28/3/13

La volta al món amb bicicleta

Rodamon.tv és el bloc d'en Xavi Narro de Collserola, un llarg viatge amb bicicleta al voltant del món durant un any. El 29 de juliol del 2012 va reunir els seus familiars i amics a la plaça de Catalunya de Barcelona i va començar a pedalejar amb la intenció de tornar a casa, però per l’altra banda. Ara ja ha passat per França, Mònaco, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Hongria, Romania, Moldàvia, Ucraïna, Rússia, el Kazakhstan,la Xina, Vietnam, Laos, Tailàndia, Malàisia i Austràlia des d'on ens explica les seves darreres experiències:

"Dia 235 (20/03/13, Bororen – Gin Gin, 112 km (total: 19.672), 6h:37m:25s.

M’he passat el dia pedalejant per un immens bosc d’eucaliptus. He trobat diversos senyals que advertien de la presència de coales. Suposo que si t’ataquen en grup poden ser perillosos. Però per més que he buscat entre les branques sacsejades pel vent, no n’he vist cap de carn i ossos. Segurament eren a casa, ben aixoplugats de la pluja que no ha parat de caure en tota la jornada. No com altres. 

L’etapa ha estat tan esgotadora com la d’ahir, però fins i tot jo tindria vergonya de tornar a fer servir el truc de “estic tan cansat que avui us quedeu sense relat”. I després de la pasta que heu pagat per la subscripció, seria tota una injustícia que jo no complís amb la meva feina, oi? Com deia, a part de Bororen, el poble des d’on he sortit, i Miriam Vale, que era a tan sols 12 km del primer, no he trobat cap altre rastre d’assentament humà fins al final de l’etapa, a Gin Gin. Entremig, al llarg de 100 km, tan sols un ingent bosc poblat bàsicament per eucaliptus i, segons els senyals de trànsit, per coales".

I si voleu trobar un bon allotjament  arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

24/3/13

Un puntal d'Hèrcules, vivint a Tetuan

La passió pels viatges ha dut a instal·lar-se des de l'agost del 2012 a l'Eva i la seva parella al Marroc, en concret a Tetuan, i des d'allà van començar a escriure el bloc Un puntal d'Hèrcules per compartir una mica les experiències amb els amics, penjar-hi fotos i descobrir-nos pinzellades d'una altra mirada de la ciutat, la cultura i la seva gent... i avui podeu llegir una mica sobre les Set portes de Tetuan:

"Les portes de Tetuan són molt importants. De seguida dedueixes que, de fet, són el més important de la ciutat, perquè no hi ha cap text (article, llibre, web, guia de viatge, el que siga) que no comence així: La medina de Tetuan té set portes: Bab* Açò, Bab Allò, Bab... I sobretot perquè quan et presenten algú d'ací les tres primeres frases sempre són:

a) Benvingut al Marroc. Encara que faça mesos -o, sospito, anys- que hi vius.

b) T'agrada el Marroc? Si dius que sí de vegades s'estranyen. Però què passaria si digueres que no, eh?

c) Has vist les set portes de Tetuan? Doncs sí: les hem vistes. De fet les vam veure els primers dies. D'això també hi ha qui s'estranya, com si estigueren ocultes o com si un foraster no fos capaç d'arribar-hi... La medina de Tetuan no és tan i tan gran. La primera vegada que hi passeges, encara que no vulgues, ja ixes per una porta diferent de la que havies entrat..."



I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

21/3/13

"Taller de narrativa de viatges on line" amb Gabriel Pernau

Pas9, associació cultural del barri de Gràcia de Barcelona,  organitza un Taller de narrativa de viatges en línia d’una durada de deu setmanes amb el periodista, escriptor i viatger Gabriel Pernau. Aquest taller que s'imparteix en col·laboració amb la llibreria Altaïr es presentarà el pròxim 11 d’abril al fòrum de la mateixa llibreria, a la Gran Via de Barcelona.

Aquest curs en línia  que ja ha obert el períodes de reserva de places començarà el proper 22 d’abril i durarà fins el 28 de juny. El curs ofereix les eines necessàries per iniciar-se o aprofundir en l’apassionant gènere de la narrativa de viatges. En ell es parlarà d’alguns dels millors autors que ha donat i dels seus estils, de les diferents maneres de relatar un viatge, de trucs per captar l’atenció del lector i de totes les possibilitats que les noves tecnologies posen al nostre abast perquè, si ens decidim a posar per escrit experiències personals, els nostres textos tinguin la màxima difusió que sigui possible. 

Gabriel Pernau és periodista des de fa prop de trenta anys i ha escrit una dotzena de llibres, tres dels quals sobre viatges: A la Xina amb bicicleta (1998), Tot Cuba amb bicicleta (1999) i Per terres d’Al·là (2006). Ha publicat reportatges de viatges a les revistes Altaïr i Viajes National Geographic i al dominical dels diaris Ara o La Vanguardia.

Es tracta d’una experiència pilot que formarà d’un programa més ampli de cursos que ens oferiran l’any vinent i en què Pas9 vincularà viatges, narrativa, periodisme i fotografia. 

Per a més informació i inscripcions podeu escriure a pas9nou@gmail.com


I us recomano fer una ullada a la secció d'OFERTES per viatjar en els propers mesos, especialment la part de vols, hotels i escapades de RUMBO ja que hi ha algunes molt i molt interessants...


