20/7/12

Guia per viatjar en temps de crisi (4): Ofertes, bons turístics i apps

Nova entrada, la quarta i darrera entrada amb més de cinquanta webs (hi haurà una cinquena, un directori resum de totes les webs publicades), on desprès de parlar d'allotjament i transport, d'entrada, volia presentar un seguit de pàgines que ofereixen descomptes molt elevats,  tant a productes com a serveis en les compres per internet, allò que fa uns anys dèiem "xollo" i que ara té el nom més glamurós de "bons turístics" i/o ofertes d'oci, escapades, descomptes, a meitat de preu, etc... i que normalment la seva compra es troba limitada en el temps: 24 hores, tres dies, avui, fins que s'acabin existències, subhasta...


Ja us vaig presentar en altres entrades diversos portals específics que ofereixen descomptes en serveis turístics, com eDreams, Atrapalo, Booking, Lastminute o Rumbo. Més enllà, d'aquests portals/cercadors amb ofertes,  avui us vull presentar alguns portals dedicats als bons turístics i els viatges. Començaré per un dels primers que es van crear,  Weekendesk, que ell mateix es defineix com el "número 1 en findes y escapadas" i que es dedica a oferir paquets per Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos i Alemanya i amb un munt de temàtiques: romàntic, esport, amb nens, de luxe, muntanyisme, etc. 

Hi ha d'altres com Groupalia, que es dedica a tota mena d'ofertes però que té una secció dedicada als viatges, com Groupon, que ofereix diàriament tres ofertes en els camps de l'oci (i també viatges), o com Letsbonus, potser molt més popular pel tema de restaurants i espectacles, però que també ofereix descomptes en hotels i escapades. Val la pena escoltar "Ofertes a la xarxa: outlets, descomptes i oportunitats" de L'Hora L de la Cadena Ser a Girona, que ens parla a nivell genèric i específicament de les ofertes a les comarques gironines.


També us vull recomanar una manera diferent de gaudir del viatge: compartir una experiència amb gent local que s’ofereix a acompanyar-te i a compartir la seva visió particular de la ciutat, a canvi d'una quantia determinada de diners. No deixa de ser un tour però molt particular i especialitzat.

Entre els projectes que existeixen podem destacar Vayable, creat l'any 2011, amb propostes tant especials com un tour de tres hores per San Francisco visitant les atraccions arquitectòniques de la ciutat i amb una parada en una gelateria (acompanyats per un expert en els dos temes - edificis i gelats-) per 13 $ o un tour de dues hores per Berlín per explorar les obres d'art que es troben en els carrers del barri de Kreuzberg i el mur més famós de la ciutat (acompanyats per una experta viatgera) per 10 $. Òbviament no sempre els preus son tant  baixos, però val la pena consultar aquest web per trobar experiències úniques a bon preu.

N'hi ha d'altres iniciatives similars com Tripxp, EvenPanda, Gidsy, Local Guiding, Pigafe, Spotted by Locals o Blink (centrada més en ofertes gastronòmiques i a la Gran Bretanya). O Rentafriend, on per un mòdic preu pots tenir un acompanyant per fer vida social i en el cas del viatge, podem "llogar un/a amic/a" per conèixer una altra mirada de la població que estem visitant...

Podeu visitar també les propostes de qui es presenta com un portal on gaudir la vida real, Uniiverse o de Sandemans New Europe que ofereix gratuïtament tours a peu a Londres, Edimburg, Dublín, Amsterdam, Berlín, Munic, Hamburg, Praga, París o Madrid.


No puc acabar aquesta Guia sense parlar de les aplicacions per a mòbils i altres recursos que des de fa poc temps podem gaudir. Per aquest motiu us recomano la lectura d'alguns articles, el primer, d'un dels meus blocs preferits Betes i clicks de l'Anna Codina amb el títol "10 enllaços per planificar un viatge" que va realitzar poc abans  de l'estiu el 2011. El segon, "Veranea y ahorra: aplicaciones para viajar barato" d'Oscar Hormigos i el tercer, "Como organizar un viaje en 10 aplicaciones" d'Agustina Ordoqui. De ben segur que us donaran un munt d'idees...

També han arribat amb molta força els planificadors de viatges i rutes com per exemple Way Away nascut de la mà de la Belén i el Pedro que desprès de la seva volta al món ens mostren les personals i interessants Smart Routes. També cal esmentar d'altres com TouristEye o TripIt.


I per aquells que, com jo, ens agrada la companyia de guies o revistes de viatges, a més de la versió en paper, us volia recomanar les guies (ebooks) en català d'Ecos Travel Books amb més de 20 destinacions com Amsterdam, Roma, Estocolm, València, Madrid, Londres, Budapest, Istanbul o Oslo i la web Zinio dedicada a transformar les revistes impreses en  revistes digitals com en la seva secció de viatges on podem trobar algunes com National Geographic, Descobrir, Condé Nast Traveler, Lonely Planet, De Viajes o Desnivel. 

I... només fer una darrer comentari. Cada dia que passa les xarxes socials especialitzades tenen més força i informació, per això res millor que formar part d'alguna xarxa social dedicada als viatges i el turisme on trobarem informació actualitzada, plans de viatge, consells, imatges, idees per organitzar la nostra ruta o compartirem interessos...  Destacaria, per exemple, Gogobot o Trippy (considerat el Printerest per viatges) sense oblidar portals que ja fa força temps que podem consultar amb molta informació com Narinant.cat, Viamedius, Viatgeaddictes, Viajeros o el mateix El Bloc dels Viatges amb més de 2.000 destinacions.

Podeu consultar la primera i la segona entrada d'aquesta Guia dedicades a l'allotjament i la tercera dedicada als transports.


I com en les anteriors entrades, per acabar, dues noves recomanacions:

1.- Una manera d'estalviar és fer ús dels "tourist card", passis que permeten gaudir d'un munt de museus i  atraccions i que habitualment s'acompanyen de descomptes en el transport i altres visites. Si us agrada veure-ho tot (o el màxim) econòmicament val realment la pena... Us recomano el "pass" de tres ciutats: Paris, Londres i Nova York, però a totes les grans capitals hi podeu trobar...

2.- I per acabar confessar un secret,  jo no puc viatjar sense una llibreta de paper, en concret la llibreta més clàssica de tots els temps, la Moleskine, i per tant us animo a veure els seus productes i us convido a llegir un dels relats que vaig escriure durant el meu viatge per la Ruta de la Seda inspirada en les estones dedicades a escriure en aquesta llibreta i que duu el nom de "Quaderns de viatges".





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...