15/10/08

Blog Action Day: Actua contra la pobresa

Avui 15 d'octubre és el Dia d'Acció dels Blocs 2008, un esdeveniment anual sense ànim de lucre que pretén que tot els i les blocaires, podcasters i videocasters s'uneixin per escriure un article sobre un mateix problema el mateix dia. Aquest any el tema és la pobresa.

North Carolina (Estats Units). Gasten 267 euros a la setmana en menjar.

Aprofito per presentar-vos l'exposició "Planeta famolenc" de Peter Menzel que es pot veure a Barcelona fins el proper 28 de desembre: "No deixa de sorprendre que, en un món que produeix més aliments dels que és capaç de consumir, més de 850 milions de persones siguin víctimes de la desnutrició mentre que 1.700 milions més pateixen problemes de sobrepès".


Bargteheide (Alemanya). Gasten 390 euros a la setmana en menjar.

La mostra és el resultat d'un viatge que va portar a terme Menzel amb l'escriptora Faith D'Aluisio per 24 països, en què va conviure amb 30 famílies durant una setmana per poder constatar les desigualtats alimentàries dels cinc continents.

Ulan Bator (Mongòlia). Gasten 29 euros a la setmana en menjar.

La gran conclusió de l'exposició és una ben simple: " Com més menjar té el món, pitjor el reparteix." Avui més de mil milions de persones sobreviuen en situació de pobresa extrema, podem preguntar-nos si ens calen visitar moltes més exposicions per prendre la decisió d'actuar...

Campament Breidjing (Txad). Gasten 1 euro a la setmana en menjar.

Celebra amb nosaltres els 404 relats de El Bloc dels Viatges:rep de franc el llibre "El Salvador, entre la naturalesa i la mà de l'home" i pots conèixer i col.laborar amb el projecte "Educació és futur" de Huacal (ong de solidaritat amb El Salvador).

2 comentaris:

mpons ha dit...

M'he afegit a la teva iniciativa. Bona nit i salut! Miquel

Eduard ha dit...

Gràcies Miquel Àngel !!!

Una iniciativa de molta gent en la que estan participant ara mateix 12.574 blocaires (i encara en determinats indrets del món no ha acabat) i amb una audiència estimada en aquest moment de 13.399.299 persones...

I de nou, gràcies per l'abraçada que ha estat el teu comentari... com diu l'Eduardo Galeano en "El hambre":

"Un sistema del desvínculo: El buey solo bien se lame.

El prójimo no es tu hermano, ni tu amante. El prójimo es tu competidor, un enemigo, un obstáculo a saltar o una cosa para usar.

El sistema que no da
de comer, tampoco da de amar: a muchos condena al hambre de pan y a
muchos más condena al hambre de abrazos".

Una forta abraçada !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...