi afegim el seu primer espòs, ja en som quatre. Naturalment un llit d’un pobre home com jo no té prou amplada per a quatre persones juntes. Ella, que dorm a una punta del llit, ha caigut. Creieu que algú me’n pot demanar responsabilitats?"

I recordeu que des de Coneguem el món ens plau convidar-vos a la xerrada "Descobreix Myanmar" el proper divendres 12 de febrer a les 19h. a Can Fabra

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...