2/6/14

Descobrint Samarcanda: Recomanacions d'allotjament

En alguna altra ocasió us havia parlat de la col·lecció de guies de viatge "Amb destinació a..." i ara volia presentar-vos les darreres novetats de la Guia de Samarcanda, per tot aquells i aquelles que estigueu pensant en fer una escapada en les properes vacances d'estiu a aquesta encisadora ciutat...

I especialment, us volia convidar a fer una ullada a les recomanacions d'allotjament que us faig a la mateixa. A l'Uzbekistan és a principis d'aquest segle XXI quan comença a rebre turisme (potser millor dit viatgers o visitants) per la qual cosa es pot dir que ara és l'època ideal per visitar aquest país, ja que no trobareu pas molta gent.

Tot just comença a desenvolupar-se una infrastructura hotelera de qualitat especialment a la seva capital, Taixkent, on ja tenen hotels de cinc estrelles les grans companyies internacionals, i  a la resta de ciutats principals podem trobar allotjament amb encant i prou dignes) i per tant es pot dormir confortablement arreu del país, tanmateix no cal oblidar que aquest fet es dona en ciutats com Samarcanda, Bukharà i Khivà, més enllà abunden albergs i fondes sense gaires comoditats però que respiren l'hospitalitat de la gent d'aquesta terra.

D'entrada us recomano un cercador... A Samarcanda podeu trobar una trentena d'hotels i B&B amb el cercador de Booking que us ofereix prop de cent allotjaments arreu de l'Uzbekistan.
També podeu consultar molts més hotels a l'apartat d'allotjament de El Bloc dels Viatges, on trobareu altres companyies i cercadors com eDreams, Hotel.info, Rumbo, Hoteles.com,Atrapalo, Budgetplaces, Lastminute o Agoda.

I per acabar us recomano tres allotjaments que he tastat a Samarcanda i m'agraden:

- Bahodir B&B, un modest i agradable secret pel viatger independent. Un hostal, senzill (fins i tot, podríem dir justet)que té el seu principal atractiu en el seu agradable ambient on destaquen l'hospitalitat del personal que treballa (Bahodir, la seva dona i la resta de la família amb uns mínims coneixements d'anglès i amb un somriure sempre als llavis) i el seu pati interior on els viatgers es troben per conversar durant hores i compartir consells i experiències.

- Hotel Asia Samarkand (3*), a un pam del Registan.  Disposa de vuitanta-cinc grans, còmodes i prou netes habitacions, una petita piscina per descansar de la xafogor per si viatgeu a l'estiu, restaurant, servei de sauna i massatges, aparcament i una botiga de souvenirs on trobar artesanies, llibres, teixits i altres possibles records...  Pel meu gust, correcte, funcional i adequat per descansar un parell de dies, però sense cap encant especial.

- L'Hotel Malika Classic (3*), un xic allunyat del centre. Però, de ben segur que us agradarà pels detalls de la decoració, per la tranquilitat que es respira durant el dia i la nit i per algunes comoditats que a vegades no son fàcils de trobar com les terrasses davant de les habitacions on poder seure a llegir o prendre un te o com la mida dels llits que es prou gran.

Bona estada !!! 

2 comentaris:

Sitges ha dit...

Hola Eduard!
Primer de tot felicitats pel teu bloc que fa temps que segueixo, em vull iniciar en aquesta passió pels viatges i la teva feina a la xarxa em motiva cada vegada més. Per una "novata" vom jo que m'aconselles: llençar-me a la piscina i viatjar sola a Samarcanda o contractar un guia des d'aquí per viatjar en grup.

Eduard ha dit...

Hola Sitges !!
Gràcies per les felicitacions i per la visita, espero que et sentis com a casa... En quan a la pregunta, només puc dir que tant Samarcanda, com Uzbekistan com gran part d'Àsia Central són encara avui en dia unes destinacions fantàstiques per viatjar sola ja que la seva gent és d'una hospitalitat extraordinària i no és especialment complicat moure's en transport públic... tanmateix, si t'interessa saber més o vols un cop de mà per preparar la ruta podriem quedar un dia per fer un cafè i ho podem parlar amb més detall, com es diu: "a la teva disposició", ja em diràs una abraçada !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...