24/6/14

Una màquina màgica ?


La Fundació Carreras organitza una nova setmana contra la leucèmia i en aquesta ocasió vol recollir fons per crear una "màquina màgica"... durant aquesta setmana i especialment el dia 28 de juny es realitzen arreu de l'estat un munt d'activitats per generar conciència i més de 300 pacients de leucèmia surtim aquest dia 28 al carrer a col·laborar per fer realitat aquesta màquina... Si algú vol donar-me un cop de mà, em podeu trobar a partir de les 11h. pel Mercat de Sant Antoni i cap allà dos quarts d'una estaré per la Plaça dels Angels de Barcelona...

Amb els donatius mitjançant SMS solidaris (NOLEUCEMIA 28027) que es recaptin volem adquirir un separador cel·lular d'última generació per a l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, valorat en 38.500€, un primer pas per crear algun dia una "màquina màgica". 

Es tracta d'un equip d'alt rendiment basat en la separació immunomagnètica. Per investigar en el camp de la leucèmia i les altres hemopaties malignes és necessari treballar amb mostres de sang perifèrica, medul·la òssia i altres fluids composats per una gran varietat de cèl·lules. Segons el tipus de malaltia, estarà afectat un subtipus cel·lular concret. A vegades, les cèl·lules cancerígenes es troben en un percentatge tan mínim que moltes tècniques de recerca no les poden detectar. Per això, els científics han de poder aïllar totes les cèl·lules per grups i dividir les afectades de les que no ho estan. Aquí resideix la importància d'aquest equip que necessitem.

Evidentment, aquest separador cel·lular és només una peça de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras per acabar creant, algun dia, la “màquina màgica” (www.lamaquinamagica.org) que curi la leucèmia, la solució definitiva a aquesta malaltia.

A la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia es persegueix un objectiu des de fa 25 anys: que la leucèmia i les altres malalties malignes de la sang siguin algun dia al 100% curables. L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, centre CERCA de la Generalitat de Catalunya, es va constituir l'any 2010, amb l'objectiu d'impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes i, especialment, de la leucèmia. El centre és l'únic institut de recerca biomèdic europeu centrat exclusivament en aquest tipus de malalties malignes.

Si voleu difondre la campanya a les xarxes socials, podeu usar l'etiqueta #noleucemia. Per saber-ne més, podeu visitar els perfils a Facebook i a Twitter, @fcarreras.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...