8/3/11

Viatge a l'Orient

Avui us volia presentar un nou bloc... Ja fa temps que em rondava pel cap crear un espai on mostrar les meves dues grans passions que són, per una banda, els contes i les llegendes (en concret d'Àsia) i per l'altra, els viatges (les meves experiències, descobriments i escrits). I així ha nascut Viatge a l'Orient...

Un espai, que espero que us agradi, on trobar cada setmana un conte (tant per adults com per infants) de les riques cultures i filosofies d'arreu del continent asiàtic i on també, poder llegir alguns llibres de contes i llegendes on-line i trobar pàgines dedicades als contes.

I on a més es podeu trobar publicats els meus escrits de viatges de la Ruta de la Seda (o d'altres llocs del món com l'Equador o El Salvador) així com informacions pràctiques sobre Àsia com a les webs que trobo més interessants, algunes ong's i fundacions que cooperen en aquests països o les meves experiències... Avui us deixo amb la lectura del relat "El camí del te: Chan Dao":

"Un bosc espès i tardorenc em dóna la benvinguda i el camí s’endinsa allunyant-se de la civilització envers una muntanya que es fa fonedissa entre les branques dels arbres.

És un camí empedrat que m’havien dit que conduïa als pavellons del jardi xinès on hi viu un vell savi ch'an (- 禪 – nom que rep l'escola xinesa originària del que habitualment coneixem en Occident per budisme zen). L’estructura de la casa és força senzilla i alhora d’una bellesa colpidora, els colors i les formes del bambú i de la fusta embolcallen la seva silueta.

Una lleugera brisa i el cant de les fulles dels roures ancians acompanyen la meva entrada en una cambra modesta: no més de deu o dotze metres quadrats on en camaraderia s’ha asseuen quatre homes de diferents edats... segueix"

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT

4 comentaris:

Descobreix.cat ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Descobreix.cat ha dit...

Un blog molt interessant!Jo fa poc que estic a la blogsfera, he creat un blog per descobrir pobles de Catalunya!

M'aniré passant!
Us deixo el link del meu blog per si ens voleu visitar!!

http://descobreixcat.blogspot.com/

Eduard ha dit...

Moltes gràcies !!!

i ara mateix faig una bona ullada del teu bloc... una abraçada !!!

Anònim ha dit...

Hola!
El que expliques al teu bloc em sembla molt interessant. Jo també tinc un bloc en el que hi explico llocs del món que he visitat o bé que m'agradaria visitar, amb curiositats i maravelles d'arreu.
Potser t'interessarà la temàtica. Espero que t'agradi.

http://destinaciomon.blogspot.com

Salut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...