22/7/12

Estiu a la Xina

La Lara i el Cèsar van estar durant l'estiu del 2011 a Xina i ens ho expliquen la mar de bé en el seu bloc Barceloxina que tal ens comenten: "El nostre bloc és una moneda que us fem a mans: té cara i creu. La cara són les fotografies, "La Xina en imatges", l'única manera de mostrar els mil colors de la Xina. La creu són els textos, "La Xina en paraules", per compartir amb vosaltres el que hem après i fer-vos més fàcil el viatge, o perquè, si voleu, resseguiu el nostre periple llegint-nos. Nosaltres hi tornaríem ara mateix.":

"Si a Beijing vam visitar el 798 District Art, a Shanghai hem visitat l’M50, un antic complex d’edificis industrials del cotó, reconvertit en espai d’art. L’M50 és molt més petit i menys interessant que el 798 de Beijing, però així i tot ens ha agradat. Com que no és al centre de la ciutat, hi hem anat en taxi; agafar un taxi a Shanghai surt molt a compte, és la forma més ràpida i econòmica de moure’s per la ciutat. El metro tampoc no està malament però a vegades les distàncies són interminables i l’aire condicionat insuportable. 

Així doncs, l’M50 ens agrada, però, a diferència del 798 de Beijing, aquí s’ha de destriar el bo del previsible. En un mateix complex hi hem trobat coses molt interessants i sorprenents i d’altres de molt típiques i carrinclones, sobretot d’aquest estil colonial i antic que sembla que agrada bastant a la ciutat. Potser l’art contemporani que hi trobem no està tan influenciat per la modernitat japonesa, potser aquí és mira una mica més a occident. Passejant per la ciutat ja veiem que, a diferència de Beijing, aquí la gent resident és de tot arreu, hi ha més barreja de nacionalitats i de races..."

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT i si voleu un hotel a Xina, aquí podeu trobar més de tres mil opcions...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...