16/3/13

La revista Capdecreus a Katmandú

En la secció Pel Món de la Revista Capdecreus, dirigida per Bernat Calbetó, podem llegir un interessant article sobre les primeres experiències viscudes a l'arribar a Katmandú, la capital de l'Himàlaia:

"Aterro a Tribhuvan, l’aeroport de Katmandú, conscient del que vindrà després: un toll d’aigua monsònic que hauré d’evitar, paperassa per emplenar i un Namaste de cortesia inclinant lleument la testa cap endavant. En acabat, en Sudhan, mudat per l’ocasió, em rebrà embolcallant-me amb un khata, un mocador blanc senyal de benvinguda, mentre impacients taxis faran sonar les seves estridents botzines cercant les primeres rúpies del dia. Jo, però, seguiré el meu estimat guia fins al vehicle corresponent, ficaré la meva voluminosa motxilla apedaçada dins un maleter de dimensions discretes i donaré una última indicació: cap a Thamel.

Thamel és senzillament el barri turístic de Katmandú. És la zona on es concentra un nombre ingent d’agències de trekking , botigues de roba de muntanya, restaurants de cuina occidental i hotels de llums de neó i cartells vistosos. L’Hotel Fuji és el meu. Rau just al fons d’un carreró que a aquestes hores del dia ja resta completament a les fosques. A l’entrada, em rep un grum de gorra de plat que en veure’m executa una salutació militar gairebé perfecte..."

I si voleu trobar un bon allotjament  arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

14/3/13

Xerrada "El delta de l’Okavango, el delta interior més gran del Món"

Coneguem el Món organitza aquest proper divendres 15 de març a les 19h. com sempre a l’auditori del Centre Cultural Can Fabra de Sant Andreu (Barcelona), una nova conferència dedicada aquest cop a "El delta de l’Okavango, el delta interior més gran del Món" a càrrec de la incansable viatgera Marta Ramírez.

“Un viatge diferent, espectacular i emocionant que comença al desert més antic de la Terra per veure sortir el sol des de les dunes més altes del món, passarem per Swakopmund una autèntica ciutat alemanya a la costa abans d’arribar a una de les colònies de llops marins més nombroses de la costa africana, trobar-se cara a cara amb els himbes i la seva manera tan peculiar d’arreglar-se i viure a tocar de la frontera amb Angola al costat de les Catarates Epupa, gaudir de l’espectacle dels elefants o les girafes quan beuen aigua mentre els depredadors estan a l’aguait, arribar al delta que dóna nom a la ruta, l’Okavango, el riu de la vida, que alimenta el desert abans de desaparèixer engolit per la sorra del Kalahari, el parc de Chobe on es concentra em nombre més gran d’elefants del món i arribar, per fi, a la meravella de les meravelles, les Catarates Victòria descobertes pel Dr. Livingstone, ja fa més de 150 anys..llocs que es queden per sempre dins del cor del viatger…”

 Us hi esperem !! 

I recordeu que aquest vespre també podeu descobrir  "La Turquia desconeguda"
 

I us recomano fer una ullada a la secció d'OFERTES per viatjar en els propers mesos, especialment la part de vols, hotels i escapades de RUMBO ja que hi ha algunes molt i molt interessants...

10/3/13

Conferència "La Turquia desconeguda"

Agafeu les vostres agendes, smarphones i tablets i anoteu amb un cercle vermell ben gran que aquesta primavera el riu Amudaria baixa amb molta aigua del desglaç... 

Amu Daria, associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, amb el suport de Coneguem el Món, torna a oferir un interessant calendari d'activitats amb el seu 3er Cicle de la Ruta de la Seda i comença amb molta força amb la conferència "La Turquia desconeguda: L'altra riba del Bòsfor, viatge per la Turquia asiàtica" a càrrec de German Aguilar i Jordi Castellanos, membres d’Amu Daria, que tindrà lloc el proper dijous 14 de març a les 19h al CIAJ (c. Sant Oleguer, 6-8, Raval - Barcelona).
 
Un recorregut per les remotes terres de l’est d’Anatòlia, des de les fèrtils valls de la costa del Mar Negre al Kurdistan passant per les gèlides estepes, una cruïlla de cultures entre altes muntanyes i les planes de Mesopotàmia.


I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

3/3/13

Pam a Pam per la carretera dels Pamirs

"Quan vem comencar aquest viatge no sabiem pas ben be a on anavem, potser a la Xina, potser a...el dia a dia pero ens ha portat a pedalar bona part dels paisos de l`Asia Central i a l`arribar a Tadjikistan, com no, s`havia d`intentar la carretera dels Pamirs, en el sentit en que la he fet, comenca a Osh (Kyrgystan) i acaba a Khorog (Tadjikistan), que es on soc ara.

La veritat es que no les tenia totes amb mi, aixo de fer tants ports, un de 4655m i varis per sobre de 4000m em feia un cert respecte. I es que el perfil es ben be com el de les pedalades d`avia dels 90`s. La carretera esta asfaltada d`una o altra manera en un 70% aprox, normalment els ports son pista de terra..."

Amb aquests mots podem seguir el relat d'en Granoté, un experimentat amant de la bici  i autor del bloc Pam a Pam, que ens porta per una de les carreteres més fascinants i elevades del món, la Pamir Highway del Tadjikistan... Una experiència única amb precioses imatges...


I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...