31/12/07

Cap d'any a l'Antàrtida

El Vicerectorat de Recerca i Innovació de la Universitat Ramon Llull (URL) va posar posat en marxa un diari de campanya que vol convertir-se en una finestra a la recerca a l’Antàrtida. A través del bloc Livingston a prop, els investigadors de la URL desplaçats a la Base Antártica ofereixen una part de les seva investigació i de les seves experiències personals.

El viatge cap a l’illa Livingston va començar el passat 25 de novembre quan la primera part dels expedicionaris va sortir des de Barcelona cap al seu destí: l’Antàrtida. Per travessar els més de 12.000 kilòmetres que separen Catalunya de l’illa Livingston, van volar des de Barcelona fins a Santiago de Xile. La següent escala del viatge els portà fins a Punta Arenas, la ciutat austral xilena on els espera l’última part d’aquest viatge transoceànic: el pas del Drake.

Aquest moment era el més temut per gran part dels investigadors que fan recerca a l’Antàrtida. Els 800 kilòmetres que separen el continent americà de l’Antàrtida fan recordar als viatgers les aventures dels exploradors pioners, amb una mar que demostra la força de la natura. Onades de més de 14 metres d’alçada són l’última prova per als científics abans d’assolir la BAE. I finalment, arribar l’illa Livingston on passaran els següents mesos desenvolupant els seus estudis d'investigació, i ara podem conèixer com es passen aquests darrers dies de l'any a l'Antàrtida...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...