10/3/08

I van 202 entrades: "El valor dels gestos"...

"Arribar finalment a Kashgar, fou una delícia, una ciutat en plena activitat, dividida en carrerons que amaguen records dels segles passats en llengues mil.lenàries i en noves avingudes que dibuixen el model "han" de prosperitat...

La província autonòma de Xinjiang, també coneguda com el Turquestan Xinès, es troba a l'extrem d'aquest país, conformant un dels eixos bàsics de la Ruta de la Seda, on encara es poden trobar la barreja de cultures, idiomes, religions, queviures, olors i llegendes que el viatger espera gaudir.

Kashgar és reconeguda com el gran basar de la Ruta de la Seda, pel seu mercat dels diumenges on més de cent mil persones, vingudes de les poblacions i muntanyes veïnes, compren, regategen, mouen i intercanvien tota mena de mercaderies (roba, viandes, animals, eines, etc.) amb les paraules i gestos que ho han fet sempre. Tanmateix, abans de perdre'm pel mercat, vaig passejar lentament per carrers estrets de cases antigues i vaig adonar-me que una petita botiga de queviures era absolutament ocupada per una trentena de joves, i no tant joves, uigurs, que observaven atònits els dibuixos animats en un televisor. Ben aviat, la noia de la foto va començar a canviar de distracció.

Cada cop es fixava més en la meva roba, en la barba o en el meu nas, i finalment em va agafar de la mà i em va incorporar al públic televident.

Cap paraula, només el gest, i mai havia estat tanta estona gaudint d’unes sèries infantils japoneses. Aquesta va ésser la meva primera impressió de Kashgar... "

Avui "El bloc dels viatges" escriu la seva entrada número 202 i volia celebrar-ho recuperant aquest relat del meu altre bloc Amu Daria.

En els darrers mesos molts viatgers i viatgeres ens han descobert relats i imatges de més de 140 països d'arreu del món com: Xina, Canadà, Eslovàquia, Jordanía, Índia, Afganistan, Marroc, Kenya, Rússia, Veneçuela, Itàlia o Argentina. Relats plens de vida, d'emocions i de consells. Alguns amb imatges espectaculars o amb informacions molt útils i d'altres amb una barreja de sentiments, emocions i aprenentatges que ens han fet volar més enllà. Realment, un plaer...

Espero que continueu gaudint d'aquests relats i moltes gràcies a tothom per compartir aquest instants. Bon viatge !!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per l'aniversari !!! Ets una bona eina per conèixer el món.

Gerard ha dit...

Felicitats pel bloc. I esperem que poguis celebrar unes altres doscentes entrades...

Eduard ha dit...

Moltes gràcies !!! i espero que tots plegats continuem gaudint dels viatges...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...