1/7/13

Des de la franja de Gaza

La Meritxell Verdaguer és periodista i a finals del 2012 va estar visquent a la franja de Gaza i ens relata les seves vivències al seu bloc @mtxllverdaguer:

"Els carrers del centre de la ciutat de Gaza es van convertir divendres en una autèntica marea groga, el color de Fatah. Per primera vegada des del 2007, quan Hamàs va prendre el poder a la Franja de Gaza, centenars de milers de seguidors de Fatah van ocupar els carrers sense complexos en la celebració del 48è aniversari d’aquesta formació política. 

 “L’acte d’avui ha desbordat les nostres expectatives, s’ha demostrat que Gaza vol Fatah i també s’ha demostrat, en els lemes, que Gaza vol la unitat dels palestins”, va sentenciar just després de la festa un dels líders de Fatah a la Franja de Gaza, Faisal Abu Shahla. La cita de Fatah arriba a la Franja després d’haver permès la celebració del 25è aniversari de Hamàs a Cisjordània. Aquesta tímida bona relació entre les dues faccions enfrontades des del 2006, quan Hamàs va guanyar les eleccions a la Franja de Gaza, ha reobert l’esperança per a la reconcil·liació que uniria els territoris palestins, ara dividits políticament i administrativament..."

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...