13/11/15

Presentació del llibre "Djan" d'Andrei Platónov

Quinze anys més tard d’haver-ne hagut de marxar, en Nazar torna al seu poble en les terres ermes frontereres entre el Turkmenistan i l'Uzbekistan actuals, on gairebé no hi batega la vida. Instruït pel poder soviètic, arriba a casa seva amb l’ordre d’implantar el socialisme en un lloc on ni tan sols saben què vol dir Stalin i amb l’encàrrec d’aturar la inexorable extinció de la seva gent, el poble djan. 

"Fugitius i orfes de tot arreu i esclaus extenuats i vells, foragitats. També dones que havien enganyat el marit i que havien anat a parar allà per por; noies que arribaven per quedar-se i que no volien cap altre marit després d’haver estimat homes que s’havien mort de sobte. I encara gent que no coneixia Déu, gent que es burlava del món, criminals…" Aquests són els djans, que vaguen per la terra. I vet aquí que en Nazar Txagatàiev s’acaba confonent amb el seu poble i es condemna a descobrir la seva pròpia ànima.

"Djan"  d'Andrei Platónov, publicat per Edicions del 1984, presenta un moment molt especial del procés convuls de trànsit cap al socialisme, en un escenari remot de l'Àsia Central, amb imatges punyents i personatges simbòlics. Revolució i espiritualitat a parts iguals.

El proper dimarts 17 de novembre a les 19h a la llibreria Altaïr (Gran Via, 616) tindrà lloc la presentació d'aquest llibre a càrrec de Miquel Cabal Guarro, traductor de l'obra al català, i d'Eduard Balsebre (jo mateix) en la meva qualitat de guia de viatges per l'Àsia Central. 

US HI ESPEREM !!

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...