1/7/12

Guia per viatjar en temps de crisi (1): Allotjament


Comença juliol i res millor que fer un repàs de les alternatives que es poden trobar a la xarxa per intentar organitzar els viatges al millor preu possible. Per això, aquesta  GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobar informacions per organitzar el proper viatge. Dedicar hores a la seva preparació, a part de convertir-se en un petit plaer, pot permetre algun estalvi i és partir de la meva pròpia experiència i del consells dels amics/es, que durant les properes cinc entrades d'aquest bloc, presentaré algunes webs per facilitar l'allotjament i el transport, així com altres recursos i aplicacions que considero útils per planificar el viatge. Avui us volia parlar d'una trentena de webs dedicades a l'allotjament gratuït o més econòmic que de ben segur us poden reduir el pressupost del dormir...


Començo pel popular Couchsurfing (que ja compta amb tres milions d'inscrits a 249 països del món). El sistema és ben senzill, cal fer-se membre i un cop fet et permet cercar allotjament - sofà en cases particulars de la resta de membres (si així s'indica, ja que hi ha diferents tipus de perfil), oferir allotjament altres viatgers o oferir una visita per la teva ciutat o... Hem de pensar que aquest recurs és molt més que un lloc per dormir, és una xarxa comú d'interessos viatgers, com també ho són Hospitality Club o els menys coneguts GlobalFreeloaders o BeWelcome basats en el respecte i l'hospitalitat.

Altres formes de vacances que permeten estalviar-te els costos l'allotjament són per exemple Wwoof, treballant com a voluntari en granges on pots intercanviar els teus serveis i coneixements per allotjament, menjar i formació; Growfood, on trobar oportunitats de treball en granges, ranxos i hisendes orgàniques (a més d'altres voluntariats vinculats en aquest entorn) tot això, sempre en un ambient on la permacultura és una manera de vida; o House Cares, on tenir cura d'una casa durant períodes més o menys llargs. I òbviament també s'estalvia molt dormint en aeroports: Sleeping in Airports.

També, és una bona alternativa d'estalvi  llogar una habitació en una casa particular amb Airbnb o IStopOver.



Per allotjar-vos en B&B, Hostals, Albergs o Guesthouses res millor que algunes d'aquestes pàgines i recordeu que algunes d'elles tenen butlletins on van informant d'ofertes:

- Budgetplaces
- Infohostal

- Hostelbookers (per cert, anualment trien els millors albergs i hostals mitjançant l'opinió dels seus usuaris).
- Hostelling International
- Hostelsclub

- The backpacker
- Tripadvisor

En el cas d'allotjament al medi rural, ja sigui en cases, hostals o càmping. Podeu consultar webs com TopRural (amb una àmplia oferta de turisme rural), AgroturismeCases Rurals, Vayacamping (Central de reserves, amb càmpings a Catalunya, Espanya, País Basc, França, Suïssa, Itàlia, etc), Camping Online (Càmpings a Espanya, País Basc i els Països Catalans) o Hostelsclub (que a més d'albergs tenen càmpings a prop d'algunes de les grans ciutats turístiques).


Per cert, si per viatjar heu de llogar una autocaravana hi ha diferents empreses com SRLloguer o Calcamper i pels que tenen passió per les "camper"  res millor que aquesta agència, Chilicampers, on es poden llogar Volkswagen Camper per viatjar per arreu d'Europa...

I per la segona entrada de "Guia per viatjar en temps de crisi" deixo el tema dels hotels, cercadors,  intercanvi de cases i similars...

Podeu consultar la secció dedicada a Allotjament d'aquest mateix bloc

Per últim, dos recomanacions:

1.- En aquest dies i fins el 25 de juliol hi ha en marxa la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona 2012 on es pot trobar informació de tota mena i un bon lloc per buscar altres alternatives...

2.- Viatjar i tenir experiències úniques és un interessant article publicat a la web Consum Col·laboratiu on podeu trobar algunes de les informacions que heu trobat en aquesta entrada i moltes més. Molt recomanable !


2 comentaris:

milcamins ha dit...

M'ha agradat prou que m'he guardat un parell d'enllaços que puc fer servir.

Una abraçada!!

Eduard ha dit...

Gràcies pel comentari Mercè ! La veritat és que trobo que hi ha alguns recursos força coneguts i d'altres molt interessants (i no tant a l'abast) com per exemple House Cares o els que destaca la web de Consum Col·laboratiu... Una abraçada !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...